Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο σκιέρ, που έγινε τερματοφύλακας

Δημοφιλή

Ο Νίκος Μελίσσας συμπληρώνει φέτος δωδεκαετία (!) ως παίκτης του ΠΑΟΚ, όντας από τις πρώτες κινήσεις της διοίκησης Ζαγοράκη το καλοκαίρι του 2007.

Μετά από αλλεπάλληλους δανεισμούς, ο Μελίσσας επέστρεψε στον ΠΑΟΚ για να συμπληρώσει την τριάδα των γκολκίπερ πίσω από τους Πασχαλάκη και Ζίβκοβιτς και με στόχο αυτή τη φορά να παραμείνει… αμετάθετος.

Γεννημένος στις 24 Φεβρουαρίου 1993 στο Λεβερκούζεν (όταν ήταν ενός έτους, η οικογένεια του επέστρεψε στη Φλώρινα), άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στον Μ. Αλέξανδρο Φλώρινας. Και ήταν ο Δημήτρης Μελίσσας, ο πατέρας του, αυτός που τον παρότρυνε να γίνει τερματοφύλακας. Το χόμπι του, βέβαια, σε παιδική ηλικία ήταν το σκι, μια και το χιόνι, καθ’ όλη την περίοδο του χειμώνα, είναι άφθονο στην πόλη της δυτικής Μακεδονίας. Πριν ακόμη ενταχθεί στο Μ. Αλέξανδρο, έκανε ατομικές προπονήσεις με έναν γυμναστή τερματοφυλάκων από το γειτονικό Μοναστήρι, ο οποίος του δίδαξε τα πρώτα μυστικά της… τέχνης. Και εκεί κόλλησε το «μικρόβιο» του τερματοφύλακα.

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

Ήταν μόλις 14 χρόνων, όταν μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου ανδρών, κάνοντας ντεμπούτο στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Φλώρινας, ανήμερα μάλιστα των γενεθλίων του! Ο βασικός τερματοφύλακας του Μ. Αλεξάνδρου είχε τραυματιστεί και ο Μελίσσας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Από τις πρώτες του συμμετοχές άρχισε να ξεδιπλώνει το ταλέντο του, μέχρι που ένας ένθερμος φίλαθλος του ΠΑΟΚ από τη Φλώρινα, το έβαλε σκοπό να πάει τον νεαρό γκολκίπερ στην Τούμπα. Το ραντεβού κλείστηκε και το καλοκαίρι του 2007 (μόλις είχε αναλάβει η διοίκηση Ζαγοράκη) ο Μελίσσας ντύθηκε στα ασπρόμαυρα, μετακομίζοντας στη Θεσσαλονίκη και στο σπίτι της μεγαλύτερης του αδελφής, που σπούδαζε στο πανεπιστήμιο. Πλέον, μόνο ο Κάτσε είναι πιο παλιός απ’ αυτόν στην Τούμπα…

Από το 2014 και μετά ο Μελίσσας άρχισε να ακολουθεί τις αποστολές της πρώτης ομάδας στο εξωτερικό για το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας (η πρώτη φορά ήταν με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη). Όχι, όμως, ότι και παρέμενε στο ρόστερ. Ήδη από τη σεζόν 2013-14 είχαν αρχίσει οι δανεισμοί, πρώτα στο Φωκικό και την αμέσως επόμενη σεζόν στον Ηρακλή Ψαχνών.

Το καλοκαίρι του 2015 ο Ιγκόρ Τούντορ αποφασίζει να τον κρατήσει στο ρόστερ. Και στις 17 Δεκεμβρίου 2015, σε εκτός έδρας ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό Βόλου (1-1), ο Μελίσσας κάνει επίσημο ντεμπούτο. Τρεις ημέρες αργότερα, ο Δικέφαλος υποδέχονταν τον Πλατανιά (1-0). Στο 62΄ της αναμέτρησης ο Ρόμπιν Όλσεν τραυματίζεται και ζητά αλλαγή. Ο Φλωρινιώτης γκολκίπερ παίζει για πρώτη φορά στην Τούμπα και στο τέλος του αγώνα δακρύζει από συγκίνηση.

Στις 17 Ιανουαρίου 2016 έρχεται και η πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σε ματς πρωταθλήματος της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ νικά 2-1 τη Βέροια, όμως το γκολ των φιλοξενούμενων προήλθε από κακή του συνεννόηση με τον Σκόνδρα. Και τα λάθη, βέβαια, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοσφαίρου και, ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα, είναι αδύνατο να κρυφτούν…

Από το καλοκαίρι που ακολούθησε, μπήκε ξανά σε διαδικασία δανεισμών, αφού, όμως, πρώτα, υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ. Η σεζόν 2016-17 τον βρήκε δανεικό στη Σπάρτη, ενώ την τελευταία διετία αγωνίστηκε στη Λαμία. Eιδικά πέρσι, κατάφερε να ακουστεί δυνατά το όνομα του (κυρίως με την πορεία της Λαμίας στο κύπελλο και την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στα πέναλτι), πετυχαίνοντας έτσι την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ μέσω της υπογραφής νέου συμβολαίου μέχρι τον Ιούνιο του 2022.

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΝΤΟΣ!

Στα πρώτα του βήματα στον ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός, από την άποψη ότι έπεσε σε καλά χέρια. Οι Θόδωρος Ελευθεριάδης και Γιάννη Γκιτσιούδης τον βοήθησαν ιδιαίτερα και, ακόμη περισσότερο ο Κώστας Μαλιούφας, ο οποίος συχνά τον συμβούλευε και για την εξωγηπεδική του ζωή. Στις υποδομές του Δικεφάλου ήταν μαζί, μεταξύ άλλων, με τους Πέλκα, Κίτσιου, Κωνσταντινίδη και Τζανδάρη. Και δεν άργησε κι η στιγμή, που άρχισε να εμφανίζεται στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Έτσι, ο 17χρονος Μελίσσας παρουσιάστηκε την άνοιξη του 2010 στη Σουρωτή, κάνοντας προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Φερνάντο Τζουστίνο, γυμναστή τερματοφυλάκων και μέλος του επιτελείου του Φερνάντο Σάντος. Τότε που, στο β΄ μισό της σεζόν 2009-10, την τετράδα γκολκίπερ της πρώτης ομάδας αποτελούσαν οι Κώστας Χαλκιάς, Ντάριο Κρέσιτς, Φώτης Κουτζαβασίλης και Παναγιώτης Γλύκος. Οι παρουσίες του στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας έγιναν πιο συχνές επί ημερών του Λάζλο Μπόλονι. «Το τελευταίο διάστημα δουλεύω με τον Μελίσσα, όχι για το αύριο, αλλά για το… μεθαύριο» είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος προπονητής, που, άλλωστε, του άρεσε πάντα να ξεχωρίζει και να αναδεικνύει νεαρούς ταλαντούχους παίκτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Στα ραντάρ της Κλαμπ Μπριζ πρώην προπονητής του Πανσερραϊκού

Ο Νίκι Χάγιεν έχει καταφέρει να δώσει και πάλι πνοή στην φετινή σεζόν της Κλαμπ Μπριζ, με την διοίκηση...

Στην ίδια κατηγορία