Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο σκληρός πυρήνας και οι… οφσάιντ

Δημοφιλή

Όταν τα πράγματα ζορίζουν, μόνοι οι ζόρικοι προχωράνε. Το γνωστό αυτό ρητό θα πρέπει να το ασπάζεται και ο Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος όσο η σεζόν πλησιάζει προς το τέλος της, κλείνει όλο και περισσότερο το ρόστερ. Στα τελευταία επίσημα παιχνίδια, ο Ουρουγουανός έχει αφήσει στην άκρη το rotation, εμπιστεύεται έναν πολύ μικρό αριθμό παικτών και ευελπιστεί ότι το καύσιμο στο ρεζερβουάρ θα φτάσει ως το τέλος, ευχόμενος να μην προκύψουν απώλειες από τραυματισμούς ή τιμωρίες.

Μία από τις πρώτες δεσμεύσεις του canario ήταν πως θα δώσει ευκαιρίες σε όλο το έμψυχο δυναμικό της ομάδας να δείξει στο γήπεδο τι αξίζει και πως θα προσπαθήσει να είναι δίκαιος σε ότι αφορά τον χρόνο συμμετοχής.

Αυτό δεν ήταν υπερβολή, ούτε ψέμα. Από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του Δικέφαλου και επί των ημερών του, οι μόνοι παίκτες που δεν χρησιμοποιήθηκαν ήταν ο τρίτος τερματοφύλακας Χρήστος Ταλιχμανίδης και ο Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, ο οποίος αποκτήθηκε τον Ιανουάριο ως επένδυση για το μέλλον και όχι ως λύση πρώτης γραμμής.

Όλοι οι υπόλοιποι -άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο- πήραν τις ευκαιρίες τους, ωστόσο λίγοι ήταν αυτοί που τις εκμεταλλεύτηκαν, κάτι που φάνηκε και από τα αποτελέσματα της ομάδας που άρχισε να παίρνει την κατιούσα.

Μπορεί να τα παιχνίδια να είναι πλέον απανωτά και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όμως φαίνεται ότι ο Πάμπλο Γκαρσία έχει πάρει τις αποφάσεις του αναφορικά με το ποιους μπορεί να εμπιστεύεται μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ

Μετά από αμέτρητα φύγε εσύ – έλα εσύ μέσα στην σεζόν, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης είναι οριστικά το Νο. 1 για την σεζόν και αυτός θα τελειώσει την σεζόν. Ο Πάμπλο Γκαρσία τον εμπιστεύεται πολύ περισσότερο από τον Ζίβκοβιτς, πιστεύει ότι μπορεί να ξαναγίνει ο τερματοφύλακας του νταμπλ και τον στηρίζει πια ανοιχτά ακόμα και στις στραβές.

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Ίνγκασον – Κρέσπο είναι πια αυτό που θεωρείται βασικό, αφήνοντας σε ρόλο παρατηρητών το τελευταίο χρονικό διάστημα Βαρέλα και Ίνγκασον. Ο Μπάμπα έχει καπαρώσει την θέση δεξιά, ο Βιεϊρίνια αυτή δεξιά και μένει ο Ροντρίγκο, ο οποίος χρησιμοποιείται ως τζόκερ ανάλογα την περίσταση.

Πάνω-κάτω το ίδιο ισχύει και στα χαφ. Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο από την στιγμή που σοβαρεύτηκε παίζει χωρίς αντίπαλο για την θέση του αμυντικού χαφ, ενώ η τριάδα Σβαμπ, Ελ-Καντουρί, Ουάρντα παίζει εναλλάξ για τις υπόλοιπες θέσεις στον άξονα, με τον Αυστριακό να είναι η μεγαλύτερη σταθερά εδώ.

Στους εξτρέμ ο Τζόλης με τον Ζίβκοβιτς είναι αμετακίνητοι βρέξει – χιονίσει (με εναλλακτική τον Ουάρντα και τον Μουργκ), ενώ ο Σβιντέρσκι έχει κερδίσει την μάχη για την θέση του βασικού σέντερ-φορ από τον Κρμέντσικ που παίζει πια μόνο κάτι ημίωρα.

Αν κάνει κανείς την σούμα, θα δει ότι το ρόστερ έχει συρρικνωθεί πια σε 15 παίκτες, με τους υπόλοιπους να βρίσκονται σε θέση… οφσάιντ.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΕΛΟΣ

Αν παρατηρήσει κανείς τις ηλικίες όσων εμπιστεύεται πλέον τώρα στο τέλος ο Πάμπλο Γκαρσία, θα δει ότι ο Ουρουγουανός προχωράει πλέον με τα «μεγάλα παιδιά» συν τον Χρήστο Τζόλη που δεν είναι ένα παιδί όπως όλα τα άλλα.

Κάπως έτσι, βγήκαν από την εξίσωση τα πειράματα με τους νεαρούς και το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Χάρη Τσιγγάρα. Με τον Αμπέλ Φερέιρα δεν έμπαινε ούτε αποστολή, όμως με τον Πάμπλο Γκαρσία έκανε 16 παιχνίδια εκ των οποίων τα 10 στην βασική ενδεκάδα!

Από την στιγμή που επέστρεψε στα καλά του ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, ο Τσιγγάρας μονιμοποιήθηκε στον πάγκο,  κυρίως λόγω έλλειψης εμπειρίας στα απαιτητικά ματς, αφού ο Ουρουγουανός εκτιμά πολύ το τσαγανό του, αλλά τον θεωρεί κυρίως επένδυση για το μέλλον.

ΖΙΒΚΟ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Παρότι πήρε περισσότερα παιχνίδια φέτος από τον Πασχαλάκη (28 έναντι 15) ουδέποτε ενέπνευσε σιγουριά κάτω από τα δοκάρια, ούτε έδωσε βαθμούς με την απόδοση του. Τελευταία του εμφάνιση το 2-1 στην Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό στις 14 Μαρτίου.

ΑΝΤΡΙΑΝ ΝΙΛΣΕΝ ΠΕΡΕΪΡΑ

Ήρθε ως μελλοντικός διάδοχος του Δημήτρη Γιαννούλη, όμως πλέον δύσκολα μπαίνει ακόμα και αποστολή. Μετρά μόλις 9 ματς και 591 λεπτά συμμετοχής στο πρωτάθλημα, το εφιαλτικό ματς πρωταθλήματος απέναντι στην ΑΕΚ και τον Λιβάι Γκαρσία (24/1) τον κυνηγά ακόμα.

ΝΙΚΑ ΝΙΝΟΥΑ

Τρομερό αριστερό, φοβερά στημένα, αλλά ανύπαρκτη σωματική και τακτική υποδομή. Ο Γεωργιανός είχε κάποιες εκλάμψεις όπως το γκολ στο Αγρίνιο, αλλά μετρά μόλις 419 λεπτά στην σεζόν, από το ματς με την Λαμία (21/2) δεν τον είδαμε ξανά στο πρωτάθλημα.

ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Ακόμα μία χαμένη σεζόν για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, που έφτασε τα 23,5 δεν θεωρείται πια ταλέντο ή επένδυση. Στο πρώτο δίμηνο του 2021 πήρε ευκαιρίες σε 11 παιχνίδια από τον Γκαρσία, όμως εμφανίστηκε βιαστικός, αγχωμένος, ανέτοιμος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΣΙΑΣ

Έκανε ντεμπούτο σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ομίλους Europa League, αλλά αθροιστικά μετρά μόλις 149 λεπτά σε επίσημες διοργανώσεις. Ακόμα χτίζει το κορμί του, οι προπονήσεις είναι σαν επίσημα ματς για αυτόν. Του χρόνου θα είναι ιεραρχικά ο τρίτος φορ του ΠΑΟΚ.

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΜΠΡΑΝΤΟΝΙΤΣ

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει κάνει ακόμα ντεμπούτο με την φανέλα του ΠΑΟΚ και ενδεχομένως να χρειαστεί αρκετός για να γίνει αυτό. Φανερά πίσω σε όλα τα επίπεδα ο 21χρονος Μαυροβούνιος, ο οποίος προς το παρόν μαθαίνει και συμπληρώνει τις προπονήσεις. Προς το παρόν τον έχουμε δει μόνο με… πολιτικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία