Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο Σβαμπ… απειλεί το ρεκόρ του Λίνο

Δημοφιλή

O Στέφαν Σβαμπ… απειλεί να συντρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ στον ΠΑΟΚ, αναφορικά με τις ασίστ, τουλάχιστον για την τελευταία εικοσαετία.

Η χρησιμότητα της απόκτησης του 30χρονου Αυστριακού μέσου το περασμένο καλοκαίρι καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε συνολικά δεκατρείς συμμετοχές του-σε όλες τις διοργανώσεις-έχει προλάβει να μοιράσει επτά ασίστ. Κάνοντας τη διαίρεση, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο δίνει μια ασίστ σε κάθε 1,9 παιχνίδι. Αν συνεχίσει έτσι, θα καταρρίψει, και μάλιστα με ευκολία, κάθε προηγούμενο ρεκόρ, τουλάχιστον από το 2000 και μετά. Φυσικά, όταν ο Ολαφ Ρέμπε κατέληγε το περασμένο καλοκαίρι στην επιλογή του Σβαμπ γνώριζε καλά ότι ένα από αγωνιστικά χαρακτηριστικά του ήταν και η ικανότητα στις τελικές πάσες. Ειδικά την τελευταία τριετία στη Ραπίντ Βιέννης είχε διακριθεί στη συγκεκριμένη στατιστική κατηγορία: από δέκα πέρσι και πριν τρία χρόνια, και εννέα πριν δύο χρόνια. Πλέον, ο Σβαμπ ετοιμάζεται να δημιουργήσει και το ατομικό ρεκόρ καριέρας.

Ποιοι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν να επιδείξουν διπλάσιο αριθμό ασίστ από τη σεζόν 2000-01 και μετά; Πρώτος στη σχετική λίστα φιγουράρει ο Αλβες Λίνο. Αν και αριστερός μπακ-χαφ, ο Βραζιλιάνος είχε τερματίσει τη σεζόν 2013-14 με δεκαπέντε ασίστ σε σύνολο 42 συμμετοχών. Εδινε, με άλλα λόγια, μία ασίστ ανά 2,8 παιχνίδια. Ο Σβαμπ είναι καλύτερος του Λίνο στο μέσο όρο, ενώ, σε ό,τι αφορά τους απόλυτους αριθμούς, βρίσκεται σχεδόν στα… μισά του δρόμου για να τον φθάσει και να τον ξεπεράσει.

Μια ασίστ ανά τρία παιχνίδια έδινε ο Δημήτρης Πέλκας την περίοδο 2017-18, στην οποία μέτρησε συνολικά (σε όλες τις διοργανώσεις) δώδεκα ασίστ σε 36 συμμετοχές. Εκείνη τη χρονιά ο νυν παίκτης της Φενερμπαχτσέ πρώτευσε στις ασίστ στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ, έχοντας οχτώ τελικές σε 23 παιχνίδια (μία ανά 2,9 ματς).

Ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκεται και ο Γιόζιπ Μίσιτς. Ο Κροάτης χαφ «έγραψε» πέρσι στο προσωπικό του κοντέρ δέκα ασίστ σε 32 συμμετοχές, δηλαδή μία ασίστ ανά 3,2 παιχνίδια.

ΖΑΜΠΑ, ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ

Τη σεζόν 2018-19 ο Λέο Ζαμπά μέτρησε έντεκα ασίστ σε 40 παρουσίες (μία ανά 3,6 ματς), ενώ την περίοδο 2013-14 ο Πέρεζ Λούκας είχε μία ασίστ ανά 3,8 παιχνίδια (συνολικά δεκατρείς τελικές πάσες σε 50 αγώνες).

Τη λίστα κλείνει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Τόσο πριν δύο χρόνια, όσο και τη σεζόν 2016-17 είχε από δέκα ασίστ σε 40 και 44 συμμετοχές αντίστοιχα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Χάλκινη» η Κ18 βόλεϊ του ΠΑΟΚ!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ....

Στην ίδια κατηγορία