Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Σνάουτσνερ μίλησε για την πορεία του γιου του στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Συνέντευξη σε πολωνικό μέσο έδωσε ο βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ Β, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, και αναφέρθηκε στον γιο του και τις εμφανίσεις του με την Εθνική Νέων Πολωνίας.

Όπως διαβάσατε τις προηγούμενες ημέρες, ο Μαξ Σνάουτσνερ πρωταγωνιστεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Πολωνίας, πετυχαίνοντας και ένα εντυπωσιακό τέρμα.

Με αφορμή την εξαιρετική πορεία του νεαρού ποδοσφαιριστή, ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ μίλησε για την πορεία του γιου στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ.

«Έμεινα στην Ελλάδα, είναι αλήθεια. Παίζουμε ακόμα πρωτάθλημα, έχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια, δεν μπορούσα να πάω στην Ουγγαρία. Αλλά η γυναίκα μου πήγε και με το αυτοκίνητο! Ήταν στο παιχνίδι με τους Ούγγρους, μένει για τον αγώνα με τους Ουαλούς. Δεν θα είναι στα προημιτελικά, αλλά αν κερδίσουν τα παιδιά, θα πετάξει στους ημιτελικούς. και εγώ στον τελικό», ανέφερε αρχικά.

Για το πως κατέληξε στην εθνική Νέων της Πολωνίας ο γιός του:

«Υπήρξε έρευνα από την ελληνική ομοσπονδία, πολύ νωρίτερα πριν από την κλήση του στην εθνική Πολωνία. Οι Έλληνες μου έλεγαν ότι ο Μαξ θα έπαιρνε διαβατήριο -γιατί γεννήθηκε εδώ- και θα έπαιζε για αυτούς. «Θα είναι η ηγετική φυσιογνωμία της εθνικής ομάδας», μου είπαν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας, αλλά ο Μαξ αποφάσισε μόνος του, αμέσως. «Αισθάνομαι Πολωνός και θα παίξω μόνο για την εθνική ομάδα της Πολωνίας. Ακριβώς όπως ο μπαμπάς», είπε. Δεν ήθελε να ακούσει για άλλη εκδοχή!».

Για την πορεία του γιου του στην ακαδημία και τις θέσεις που έχει αλλάξει μέχρι τώρα:

«Στις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες αγωνίστηκε ως εξτρέμ. Στη συνέχεια είχε ένα χρόνο στο αριστερό μπακ. Αλλά από την U-12 έχει τοποθετηθεί ως κεντρικός χαφ. Του ταιριάζει, νιώθει καλά εκεί. Κατά τη γνώμη μου, διαβάζει πολύ καλά το παιχνίδι, συνδέει την άμυνα με τη γραμμή επίθεσης. Και δεν τον πειράζει η μπάλα ούτε σε επιθετικό παιχνίδι. Ο Μαξ είναι αριστεροπόδαρος, αν και χρησιμοποιεί αποτελεσματικά και το δεξί στο παιχνίδι. Αλλά σε αυτή την κατάσταση, η καλή τεχνική του ήταν καθοριστική: του αρέσει να βοηθάει στο πρέσινγκ, να κλέβει την μπάλα και αμέσως και να τοποθετείται για να σουτάρει».

Για την συμμετοχή του στην Κ19 του ΠΑΟΚ και αν έφερε μετάλλιο στο σπίτι ο γιος του για την δεύτερη θέση:

«Δεν πήραν μετάλλια (γέλια). Ο ΠΑΟΚ ήταν ο πρωταθλητής στα μισά της διαδρομής, με μερικούς βαθμούς μπροστά. Την άνοιξη, όμως, ο Ολυμπιακός -εκτός από το ματς εναντίον μας- κέρδισε όλα τα ματς, και οι παίκτες μας έχασαν βαθμούς. Όμως, ενώ σχεδόν όλοι οι σύλλογοι έπαιζαν με αγόρια που γεννήθηκαν το 2004, δηλαδή τους βασικούς για αυτά τα πρωταθλήματα, υπήρχαν πολλοί παίκτες στην ομάδα μας που ήταν νεότεροι κατά ένα χρόνο ή ακόμα και -όπως ο Μαξ- κατά δύο χρόνια. Νομίζω ότι την επόμενη σεζόν δεν θα αφαιρέσει κανείς τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ».

Για αν το υπάρχει περίπτωση ο Μαξ να προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα:

«Πρόσφατα, ένα από τα παιδιά (σ.σ εννοεί τον Τζίμα) από την Κ19 πήγε κατευθείαν στην πρώτη ομάδα και μετά από καιρό σε καιρό κατέβαινε για αγώνες και προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ Β. Ο δεύτερος τρόπος για τον Μαξ είναι αυτός. Είμαι στον ΠΑΟΚ ως βοηθός προπονητή. Ήδη σκεφτόμουν πώς θα ήταν αν ερχόταν σε εμάς ο Μαξ. Μάλλον και οι δύο δεν θα νιώθαμε άνετα. Δεν είναι γνωστό πώς θα αντιλαμβάνονταν αυτή την κατάσταση οι συνάδελφοί του στα αποδυτήρια… Νομίζω ότι και οι δύο θα προτιμούσαμε να αποφύγουμε αυτό το σενάριο».


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία