Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ και το διαθέσιμο ρόστερ

Δημοφιλή

Εδώ και λίγες ημέρες οι παίκτες του ΠΑΟΚ… λιώνουν στο γήπεδο κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν. Η σεζόν βρίσκεται στις πρώτες ημέρες και ο Λουτσέσκου άρχισε την αξιολόγησή του στο υπάρχον ρόστερ.

Επιλογές υπάρχουν σε κάθε γραμμή και καιρός είναι να τις θυμηθούμε έχοντας μία βασική σκέψη. Το ρόστερ αυτό του Ιουλίου, στα τέλη Αυγούστου μπορεί και να έχει αρκετές αλλαγές.

ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ-ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ

Ο Λουτσέσκου επιδιώκει το κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δουλεύει γι’ αυτό πάρα πολύ στο τακτικό κομμάτι, επιδιώκει το repress, παρουσιάζει οργανωμένες ομάδες και ποντάρει στο 4-2-3-1, όσο σημασία έχει αυτό, αφού σε φάση άμυνας παίζει καθαρά 4-4-2.

Ποιους έχει λοιπόν για να το εφαρμόσει;

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Τρεις είναι οι γνωστές λύσεις που υπάρχουν από την περσινή περίοδο και παραμένουν στο ρόστερ, χωρίς αρχική διάθεση αλλαγών όπως εκφράστηκε και στη συνέντευξη Τύπου από τον ίδιο τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Παραμένουν Πασχαλάκης, Ζίβκοβιτς και Ταλιχμανίδης.

ΔΕΞΙΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Πάμε θέση προς θέση και ξεκινάμε από εκείνους που μπορούν και παίζουν δεξιά στο δίδυμο της άμυνας. Ο Βαρέλα, ο Ίνγκασον και ο Μιχάι παίζουν με άνεση και ποιότητα εκεί.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΟΠΕΡ

Στην θεωρητικά πιο δύσκολη θέση του αριστερού στόπερ, ο ΠΑΟΚ έχει δύο πολύ καλές λύσεις. Ο Κρέσπο έχει εκπαιδευτεί πάρα πολύ στην πλευρά και φυσικά υπάρχει ο αριστεροπόδαρος Μιχαηλίδης που όλο και βελτιώνεται.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΠΑΚ

Έχει αρκετές λύσεις και σε αυτή τη θέση ο ΠΑΟΚ. Κατ’ αρχάς υπάρχουν οι δύο βραζιλιάνοι. Ο «παλιός» Ροντρίγκο και ο νέος Τέιλορ. Προφανώς θα προκύψει εσωτερικός ανταγωνισμός. Μαζί και ο Λευτέρης Λύρατζης που  ξεκίνησε προετοιμασία.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΠΑΚ

Δύο οι αρχικές λύσεις για την ομάδα, δύο οι παίκτες που ξεκινούν. Είναι ο Βιεϊρίνια και φυσικά ο Περέιρα. Εδώ είναι πολύ-πολύ πιθανό να  έρθει και άλλος παίκτες στην πορεία του καλοκαιριού.

ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΧΑΦ

Στο δίδυμο των αμυντικών μέσων θα επιλέξουμε να μην διαφοροποιήσουμε τις θέσεις. Είναι γνωστό ότι ο Λουτσέσκου προτιμά να παίζει με δύο οκτάρια που έχουν χημεία, ή τέλος πάντων να δημιουργεί σύνθεση χαρακτηριστικών μεταξύ των δύο παικτών. Σε αυτές τις θέσεις παίζουν οι: Ντόουγκλας Αουγκούστο, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Εσίτι, Νινούα. Παρά το ότι είναι πολλοί, θεωρείται βέβαιο ότι ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει έναν παίκτη, κάτι προφανώς που σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουν στην πρώτη ομάδα ένας ή δύο από τους προαναφερόμενους.

ΔΕΞΙΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Την τριάδα των μεσοεπιθετικών μπορούμε να τη διαχωρίσουμε, όσο και αν πολλοί παίκτες παίζουν και σε άλλες θέσεις. Δεξιά συνήθως αγωνίζονται οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Τόμας Μουργκ.

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ

Και σε αυτή τη θέση πολλές οι λύσεις, αλλά και πολλά ερωτηματικά που θα ξεκαθαρίσουν στην πορεία. Εκεί παίζουν οι Μπισεσβαρ, Ουάρντα, Καγκάβα, Κωνσταντέλιας.

ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ

Σε αυτή την πλευρά συνήθως αγωνίζονται ο Χρήστος Τζόλης και ο Λάζαρος Λάμπρου.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ

Η ομάδα ξεκίνησε με τον Κούτσια, (ο Γκορτετζιάνι παίρνει στο ξεκίνημα μία ευκαιρία) ο Σφιντέρσκι ξεκουράζεται και τελευταίος προστέθηκε ο Ολιβέιρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία