Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο πρώτος… έλεγχος

Δημοφιλή

Όσα έδειξαν τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς οι παίκτες που απέκτησε μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ. Τα καλά και αρνητικά του καθενός στο πρώτο διάστημα της προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ έχει πραγματοποιήσει μεταγραφές κάθε είδους. Θα κάνει και άλλες. Αυτό είναι βέβαιο. Μετά από το πρώτο 12ήμερο προετοιμασίας, θα επιχειρήσουμε να καταγράψουμε μερικά πρώτα στοιχεία από αυτά που δείχνουν οι έξι παίκτες, που αποκτήθηκαν μέχρι στιγμής.

Μέσα στους νέους υπάρχουν μεγάλοι και έμπειροι, υπάρχουν αυτοί με περισσότερες, αλλά και λιγότερες παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Όλοι κάτι έδειξαν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ένα και μόνο 12ήμερο αρκεί για να φανερωθεί η αξία τους.

Όλα τα παρακάτω βεβαίως αποτελούν πρώτα και ίσως βιαστικά συμπεράσματα και καταγράφονται με την επιφύλαξη που η εμπειρία μας, μας έχει διδάξει ότι πρέπει να έχουμε τις πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς.

ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΓΙΑ ΣΤΟΧ

Έχει παίξει και πάλι στον ΠΑΟΚ, αλλά τώρα αποτελούσε νέο πρόσωπο και αυτό φαίνονταν από την μικρή επαφή που είχε με την υπόλοιπη ομάδα. Ο Σλοβάκος διεθνής δοκιμάστηκε μπροστά, έπαιξε και αριστερά, όπου λογικά θα ξεκινήσει, κάτι που σημαίνει ότι σε φάση επίθεσης θα κλείνει πίσω από τον φορ. Έχει αέρα και αυτοπεποίθηση σε όλες τις κινήσεις, ενώ λειτουργεί απολύτως επαγγελματικά σε ότι και αν κάνει.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Το περιμέναμε από την πρώτη μέρα που ανακοινώθηκε και πράγματι από τη δεύτερη – τρίτη προπόνηση ο Ροντρίγκο Σοάρες χρησιμοποιείται ως αριστερός μπακ. Είναι πάρα πολύ ήσυχος (δεν έχει ακουστεί η φωνή του) και τυχερός μια και τον ξέρει καλά ο προπονητής του από την Πορτογαλία.  Δεν εντυπωσίασε, αλλά σίγουρα έχει πολλά να δώσει.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΝΤΟΟΥΓΚΛΑΣ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Από τις δύσκολες περιπτώσεις στο κομμάτι της προσαρμογής. Ο νεαρός Βραζιλιάνος κόλλησε στον Μάτος για να μάθει όσα περισσότερα. Αλήθεια είναι ότι εντός γηπέδου, εμφανίζονταν κάθε μέρα και καλύτερος. Έχει καλό αριστερό πόδι, βλέπει γήπεδο, είναι μαχητικός και όλοι περιμένουν να δουν πόσο ψηλά θα φθάσει σε απόδοση, αλλά και πόσο γρήγορα θα πετύχει κάτι τέτοιο.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Είναι καλός τερματοφύλακας και αυτό φαίνεται σε κάθε στιγμή, σε κάθε προπόνηση. Ο έμπειρος Σέρβος γκολκίπερ ήρθε με τον Λουτσέσκου που τον ήξερε, αλλά τώρα δοκιμάζεται σε άλλη κατάσταση. Αντιλαμβανόμαστε ότι έχει μπει σε ανταγωνισμό για τη θέση του δεύτερου και δείχνει αποφασιστικότητα για να πείσει.

ΚΑΛΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΧΑΪ

Είναι νεαρός αλλά πραγματικά βγάζει μία ξεχωριστή ωριμότητα σε κάθε του κίνηση μέσα και έξω από το γήπεδο. Πρόκειται για ένα από τους νέους και νεαρούς που αποκτήθηκαν  που πραγματικά δημιούργησε καλύτερη εικόνα από αυτή που είχαμε γι’ αυτόν. Αυτό όμως ίσως και να μην είναι αρκετό για να τον διατηρήσει στην τετράδα των στόπερ, εκεί που προφανώς συναγωνίζεται για τη θέση με τον Χατζηϊσαία.

Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Αποκτήθηκε με μεταγραφή και ενσωματώθηκε για να πάρει θέση στο ρόστερ. Αλήθεια είναι ότι δεν έπαιξε καθόλου στα φιλικά. Όπως φάνηκε από τις προπονήσεις ο Φερέιρα έκρινε ότι το παιδί δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ, κάτι που αφορούσε και το πνευματικό κομμάτι. Θα παραχωρηθεί.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ

Στην αρχική αποστολή από τους παίκτες που προέρχονταν από την Κ19, συμμετείχαν οι Παπαδόπουλος, Μαρκόφσκι (ήταν δανεικός σε Τρίκαλα και Αιγινιακό), Τσιγγάρας, Γαϊτανίδης. Μπήκαν στην αποστολή για πολλούς και διάφορους λόγους και τελικά από αυτούς κατάφεραν να παραμείνουν μέχρι τέλους οι Τσιγγάρας και Γαϊτανίδης.

Ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος θα παραχωρηθεί δανεικός και θα ανέβει ως τέταρτος άλλος από την Κ19. Ο Τσιγγάρας κατάφερε να βγάλει την ωριμότητά του σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασία, ενώ ο Γαϊτανίδης διακρίθηκε για τη διάθεση και το θράσος του. Ο Φερέιρα τον εκθείασε και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση αν παραμείνει στην πρώτη ομάδα.

ΟΙ ΕΞΙ ΠΟΥ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Τι έδειξαν οι παίκτες που ανήκαν στον Δικέφαλο του Βορρά και επέστρεψαν από δανεισμό. Οι πιθανότητές τους για το μέλλον.

Είναι και… δεν είναι νέα πρόσωπα. Τους έχουμε ξαναδεί με την φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά το τελευταίο διάστημα αγωνίζονταν αλλού. Ο ΠΑΟΚ (με Λουτσέσκου ακόμη) αποφάσισε γι’ αρκετούς από αυτούς να συμμετέχουν  σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας. Τα έφερε έτσι το ποδόσφαιρο ώστε να κριθούν από έναν άλλο προπονητή.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουν και εκείνοι αγωνία αν θα συνεχίσουν, ή αν θα χρειαστεί να βρουν άλλη ομάδα για να παίξουν του χρόνου. Ας δούμε τι έδειξε ο καθένας αυτές τις πρώτες ημέρες.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΤΣΕ

Είναι από τους πιο παλιούς στον ΠΑΟΚ, έστω και αν τελευταία δεν έπαιξε σε αυτόν. Ξεκίνησε με σκεπτικό ότι μάλλον θα φύγει, αλλά έδειξε στον προπονητή ότι με αυτές τις επιλογές στο κέντρο, μπορεί να αποτελέσει μία λύση.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΓΙΑ ΛΑΜΠΡΟΥ

Επέστρεψε με νέο συμβόλαιο και φιλοδοξίες. Έχασε λίγο έδαφος με μερικές ενοχλήσεις από τις πρώτες ημέρες. Στην πορεία φάνηκε ότι δυσκολεύεται να βρει θέση μέσα σε τέτοιο ανταγωνισμό από ακραίους. Θα δώσει μάχη.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΧΑΤΖΗΪΣΑΙΑ

Λίγο πριν την αναχώρηση για Ολλανδία, ζήτησε να μείνει και να πάρει άλλη μία ευκαιρία. Έδειξε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά του. Ισχύει ότι τώρα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από αυτή που ήταν αρχικά.

ΔΟΚΙΜΕΣ ΓΙΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΙΔΗ

Ο νεαρός μπακ επέστρεψε από τον δανεισμό στον ΟΦΗ και πήρε θέση στα αριστερά και δεξιά της άμυνας. Δοκιμάστηκε σε αγώνες και φιλικά και ίσως βρει χώρο μια και η ομάδα δεν έχει όσα μπακ χρειάζεται.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Είναι δεδομένο ότι κάθε χρόνο εμφανίζεται και καλύτερος. Επέστρεψε με νέο συμβόλαιο και σε θεωρητικό επίπεδο θα ήταν ο τρίτος. Μέσα από την προετοιμασία υπήρξαν πολλές στιγμές που έδειχνε να είναι εκείνος που υπολογίζεται πίσω από τον Πασχαλάκη.

OI KAINOYΡΙΟΙ

ΣΤΟΧ

Η ποιότητά του προκύπτει σε κάθε φάση και στιγμή. Τα δύο φοβερά του πόδια εγγυώνται πολλές και μεγάλες στιγμές, από έναν παίκτη που όλοι ξέρουν ότι θα προσφέρει.

ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ

Παίζει μόνο στα αριστερά και είναι ξεκάθαρο ότι θα προκύψει εσωτερικός ανταγωνισμός με τον Γιαννούλη. Είναι δυνατός, με εκπληκτικό δεξί πόδι. Το «παλεύει» με το αριστερό.

ΝΤΟΟΥΓΚΛΑΣ ΑΟΥΓΚΟΥΣΤΟ

Κάθε μέρα και καλύτερος στην προσαρμογή εντός και εκτός γηπέδου. Βλέπει πολύ καλά το γήπεδο και η εικόνα του βγάζει μία σιγουριά για το μέλλον. Μακάρι να πρωταγωνιστήσει και τώρα στο ξεκίνημα.

ΦΕΡΕΙΡΑ

Ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ έπρεπε να αντιμετωπίσει και αυτούς τους νεοαποκτηθέντες όπως τους άλλους. Με όλους μπήκε σε φάση γνωριμίας και ήδη έχει βγάλει συμπεράσματα.

ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ

Βγάζει την ποιότητα και την σοβαρότητα που περιμέναμε. Καταλαβαίνει ότι εδώ στον ΠΑΟΚ θα έχει πολύ μεγάλο ανταγωνισμό όχι μόνο για να παίξει βασικός, αλλά ακόμη και για την 18άδα. Θα δοκιμαστεί και σε αυτό.

ΜΙΧΑΙ

Είναι μικρός, αλλά βγάζει ωριμότητα. Είναι ψηλός, αυτό όμως δεν του στερεί την τεχνική που πρέπει να έχει. Είναι νέος στην  ομάδα, αλλά έδειξε να προσαρμόζεται με τους άλλους πολύ γρήγορα.

ΜΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Η πιο δύσκολη περίπτωση. Έφυγε πολύ γρήγορα από την προετοιμασία μια και κρίθηκε ότι δεν ήταν πνευματικά και αγωνιστικά έτοιμος να ανταπεξέλθει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Νέα οικονομική έκδοση του Renault Clio

Η γκάμα του Renault Clio αποκτά μια νέα οικονομική έκδοση, η οποία το τοποθετεί πιο δυναμικά στην κατηγορία ξεκινώντας...

Στην ίδια κατηγορία