Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο Σαρανταλήθειας «βλέπει» το μέλλον!

Δημοφιλή

Επιτέλους έφυγε αυτή η καταραμένη χρονιά αγαπητοί μου αναγνώστες! Μια χρονιά που μας πλήρωναν πάνω από τον βασικό μισθό για να καθόμαστε, που δεν χρειάστηκε να ξοδέψουμε σε ψώνια για τη Σούλα ή για να πάμε διακοπές και έχουμε βρεθεί και με κομπόδεμα, να φύγει και να πάει στο καλό! Και να έρθει το 2021 σαν να έχουμε ΠΑΣΟΚ! Να στέλνουμε μήνυμα για άσκηση και την τρίτη φορά να μας έρχεται πτυχίο φυσικής αγωγής, να μη χρειάζεται να πηγαίνουμε στα μπουζούκια, αλλά να φέρνουμε τη Γαρμπή στα πάρτι μας! Α! Και πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ.

Είναι γνωστό ότι τα πετυχαίνω εγώ κάτι τέτοια και η αλήθεια είναι ότι οραματίζομαι τελευταία πως θα είναι ο επόμενος χρόνος.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ σαρώνει τις μεταγραφές. Μετά τους Ουάρντα και Λάμπρου, επιστρέφουν στον Δικέφαλο ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο Γιάννης Σκόνδρας, ο Ζάιρο, ο Αλέξης Γαρπόζης και ο Κόφι Αμπονσά. Κοινό χαρακτηριστικό όλων ότι τους έκανε πρόταση ο Άρης, σύμφωνα με τα έγκυρα σάιτ του Βαγγέλη Μαρινάκη και προκειμένου να καταλήξουν στον… οχτρό, ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή να έρθουν στον ΠΑΟΚ. Σε συνέντευξή του ο Όλαφ Ρέμπε δήλωσε ότι δεν θα παίρνουμε παίκτες απλά για να τους πάρουμε. Εντωμεταξύ ένα χαφ ψάχνανε από το 2016 και δεν ήρθε, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία δουλεύει με ένα ευέλικτο ρόστερ 156 ποδοσφαιριστών. Σε δύσκολη κατάσταση είναι η ΑΕΛ, αφού της πήρε 19 ποδοσφαιριστές η Νότιγχαμ Φόρεστ για να καλύψει τα κενά των ποδοσφαιριστών που έφυγαν για τον Άρη.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Η Επιτροπή Εφέσεων βγάζει επιτέλους την απόφασή της για την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης. Ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται, ενώ καταδικάζεται η Ξάνθη. Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο Πανόπουλος έβαλε τον Καλπαζίδη να πάρει μετοχές του ΠΑΟΚ για να τον ελέγχει. Έτσι εξηγήθηκε και η επιλογή του Αμπέλ Φερέιρα το προηγούμενο καλοκαίρι, ενώ ο Πανόπουλος ήταν πίσω από τις μεταγραφές Εσίτι και Ροντρίγκο Σοάρες, προκειμένου να ανοίξει μια θέση στην 6άδα που οδηγούσε στην Ευρώπη. Η απόφαση λέει ότι η Ξάνθη ανεβαίνει στην Σούπερλιγκ για να της αφαιρεθούν 7 βαθμοί, ενώ ο ΠΑΟΚ δικαιώνεται και υποβιβάζεται για να γλιτώσει από τα σιχάματα που τον έχουν στήσει και τον πυροβολάνε. Ανακουφισμένος ο Μάκης Γκαγκάτσης βγαίνει στη Δίκη της Δευτέρας και παίρνει πίσω της απειλές για διαμελισμό της Ελλάδας στα δυο. Τελικά προτείνει να χωριστεί η χώρα στα 4 για να παίζουν οι περιφέρειες μπιρίμπα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Με παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Βαγγέλη Μαρινάκη, ο ΠΑΟΚ παραμένει στη Σούπερλιγκ μέχρι να εκδικαστεί η νέα καταγγελία του Ολυμπιακού. Σύμφωνα με τους Ερυθρόλευκους, ο Ιβάν Σαββίδης έστειλε τον Κώστα Καραπαπά και τον Αλέκο Αλεξανδρή να δωροδοκήσουν τον Μάριο Σιαμπάνη για να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Ο νεαρός τερματοφύλακας με πρόβλημα στην ωμοπλάτη από το ζέσταμα στο παιχνίδι του πρώτου γύρου Άρης-ΠΑΟΚ βλέπει τα παιχνίδια από την εξέδρα, με αποτέλεσμα οι κίτρινοι να κάνουν πορεία πρωταθλητισμού και χρειάζονται μόνο μια ισοπαλία επί του Ολυμπιακού για να κατακτήσουν και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Αυτή τη φορά ο Σιαμπάνης έκανε την έκπληξη και δέχτηκε τις μαύρες σακούλες και πήρε θέση κάτω από τα γκολπόστ στο Ολυμπιακός-Άρης. Με το αποτέλεσμα στο 0-0 στο 93ο λεπτό, ο Γιώργος Δεληζήσης γυρίζει τη μπάλα στον Μάριο Σιαμπάνη που αιφνιδιάζεται μεν, αλλά με μια κίνηση βγαλμένη από το γνωστό παιχνίδι “Μήλα”, αποφεύγει με πλονζόν τη μπάλα που καταλήγει στα δίχτυα του για το 1-0.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ είναι στριμωγμένος στα σχοινιά, καθώς δεν φαίνεται να γλιτώνει τη νέα τιμωρία μετά το σκάνδαλο δωροδοκίας του Μάριου Σιαμπάνη. Ο Ολυμπιακός έχει προσπεράσει τον Άρη, που μετά την επιστροφή του ματιαγμένου γκολκίπερ δέχεται 3 αυτογκόλ ανά παιχνίδι, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει υποχωρήσει στην 5η θέση και κάνει προσπάθεια να μη βγει στην Ευρώπη, για να μην έχει πάλι άσκοπα πηγαινέλα. Ο Πάμπλο Γκαρσία παρουσιάζει μια πολύ ελκυστική εκδοχή του 4-3-3, απλά χωρίς καθόλου χαφ, γιατί ο Σβάμπ έκανε μεταμόσχευση πνευμόνων, ο Καντουρί αναρρώνει από μια θλάση α’ βαθμού που έπαθε το καλοκαίρι του 2012 και ο Αουγκούστο τιμωρήθηκε επειδή δοκίμαζε σουτ από την περιοχή του Πασχαλάκη. Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς έχει βοηθήσει πολύ στο σκοράρισμα καθώς έχει πετύχει δυο γκολ με πέναλτι, ακριβώς δηλαδή τα διπλάσια του Αντόνιο Τσόλακ.

ΜΑΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ κατορθώνει να μπει στα πλέι οφ με υπερπροσπάθεια του Ουάρντα, που μετά τη μεταγραφή του είχε τιμωρηθεί για 3 μήνες διακοπής συμβολαίου, επειδή έσπασε τους όρους του lockdown. Συγκεκριμένα επειδή δεν είχε που να πάει, άνοιξε ένα μπαρ δικό του και ξενυχτούσε μόνος του πίνοντας και χορεύοντας, μαζί με εκλεκτά μέλη της Αιγυπτιακής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, που μόλις είχαν αποφυλακιστεί. Η διοίκηση αποφάσισε να του δώσει την 18η ευκαιρία του να δείξει τι μπορεί να προσφέρει και όντως, με 6 γκολ και 9 ασίστ σε 2 αγώνες, έβαλε τον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ. Συγκινημένοι από την αναγέννηση του Ουάρντα, οι Τσόλακ και Μουργκ θυμούνται ότι παλιά μικροί ήταν ποδοσφαιριστές και ο ΠΑΟΚ πάει τρένο στα πλέι οφ. Φτάνει να διεκδικεί το πρωτάθλημα με τον Άρη την τελευταία αγωνιστική, αφού ο Μάριος Σιαμπάνης έχει παραγκωνιστεί από τον Άκη Μάντζιο. Ο Δικέφαλος, στέλνει τον Λευτέρη Δούκα σε ραντεβού με τον Θόδωρο Καρυπίδη στην Αριστοτέλους -για να μην τους πάρει κανένα μάτι- και του δίνει μαύρες σακούλες για να χρησιμοποιηθεί ο Σιαμπάνης στον τελικό του Πρωταθλήματος.

ΙΟΥΝΙΟΣ

Για τις 3 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το τελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ που θα κρίνει το ποιός από τους Άρη και ΠΑΟΚ θα κατακτήσει το πρωτάθλημα. Στο κατάμεστο Κλεάνθης Βαλαρούτσος -αφού έχουν εμβολιαστεί πια όλοι- οι δυο προπονητές ετοιμάζουν εκπλήξεις: ο Μάριος Σιαμπάνης είναι στο τέρμα του Άρεως, ενώ ο Πάμπλο Γκαρσία επιλέγει τον Αντόνιο Τσόλακ ως αιχμή του δόρατος. Με το 0-0 να μένει ως τις καθυστερήσεις, ο Άρης καλπάζει προς την κατάκτηση του 18ου πρωταθλήματος της ιστορίας του, μετά από εκείνα που κατέκτησε με τη μεγάλη ομάδα του Οδυσσέα Ανδρούτσου λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση. Ο Τσόλακ όμως έχει άλλη άποψη, παίρνει τη μπάλα από την περιοχή του Πασχαλάκη, περνάει με εντυπωσιακό σλάλομ 5-6-13 παίκτες του Άρεως και φάτσα με τον Σιαμπάνη κλωτσάει αέρα. Με τον Κροάτη πεσμένο και την μπάλα να πηγαίνει πλάγιο άουτ, ο Μάριος Σιαμπάνης με ένα σπριντ γαζέλας, προλαβαίνει τη μπάλα και με βολ πλανέ τη στέλνει στο “Γ” της εστίας του. Ο ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ!

ΙΟΥΛΙΟΣ

Παρότι όλα έγιναν διακριτικά, αυτόπτες μάρτυρες, πωλητές του περιοδικού “Σχεδία” για τους άστεγους, καταγγέλλουν ότι είδαν τον Λευτέρη Δούκα στην Αριστοτέλους να δίνει μαύρες σακούλες στον Θοδωρή Καρυπίδη και η δίκη συγκλονίζει την Ελλάδα. Με έναν πύρινο λόγο του Αχιλλέα Μαυρομάτη, οι δικαστές δακρυσμένοι αυτοκτονούν μαζικά για να μην είναι εκείνοι που θα στερήσουν έναν τίμιο τίτλο από τον Δικέφαλο. Τελικά ηρωικά εμφανίζεται η Μαρούπα και καταδικάζει τον ΠΑΟΚ σε αφαίρεση όλων των πρωταθλημάτων της ιστορίας του, ενώ τον εξαναγκάζει να κάνει μια πολυτελή ανακαίνιση στο Λε Σαλέ, που το έχει αφήσει και ρημάζει. Τα πρωταθλήματα που αφαιρούνται από τον ΠΑΟΚ απονέμονται στον Ολυμπιακό, με τον Λευτέρη Αυγενάκη να εξαναγκάζεται να πάει στο μισητό του Γεώργιος Καραϊσκάκης και να παραδώσει τα τρόπαια στον άνθρωπο που αντιπαθεί περισσότερο, μετά τον Γκαγκάτση, στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Ο ΠΑΟΚ γλιτώνει στο CAS τον υποβιβασμό στην 4η κατηγορία μαθητικών πρωταθλημάτων που του επέβαλε η Μαρούπα και -έστω και ατιμασμένος- θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κλήρωση τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Άγιαξ, τον οποίο αν αποκλείσει θα βρει στο δρόμο του τη Μπενφίκα. Αν περάσει και τους Πορτογάλους, θα παίξει σε μονό αγώνα στην Τούμπα με την Σαχναρφιόνοντουρ της Ισλανδίας για την είσοδο στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαντέψτε…Με σόου Τσόλακ και Εσίτι, ο ΠΑΟΚ ποδοπατάει τον Άγιαξ, ενώ τρία γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη που επέστρεψε το καλοκαίρι για να μην πάει στον Άρη, η Μπενφίκα μένει και πάλι εκτός από τον Δικέφαλο. Πριν τον αγώνα με τους Ισλανδούς, 437.000 οπαδοί του Δικεφάλου μεταδίδουν τη νέα νόσο του παπαροϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού συνωστίζονται στην Κλεάνθους και τρώνε από τις καντίνες για να εμψυχώσουν το πούλμαν της ομάδας, για να μην καίει λάδια στις ανηφόρες. Το ματς με τους πρωτοεμφανιζόμενους γενικά στο ποδόσφαιρο Ισλανδούς λήγει 0-6 και ο ΠΑΟΚ δυστυχώς συνεχίζει στο Γιουρόπα Λιγκ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ο Όλαφ Ρέμπε κάνει έναν απολογισμό των μεταγραφών, δηλώνοντας ικανοποιημένος με την δουλειά που έκανε. Ο ΠΑΟΚ ξεφορτώθηκε το συμβόλαιο του Γιαννούλη που έφυγε ως ελεύθερος, πούλησε για 430 ευρώ τον Τζόλη, κρατώντας και 1,5% ποσοστό μεταπώλησης, ενώ έδωσε δανεικό τον Ουάρντα στον Άρη για ένα μήνα, μέχρι να τον ξαναπάρει πίσω τον Οκτώβριο. Με το ποσό που εξοικονόμησε από το μπάτζετ και λίγη βοήθεια από τον Ιβάν Σαββίδη, αγόρασε με 6 εκατομμύρια τον Γιώργο Τζαβέλλα από την Αλάνιασπορ και πήρε δανεικό από τον Βόλο τον Δουβίκα, δίνοντας 2,5 εκατομμύρια για τον δανεισμό του και βάζοντας οψιόν τον Λευκό Πύργο. Σε περίπτωση που ο νεαρός επιθετικός βάλει περισσότερα γκολ από τον Τσόλακ, ο Λευκός Πύργος θα γίνει το νέο Δημαρχείο Βόλου, για να αποκτήσει επιτέλους ο Αχιλλέας Μπέος ένα άνετο γραφείο. Τέλος αναφέρθηκε στις δυσκολίες να βρεθεί ένα bοx to box χαφ με τα χαρακτηριστικά που θέλει ο ΠΑΟΚ. Λογικά, για να μη βρίσκουν από το 2016, ο ΠΑΟΚ θα ψάχνει έναν ποδοσφαιριστή λυκάνθρωπο, με κόκκινα μάτια και μυτερά νύχια, που θα βάζει 138 γκολ και θα δίνει 480 ασίστ το χρόνο και θα έχει συμβόλαιο ταβάνι τα 100 χιλιάρικα.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Ο ΠΑΟΚ μένει εκτός διεκδίκησης της πρόκρισης στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ από την δεύτερη αγωνιστική. Έχασε εντός έδρας από την Τάμπερε Γιουνάιτεντ και τον Ερμή Αραδίππου και οι φίλαθλοι τα έκαναν λαμπόγυαλο για να μην χρειαστεί να πληρώσουν άλλα εισιτήρια άσκοπα. Το μυαλό πια στρέφεται αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και η επιστροφή Ουάρντα από τον μηνιαίο του δανεισμό στον Άρη, βάζει άλλο ένα όπλο στην φαρέτρα του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Οκτώβριος είναι μήνας των ντέρμπι και ο Δικέφαλος είναι σε όλα ανώτερος, έχει 98% κατοχή, 32 τελικές, 9 δοκάρια, αλλά τα ματς λήγουν όλα 1-1. Η καρέκλα του Γκαρσία αρχίζει να τρίζει, αλλά τη λαδώνει ο Ουάρντα που είναι γνωστό πολυεργαλείο και όλα λειτουργούν και πάλι ρολόι, χωρίς ενοχλητικά τριξίματα.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ένας νέος ιός, ο παπαροϊός, που εξαπλώθηκε από τους ΠΑΟΚτσήδες πριν το ματς με την Σαχναφιοόντορχουρ σε όλο τον κόσμο, κάνει γνωστή την Κλεάνθους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Ο “ιός της Κλεάνθους” θερίζει, με κύρια συμπτώματα το να βλέπει ο ασθενής έναν αετό με οκτώ κεφάλια, να του αρέσει ο Πρίγιοβιτς και η ρετσίνα-κόκα κόλα. Οι επιστήμονες βρίσκουν ευτυχώς γρήγορα τη θεραπεία, με το εμβόλιο-Ρέμπε να υπόσχεται αποτοξίνωση από οτιδήποτε θυμίζει ποδόσφαιρο και σωτηρία για τους καρδιοπαθείς που έψαχναν σαν ζόμπι να δουν αγώνες του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα να θερίζουν οι τα εμφράγματα. Πρώτος εμβολιάζεται συμβολικά ο Γιώργης Σαββίδης, ο οποίος όμως παρουσιάζει αλλεργική αντίδραση και χαρακτηρίζει τον Χατσερίδη “παλτό” και στέλνει ένα καλάθι με καλούδια στον Κώστα Καραπαπά για συμφιλίωση.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει τον ΠΑΟΚ στην 8η θέση κάτω και από τις 7 θυγατρικές του, σύμφωνα με τις καταγγελίες του Κώστα Καραπαπά. Η απογοήτευση είναι μεγάλη, αλλά ο Ρέμπε έχει σηκώσει μανίκια για να βρει επιτέλους τον χαφ που ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε εδώ και 6 χρόνια γιατί δεν ήθελε να κάνει βιαστική επιλογή. Με αστραπιαίες κινήσεις ο Ρέμπε ντύνει στα ασπρόμαυρα τον Βλάνταν Ίβιτς που θα ξανασυναντηθεί με τον Γιώργο Τζαβέλλα που πια έχει αναλάβει βοηθός του Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ίβιτς παίρνει αμέσως φανέλα βασικού και δίνει στον ΠΑΟΚ την ταχύτητα και τη σπιρτάδα που του έλειπε. Ο Γιώργος Τζαβέλλας αντικαθιστώντας τον Πάμπλο Γκαρσία στις δηλώσεις μετά το ντέρμπι με τον Άρη που έληξε 1-1, δηλώνει ότι ο Βλάνταν Ίβιτς πήρε μαύρες σακούλες από τον Σιαμπάνη για να τις πάει στην ανακύκλωση, γιατί πια ο Μάριος μετά από τόσα πλονζόν πάνω από τη μπάλα, δεν μπορεί ούτε να περπατήσει. Από τον ΠΑΟΚ αφαιρούνται και όλα τα Κύπελλα, καθώς και το ένα κεφάλι από τον αετό στο σήμα του. Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης δηλώνει συγκινημένος που διασώθηκε το άλλο κεφάλι, ενώ ο Τάκης Μπαλτάκος τιμήθηκε από τους πατατοπαραγωγούς του Νευροκοπίου, αφού τελικά δεν μπόρεσε να πείσει πως οι πατάτες είναι πιο ανίσχυρες από τον μανάβη.

Άλλο κακό να μη μας βρει!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία