Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ Β΄ παίρνει μορφή

Δημοφιλή

Τρεις εβδομάδες πριν την (αρχικά) προγραμματισμένη έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2, διοργάνωση στην οποία πρόκειται να συμμετάσχει, η δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου αποκτά σταδιακά την τελική της μορφή και εικόνα

Το έργο του Πάμπλο Γκαρσία και των συνεργατών του δεν είναι εύκολο, κυρίως από την άποψη ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να συγκροτήσουν ένα ικανό σύνολο παικτών, οι περισσότεροι από τους οποίους δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία αγώνων σε επίπεδο ανδρικού ποδοσφαίρου.

«Είμαστε μια καινούργια ομάδα, έχουμε πολλά νέα παιδιά, χρειάζεται χρόνος για να μάθουν τι ακριβώς ζητάμε από αυτά» επισήμανε τις προηγούμενες ημέρες ο Μίροσλαβ Σνάουτσερ, ‘δεξί χέρι’ του Γκαρσία, προσθέτοντας ότι «στόχος μας είναι να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται, αλλά το σημαντικότερο είναι να προετοιμάσουμε τα παιδιά αυτά για να φτάσουν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ».

Από την άλλη, βέβαια, έχοντας θητεύσει για αρκετά χρόνια στην ακαδημία του Δικεφάλου, ο Γκαρσία γνωρίζει καλά, τουλάχιστον σε ατομικό επίπεδο, εκείνους τους παίκτες, που προέρχονται από την ομάδα νέων και τώρα στελεχώνουν την αντίστοιχη δεύτερη.

Πιο συγκεκριμένα, από την περσινή Κ-19 έχουν προωθηθεί οι Βασίλης Γκορτεζιάνι, Αβεντίς Αβεντισιάν, Κυριάκος Γιαξής, Βασίλης Γρόσδης, Παναγιώτης Παναγιώτου, Γιάννης Μανωλιούδης, Δημήτρης Τσοπούρογλου, Τίτος Κουτεντάκης και Κώστας Κουλιεράκης. Το ίδιο έχει συμβεί και με τους Δημήτρη Πανίδη, Στάθη Τάχατο και Πέτρο Καλουτσικίδη, οι οποίοι άρχισαν πέρσι στην Κ-19 και ολοκλήρωσαν τη σεζόν δανεικοί σε Τρίκαλα (οι δύο πρώτοι) και Νίκη Βόλου.

Αλλά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ Β΄ υπάρχουν και παίκτες, που είχαν παλαιότερη θητεία στην Κ-19. Μετά από δύο σεζόν δανεισμού σε Βόλο και Σπάρτακ Τρνάβα, ο Μάριος Τσαούσης επέστρεψε στο Δικέφαλο. Το ίδιο και ο Αντώνης Γαϊτανίδης, που είχε παραχωρηθεί σε Απόλλωνα Σμύρνης και Λεβαδειακό, όπως και ο Τάσος Μελετίδης, που έπαιξε σε ΑΕ Καραϊσκάκη και Ονήσιλο (ομάδα της Κύπρου). Στον ΠΑΟΚ επέστρεψε κι ο Αχιλλέας Σαλαμούρας, που πέρσι είχε αγωνιστεί με τη Νίκη Βόλου.

Υπάρχουν και νέα πρόσωπα, όπως ο τερματοφύλακας Νίκος Μπουργάνης, ο οποίος είχε αποκτηθεί από το Βόλο πριν από δύο χρόνια, διάστημα στο οποίο έπαιξε δανεικός στην ΑΕ Καραϊσκάκη.

Από τους παίκτες, που έχουν, μικρή έστω, εμπειρία από ποδόσφαιρο ανδρών, και μάλιστα σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ, είναι ο Παναγιώτης Τζίμας, φετινό απόκτημα από τον Αστέρα Τρίπολης. Μεταγραφή είναι κι 22χρονος αμυντικός χαφ Ισμαήλα Ουεντραόγκο, διεθνής με την Μπουρκίνα Φάσο. Ακόμη, μέσω του ΠΑΟΚ Β΄ θα επιδιώξει την επανένταξή του στην πρώτη ομάδα o 21χρονος Βόσνιος μεσοεπιθετικός Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, που είχε αποκτηθεί από τη Ράντνικ τον περασμένο Ιανουάριο.

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

Το αρνητικό για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ Β΄ είναι ότι δεν έχει στα χέρια της ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ως προς την έναρξη του πρωταθλήματος, έτσι ώστε ανάλογα να κάνει και τον τελικό προγραμματισμό της προετοιμασίας. Θεωρητικά η έναρξη της Σούπερ Λιγκ 2 έχει προσδιοριστεί για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου (25-26 του μηνός), μόνο που ακόμη, όχι μόνο δεν έχει γίνει η κλήρωση για τη σειρά των αγωνιστικών (άλλωστε, δεν είναι ακόμη εφικτός ο ακριβής καταρτισμός των δύο ομίλων), αλλά δεν έχει οριστεί καν η ημερομηνία διεξαγωγής της. Αυτό θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, όταν και θα πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση (σε περίπτωση μη απαρτίας θα μετατεθεί μία ημέρα αργότερα), οπότε και αναμένεται να εγκριθεί κι η προκήρυξη του πρωταθλήματος. Με άλλα λόγια, είναι κοινό μυστικό ότι η έναρξη του πρωταθλήματος θα μετατεθεί για τις αρχές Οκτωβρίου.

 

Προηγούμενο άρθροΗμέρα αποκαλυπτηρίων
Επόμενο άρθροΙσόπαλη με τον Άρη η Κ17

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία