Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Τζόλης και η βελγική… καραμπόλα

Δημοφιλή

Μπορεί τελευταία να μην έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, ωστόσο το όνομα του Χρήστου Τζόλη πάντα παίζει δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι της Ευρώπης και είναι θέμα χρόνου να “σκάσουν” προτάσεις.

Η εταιρία “Βάσερμαν”, που έχει πάρει τα δικαιώματά του, θέλει να του βρει μια ομάδα, στην οποία θα εξελιχτεί περισσότερο πριν πάει σε ένα μεγαλύτερο κλαμπ και στο Βέλγιο επιμένουν πως η Κλαμπ Μπριζ θα κάνει την κίνηση ανεβαίνοντας μάλιστα στα 12 εκατομμύρια ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης στον ΠΑΟΚ.

Με τους Βέλγους, μάλιστα, υπάρχουν κάποια δεδομένα, που δεν πρέπει να αγνοηθούν.

Η Μπριζ είναι μια ομάδα, απ΄ αυτές που φωτογραφίζει η πρόθεση της “Βάσερμαν”. Είναι μια ομάδα κι ένα πρωτάθλημα, που μπορεί να δώσουν υπεραξία σε τέτοιους ποδοσφαιριστές.

Αυτό συνέβη φέτος με έναν άλλον ποδοσφαιριστή, που πήρε η Μπριζ πέρσι και φέτος ετοιμάζεται να “μοσχοπουλήσει”.

Οι Βέλγοι πήραν πέρσι το καλοκαίρι δανεικό με οψιόν αγοράς τον αριστερό εξτρέμ Νοέλ Λανγκ από τον Άγιαξ.

Σε μια σεζόν, ο 22χρονος επιθετικός από το Σουρινάμ έχει 16 γκολ και 10 ασίστ με την Μπριζ, οι Βέλγοι έκαναν γνωστό ότι θα κάνουν χρήση της οψιόν και θα τον αγοράσουν από τον Άγιαξ με 6 εκατομμύρια ευρώ για να τον πουλήσουν στην Αγγλία.

Ήδη για τον Λανγκ έχει ενδιαφερθεί η Λιντς και σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης θα είναι τριπλάσια απ΄ αυτή της αγοράς!

Λεπτομέρεια, που ίσως λέει πολλά. Τα δικαιώματα του 22χρονου Νοέλ Λανγκ τα έχει η… “Βάσερμαν”, που έκανε αυτά τα ντιλ!

ΤOΥ…ΠΑΝΕ ΤΑ ΠΛΕΙ ΟΦ 

Ο τραυματισμός του Κρέσπο στο ματς με τον Αρη στο «Βικελίδης», σε συνδυασμό και με την αλλαγή διάταξης στην άμυνα, έφεραν ξανά στο προσκήνιο τον Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο 21χρονος στόπερ δεν άφησε την ευκαιρία χαμένη, παίζοντας βασικός στα ματς με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μάλλον του… πάνε τα πλέι οφ, αν θυμηθούμε ότι στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία ήταν που είχε πρωτοεμφανιστεί με την ανδρική ομάδα.

ΕΚΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

Μπορεί να είναι ακόμη όλα ρευστά σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν, ωστόσο ο Πάμπλο Γκαρσία δεν έχει κρύψει ότι σκέφτεται και το μέλλον. Ο Ουρουγουανός, όπως προκύπτει από το περιβάλλον του, έχει σε μεγάλη εκτίμηση κάποιους παλιούς συμπαίκτες του, όπως ο Λίνο και ο Κοντρέρας. Τον Βραζιλιάνο, που είναι άτυπος σκάουτ στην πατρίδα του (λένε πως) θα τον ήθελε και πιο κοντά στην ομάδα, ενώ ο Χιλιάνος, που είναι πλέον μάνατζερ, πρότεινε παίκτες τον Ιανουάριο και θα προτείνει και το καλοκαίρι.

ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΙ ΑΓΟΡΕΣ

O Δημήτρης Πέλκας κάνει πολύ καλή σεζόν με την Φενέρμπαχτσε, έχοντας 7 γκολ και 8 ασίστ σε 29 αγώνες πρωταθλήματος και υπάρχουν και πάλι δημοσιεύματα που θέλουν τη Ρουμπίν Καζάν να προσφέρει 15 εκατομμύρια ευρώ για να τον αγοράσει και η Φενέρ να κάνει κίνηση για αγορά του Τζιόλη.

Οι ιστορίες, όμως, έχουν κάποια κενά…

Η Ρούμπιν Καζάν τα τελευταία 4 χρόνια αποφεύγει τις αγορές παικτών και με εξαίρεση τον 21χρονο Ιγνάτιεφ από την Κράσνονταρ (7 εκατομμύρια) δεν έχει δώσει πάνω από 2 – 2,5 εκατομμύρια για αγορά.

Όσο για τη Φενέρμπαχτσε; Η τελευταία ομάδα στον κόσμο να ήταν, ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα της πουλούσε τον Τζόλη! Η Φενέρ έβγαλε την ψυχή του ΠΑΟΚ μέχρι να αρχίσει να πληρώνει τις δόσεις για την αγορά του Πέλκα κι αφού από την Τούμπα απείλησαν με προσφυγή στη ΦΙΦΑ.

Αν κάποιος δεν πληρώνει τα 1,6 εκατ., πως θα πληρώσει σχεδόν τα δεκαπλάσια;

ΘΥΜΙΖΕΙ… ΑΝΤΡΙΓΙΑ

Ποιος θυμάται τον Λάζαρ Μάρκοβιτς, για τον οποίο πριν 7 χρόνια η Λίβερπουλ είχε δώσει 25 εκατομμύρια στην Μπενφίκα; Ο Σέρβος εξτρέμ απασχόλησε σε τουλάχιστο δύο μεταγραφικές περιόδους τον ΠΑΟΚ, για να αποκτηθεί ως ελεύθερος, αλλά το ντηλ δεν έκλεισε και εδώ και δύο χρόνια έχει επιστρέψει στην Παρτιζάν. Φέτος, στα 27 του χρόνια, με προπονητή τον Στανόγεβιτς, έχει σε 27 παιχνίδια, 11 γκολ και 7 ασίστ.

ΣΤΑ ΠΙΤΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟ

Αν υπάρχει κάποιος για τον οποίο ισχύει αυτή την εποχή η έκφραση “σφίγγει τα δόντια”, αυτός είναι ο Ίνγκι Ίνγκασον! Ο Ισλανδός αμυντικός αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με το γόνατό του, εξαιτίας του οποίου έχασε κάποια παιχνίδια, οι πόνοι ήταν πολύ έντονοι και όπως όλα δείχνουν, ο Γκαρσία θα τον αφήσει στα πιτς μέχρι τον τελικό. Ο Ίνγκασον ζει για το παιχνίδι της 22ας Μαΐου…

*Κυκλοφόρησε μέσα στη βδομάδα ότι ο τελικός της 22ας Μαΐου μπορεί να γίνει με 10 χιλιάδες κόσμο από κάθε ομάδα. Ξεχάστε το, δεν υπάρχει περίπτωση. Εδώ γίνονταν κεκλεισμένων των θυρών οι τελικοί προ κορονοϊού, θα γίνει τώρα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός με χιλιάδες κόσμο στο ΟΑΚΑ; Ο τελικός θα γίνει όπως πέρσι, με περιορισμούς λόγω Covid και ελάχιστες προσκλήσεις.

ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ

Το κίνητρο του ΠΑΟΚ για τη 2η θέση δεν ήταν μόνο αγωνιστικό, καθώς στο φινάλε της σεζόν παίζονται και τα μπόνους από το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Ο ΠΑΟΚ είχε κλείσει στα 7 εκατομμύρια με τη NOVA, αλλά θα πάρει άλλο 1 εκατομμύριο τερματίζοντας 2ος ή 3ος, ενώ ένα μικρότερο ποσό θα πάρει αν κατακτήσει και το κύπελλο. Σ΄ αυτή την περίπτωση, η… σούμα θα βγάλει 8,5 με 9 εκατομμύρια.

*Ως αρχηγός της Ραπίντ Βιέννης, ο Στέφαν Σβαμπ έπαιξε σε δύο τελικούς κυπέλλου, χάνοντας και τις δύο φορές από τη Σάλτσμπουργκ. Την 1η Ιουνίου 2017 ο τελικός κρίθηκε στο 85΄ με 2-1 σε βάρος της Ραπίντ, ενώ την Πρωτομαγιά του 2019 η επικράτηση της Σάλτσμπουργκ ήρθε πιο εύκολα με 2-0. Και στους δύο τελικούς είχε αγωνιστεί με τη Ραπίντ και ο Τόμας Μουργκ.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ… ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ

Ειδικά με την αλλαγή του συστήματος από τον Πάμπλο Γκαρσία, ο Ροντρίγκο έχει μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας. Ο 28χρονος Βραζιλιάνος αμυντικός κοντεύει έτσι να τριπλασιάσει τις παρουσίες του ως βασικός σε σύγκριση με την περσινή αγωνιστική περίοδο (23 έναντι εννέα), όταν, βέβαια, δέσποζε ακόμη η μορφή του Λέο Μάτος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οριστικό: Αναβάλλεται ο αγώνας του ΠΑΟΚ!

Σε οριστική αναβολή οδηγήθηκε, όπως αναμενόταν, ο πρώτος ημιτελικός του πρωταθλήματος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, μετά την τροφική...

Στην ίδια κατηγορία