Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ προστατεύει την περιουσία του

Δημοφιλή

Η… βιτρίνα της ακαδημίας είναι η Κ-19, ωστόσο η δουλειά των υπευθύνων αρχίζει από πολύ μικρότερες ηλικίες, όπου διαφαίνεται και ποιοι παίκτες έχουν προοπτικές να φθάσουν ψηλά.

Ο νόμος δίνει το δικαίωμα στις ομάδες να υπογράφουν συμβόλαια (με μάξιμουμ χρονική διάρκεια τριών χρόνων) με νεαρούς παίκτες, όταν αυτοί συμπληρώνουν το 15ο έτος της ηλικίας τους. Ετσι, στον ΠΑΟΚ φροντίζουν να «δένουν» εκείνους τους ποδοσφαιριστές, που δείχνουν να συγκεντρώνουν όλες τις προοπτικές για να σταδιοδρομήσουν, φθάνοντας μέχρι και την πρώτη ομάδα. Παράλληλα, στα συμβόλαια μπαίνουν και ρήτρες παραχώρησης, μια και, ακόμη από τόσο μικρές ηλικίες, αρχίζει να εκδηλώνεται το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων, που δεν σταματούν να αναζητούν ταλέντα, τα οποία αποκτούν με σχετικά χαμηλό τίμημα, επενδύουν σ’ αυτά, και επωφελούνται οικονομικά σε μεγάλο βαθμό στο πέρασμα των χρόνων μέσω της πώλησης τους.

Ο Γιώργος Κούτσιας είναι ένας από τους παίκτες της ακαδημίας, που με τη μέχρι τώρα παρουσία του, αφήνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Και, φυσικά, στον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της προσπάθειας διαφύλαξης των συμφερόντων τους, έσπευσαν να τον «κατοχυρώσουν» για τα επόμενα χρόνια, μέσω της υπογραφής συμβολαίου (έστω και αν το ποσό της ρήτρας των τεσσάρων εκ. ευρώ, που είδε το φως της δημοσιότητας, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα).

Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 2004, ο Κούτσιας άρχισε να μαθαίνει ποδόσφαιρο στους Τηλέμαχους Αλεξάνδρειας, κι ενώ ήταν σε ηλικία μόλις τεσσάρων χρόνων. Ο πατέρας του, άλλωστε, Νίκος Κούτσιας, υπήρξε κι εκείνος ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος ως αμυντικός χαφ σε ομάδες Γ΄ κατηγορίας (Αλεξάνδρεια, Αμπελόκηποι, Κολινδρός). Το ταλέντο του Κούτσια ανακάλυψε ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, όταν πλέον ο μικρός αγωνίζονταν στον ΠΑΟΚ Κουλούρας. Κατά κοινή ομολογία, πάντως, ο νεαρός παίκτης απέκτησε τις καλύτερες δυνατές βάσεις για τη μετέπειτα εξέλιξη του στην ακαδημία των Τηλέμαχων.

Ήδη από τα οχτώ του χρόνια, ο μικρός ανήκε στην ακαδημία του Δικεφάλου, ενώ από τα δώδεκα του χρόνια εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, μένοντας στο σπίτι των ακαδημιών. Πέρσι ήταν η χρονιά του, αφού ως αρχηγός της ομάδας, οδήγησε την Κ-15 στην κατάκτηση του πανελλήνιου τίτλου, επικρατώντας διαδοχικά στο φάιναλ φορ του Ολυμπιακού και του Αρη. Ο ίδιος ολοκλήρωσε τη σεζόν με 26 γκολ σε δεκαεφτά παιχνίδια, αγωνιζόμενος κυρίως στη θέση του φορ. Χάρη, όμως, στην ταχύτητα και τη δύναμη που τον διακρίνουν, έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται και στις δύο πλευρές της επίθεσης.

Διεθνής με την εθνική παίδων, άρχισε ήδη την προετοιμασία του με την Κ-17 του ΠΑΟΚ, με την οποία φιλοδοξεί να πετύχει ανάλογες διακρίσεις.

Γεγονός είναι ότι κανείς πλέον δεν έχει αμφιβολία για το ξεχωριστό ταλέντο του νεαρού ποδοσφαιριστή. Αλλά, βέβαια, κι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο δρόμος, που έχει να διανύσει μέχρι την τελική καταξίωση, είναι πολύ μακρύς. Και μέχρι τότε οφείλει να δουλέψει και να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τα ποδοσφαιρικά χαρίσματά του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σταθερά βήματα για Έκονγκ

Με τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Ιβάν Νάσπεργκ να... αποχωρούν από το ιατρικό δελτίο του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας, με τον...

Στην ίδια κατηγορία