Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε μια νέα ζωή!»

Δημοφιλή

Ο Τζος Κάρτερ δίνει στη FORZA την πρώτη του συνέντευξή μετά την παραμονή του στον Δικέφαλο και… εκπλήσσει ευχάριστα!

Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτελώντας επιλογή του Άρη Λυκογιάννη στη θέση του τραυματία Μήτρου – Λονγκ. Επιλογή, που αποδείχθηκε ιδιαίτερα εύστοχη, σε τέτοιο βαθμό που ο προπονητής του Δικεφάλου θέλησε να τον διατηρήσει στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ και τη νέα σεζόν!

Ο λόγος για τον 34χρονο Τεξανό, Τζος Κάρτερ, ο οποίος παραχώρησε στη FORZA μία αποκλειστική όσο και απολαυστική συνέντευξη, την πρώτη του από τη στιγμή που είπε το «ναι» στην πρόταση του ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο!

– Ποιος ήταν ο βασικός λόγος που παρέμεινες στον ΠΑΟΚ;

«Ο προπονητής! Μου έδωσε πολλή αυτοπεποίθηση την περσινή χρονιά, μου είπε πως με θέλει και τη φετινή σεζόν, υπήρξαν διαπραγματεύσεις, συμφωνήσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος που έμεινα στον ΠΑΟΚ, που έμεινα στη Θεσσαλονίκη, μία πολύ ωραία πόλη. Αισθάνομαι καλά στην ομάδα, νιώθω καλά με τα μέλη του προπονητικού τιμ, τους συμπαίκτες μου, τα μέλη της διοίκησης, τον κόσμο. Θα έλεγα επίσης πως ένας σημαντικός λόγος ήταν και η παραμονή των Λοβ, Γκρίφιν και Καμπερίδη».

– Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο ερχόσουν στον ΠΑΟΚ, υπήρχε στο μυαλό σου η σκέψη πως τελικά θα παρέμενες και μετά το τέλος της σεζόν;

«Θα σου πω την αλήθεια. Πριν έρθω στον ΠΑΟΚ, σκεφτόμουν πως ίσως έχω τελειώσει, σκεφτόμουν να αποσυρθώ. Ήρθα στον ΠΑΟΚ, έπαιξα καλά, μου άρεσε αυτό που βρήκα εδώ, μου άρεσε ο προπονητής. Όταν ο κόουτς μου είπε στο τέλος της περσινής σεζόν πως με θέλει και για τη φετινή χρονιά, δεν είχα πάρει ακόμα την απόφαση να συνεχίσω να παίζω. Όμως, ο ΠΑΟΚ δεν μου έδωσε απλά κίνητρο, αλλά μία νέα ζωή! Αισθάνομαι υπέροχα εδώ, οι ομάδα είναι οργανωμένη και φιλόδοξη, οι οπαδοί είναι φανταστικοί, ο προπονητής είναι… τρελός (σ.σ. γέλια)!».

– Δεν σε ενοχλούν οι φωνές του στους αγώνες και στην προπόνηση;

«Δεν φωνάζει τόσο σε μένα (σ.σ. γέλια), περισσότερο στους νεαρούς Έλληνες παίκτες. Μου αρέσει όμως αυτό σε έναν προπονητή. Κάθε παίκτης χρειάζεται διαφορετικά πράγματα. Προσωπικά, δεν χρειάζομαι κάποιον να μου δίνει κίνητρο, το κάνω εγώ στον εαυτό μου. Όμως, μου αρέσουν οι προπονητές που έχουν πάθος για το παιχνίδι, είναι απαιτητικοί και φέρνουν ενέργεια στην ομάδα».

– Το ξεκίνημα στη σεζόν δεν είναι φαντάζομαι αυτό που θέλατε…

«Χάσαμε παιχνίδια στο τέλος που δεν έπρεπε να χάσουμε, είχαμε προβλήματα τραυματισμών. Η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά, ίσως αισθανόμασταν παραπάνω καλά για τους εαυτούς μας από ότι θα έπρεπε. Ήρθε το Λαύριο όμως και μας έριξε γροθιά στο πρόσωπο! Ήταν δύσκολο να επανέλθουμε, δεν το περιμέναμε. Ευτυχώς, στα παιχνίδια με Ηρακλή και Γαλατασαραϊ πήραμε τις νίκες που θέλαμε και χρειαζόμασταν, ενώ με το Περιστέρι χάσαμε με ένα τρίποντο στην εκπνοή. Νομίζω πως βρήκαμε και πάλι την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε. Έχουμε ταλαντούχους παίκτες, έχουμε ποιότητα, έχουμε κίνητρο. Πρέπει να βρούμε τον ρυθμό και ισορροπία, ασφαλώς πρέπει να παίζουμε καλύτερα. Θα έλεγα πάντως πως ακόμα είναι νωρίς. Σίγουρα ωστόσο θα χρειαστεί να είμαστε πιο αποτελεσματικοί σε άμυνα και επίθεση στα επόμενα παιχνίδια.

– Αισθανθήκατε υπερβολική πίεση μετά τις πρώτες ήττες;

«Ναι, υπήρχε πίεση, αλλά αυτό δεν είναι κακό. Είχαμε και έχουμε μεγάλες προσδοκίες, ξέρουμε πως είμαστε καλή ομάδα και είμαστε σίγουροι πως θα βρούμε τρόπο να γυρίσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί».

– Στα πρώτα παιχνίδια έδειχνες να μην έχεις βρει ρυθμό αλλά και τον ρόλο σου στην ομάδα. Συμφωνείς;

«Το συζητήσαμε με τον κόουτς. Στο παιχνίδι με το Λαύριο δεν αγωνίστηκα πολύ, με την Ιγκοκέα έπαιξα καλά στο πρώτο ημίχρονο, ήμουν καλός πιστεύω με τον Προμηθέα, μετά ήρθε ο τραυματισμός στο παιχνίδι με τη Νίμπουργκ. Ήταν δύσκολο στη συνέχεια να βρω ρυθμό».

– Αισθάνεσαι καλά αυτή τη στιγμή;

«Δεν έχω ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό μου στον ώμο, συνεχίζω να πονάω, αλλά είμαι πολύ καλύτερα. Ίσως δεν έπρεπε να βουτήξω για να κλέψω την μπάλα. Με πειράζουν και οι συμπαίκτες μου γι΄ αυτό, μου έλεγαν “είσαι πολύ μεγάλος για να κάνεις τέτοια πράγματα” (σ.σ. γέλια)”.

– Στα παιχνίδια με Ηρακλή, Γαλατασαραϊ και Περιστέρι είχατε πάντως σημαντική βοήθεια από την κερκίδα…

«Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν φανταστική και στα τρία παιχνίδια, αυτό είναι αλήθεια. Ειδικά στο παιχνίδι με τη Γαλατασαραϊ, χωρίς τους οπαδούς μας δεν θα κερδίζαμε, είμαι σίγουρος. Μας έσπρωξαν στα άκρα, μας έδωσαν τεράστια ενέργεια. Ξέρουμε τι φιλάθλους έχουμε και πόση δύναμη δίνουν στην ομάδα».

– Συζητάτε μεταξύ σας για το πως θα είναι η ατμόσφαιρα σε ένα κατάμεστο γήπεδο;

«Νομίζω θα είναι… τρελό. Θα είναι εκπληκτικό. Δεν μπορώ να σκεφτώ ποια θα είναι η ατμόσφαιρα, αλήθεια. Ακόμα και όταν το γήπεδο δεν είναι γεμάτο, η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει με 8 χιλιάδες οπαδούς μας. Θα πρέπει και εμείς όμως να τους κάνουμε να έρθουν στο γήπεδο, μέσα από την προσπάθειά μας και με τις νίκες. Αν αρχίσουμε να κερδίζουμε το ένα παιχνίδι μετά το άλλο, είμαι σίγουρος πως ολοένα και περισσότεροι θα βρεθούν δίπλα μας».

– Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ έχει φέτος και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, μέτρησε στην απόφασή σου να παραμείνεις στην ομάδα;

«Σίγουρα. Μου αρέσει να παίζω δύο παιχνίδια την εβδομάδα, αρέσει σε κάθε παίκτη. Ο αγώνας είναι η επιβράβευση των προσπαθειών σου στην προπόνηση, όλοι θέλουν να παίζουν όσο περισσότερα παιχνίδια γίνεται, δεν θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση».

– Μπορείς να οριοθετήσεις τους στόχους του φετινού ΠΑΟΚ;

«Ο πρώτος στόχος είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα, όπως είπα πρέπει να βελτιωθούμε και να βρούμε την ισορροπία που θέλουμε. Σίγουρα είναι στόχος να περάσουμε στον επόμενο γύρο του BCL και μετά να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας, ενώ ο στόχος μας στο πρωτάθλημα είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί! Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι ένα επίπεδο πάνω από όλες τις υπόλοιπες ομάδες, ναι. Αλλά εμείς δεν απέχουμε πολύ. Αυτό πρέπει βέβαια να το δείξουμε στο γήπεδο».

– Είναι ρεαλιστικό να μιλάμε για έναν τίτλο; Ίσως στο Κύπελλο Ελλάδας;

«Θα είναι υπέροχο να συμβεί. Όλοι όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα, έχουμε έναν στόχο. Να κερδίζουμε. Όλοι μπορούν να νικηθούν, έχω παίξει κόντρα σε μεγάλες ομάδες και τις έχω κερδίσει».

– Έχεις συναντήσει ξανά έναν πρόεδρο που είναι τόσο κοντά στην ομάδα, όπως ο Θανάσης Χατζόπουλος;

«Πραγματικά όχι. Είναι ξεχωριστός άνθρωπος ο πρόεδρος. Φέρνει πολλή ενέργεια στην ομάδα, είναι παθιασμένος, του αρέσει να είναι στην κυριολεξία μέλος της ομάδας. Είναι υπέροχο που συνεχώς βρίσκεται γύρω και μέσα στην ομάδα. Κάνει πολύ καλή δουλειά, αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας, δίνει το καλό παράδειγμα. Είναι και φίλος μας, αλλά παράλληλα και το αφεντικό, ξέρει να κρατάει τις ισορροπίες».

– Ήταν μέρος της περσινής επιτυχίας το γεγονός πως η διοίκηση ήταν συνεπής απέναντί σας στο οικονομικό κομμάτι;

«Ναι, ήταν πολύ σημαντικό. Έχω ακούσει πως ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα στο παρελθόν στο συγκεκριμένο κομμάτι, αλλά όσο βρίσκομαι εγώ στην ομάδα, από την πρώτη ημέρα, δεν έχω συναντήσει κανένα. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε αφοσιωμένοι μόνο στη δουλειά μας στο γήπεδο».

– Σου αρέσει να παρακολουθείς μπάσκετ στον ελεύθερο χρόνο σου;

«Σίγουρα. Παρακολουθώ αγώνες NBA, Ευρωλίγκας, Eurocup και φυσικά Basketball Champions League. Αγαπώ το μπάσκετ, ενώ έχω και πολλούς φίλους που παίζουν στην Ευρώπη αλλά και το NBA».

– Η αγαπημένη σου ομάδα στο NBA;

«Θα σου πω. Η αγαπημένη μου ομάδα είναι οι Μιλγουόκι Μπακς, λόγω του Κρις Μίντλετον. Είμαστε πολύ καλοί φίλοι από το πανεπιστήμιο ακόμα και έτσι τον υποστηρίζω φανατικά. Μακάρι να κατακτήσουν και φέτος τον τίτλο, έχουν τις δυνατότητες. Θα είναι βέβαια δύσκολο. Υποστηρίζω όμως φανατικά και τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, λόγω του Στεφ Κάρι. Θα είμαι χαρούμενος λοιπόν εάν οι Μπακς ή οι Γουόριορς στεφθούν Πρωταθλητές!

– Το μεγάλο ερώτημα: Μάικλ Τζόρνταν ή ΛεΜπρόν Τζέιμς;

«Μάικλ, φυσικά. Δεν είμαι φαν του Λεμπρόν, που είναι φυσικά ένας φανταστικός παίκτης. Όμως, ο Τζόρνταν είναι ο σπουδαιότερος όλων των εποχών, χωρίς αμφισβήτηση!».

– Πολλοί παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας έρχονται στο «Παλατάκι» για να σας υποστηρίξουν. Έχεις πάει στην Τούμπα;

«Η αλήθεια είναι πως όχι. Είχα τον τραυματισμό, ενώ μέχρι πρότινος δεν είχα κάνει το εμβόλιο. Τώρα που εμβολιάστηκα, μπορώ να πάω στην Τούμπα και θα το κάνω. Γενικότερα μου αρέσει ο αθλητισμός, μου αρέσει και το ποδόσφαιρο. Ενημερώνομαι για όλες τις ομάδες του ΠΑΟΚ, ανδρικές και γυναικείες και έχω ως στόχο να παρακολουθήσω φέτος από κοντά όσους περισσότερους αγώνες μπορώ».

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Γέμισε με κόσμο η Νέα Μεσημβρία

Οι διεθνείς επέστρεψαν, η προετοιμασία για Παναθηναϊκό συνεχίζεται στη Νέα Μεσημβρία. Η τακτική προσέγγιση του επικείμενου αγώνα στη Λεωφόρο βρέθηκε...

Στην ίδια κατηγορία