Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο ΠΑΟΚ ήταν το όνειρο μου!»

Δημοφιλή

Από την Ρόδο ονειρευόταν μια ημέρα να φορέσει τα «ασπρόμαυρα» και το όνειρο της αυτό πραγματοποιήθηκε… νωρίς. Η ταλαντούχα αμυντικός της πρωταθλήτριας ομάδας του ΠΑΟΚ, Φένια Μάκρα είναι έτοιμη για τη δεύτερη της χρονιά στο Δικέφαλο, και μιλά στη FORZA για τους στόχους, τις εμπειρίες και τα μεγάλα όνειρα της.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το ποδόσφαιρο;

«Αρχικά έπαιζε ποδόσφαιρο ο αδερφός μου με τον πατέρα μου. Μου άρεσε να τους βλέπω και να συμμετέχω κι εγώ, και στη συνέχεια αυτό μεταφέρθηκε και στο σχολείο. Εκεί με είδε ο γυμναστής και είπε στους γονείς μου ότι θα έπρεπε να ενταχθώ σε μια ομάδα. Αρχικά ο πατέρας μου δεν ήθελε να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, εν αντιθέσει με τη μητέρα μου».

Από τη Ρόδο βρέθηκες στον ΠΑΟΚ, ούσα 16 ετών. Πως προέκυψε αυτή η μετακίνηση;

«Το όνειρο μου ήταν από την αρχή να έρθω στον ΠΑΟΚ, ήταν ένας από τους στόχους μου να βρεθώ εδώ. Ένας από τους προπονητές που μου έκανε ατομικές προπονήσεις, ο Χρήστος Βελής. Μίλησε με τον ΠΑΟΚ και έτσι ήρθα στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμαστώ. Είδαν κάποια καλά στοιχεία σε εμένα και θέλησαν να μείνω και να βγάλω δελτίο».

Σε μικρή ηλικία βρέθηκες σε μια νέα ομάδα και ένα νέο περιβάλλον. Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή σου;

«Η προσαρμογή στο γήπεδο ήταν αρκετά δύσκολη, αλλά η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν η προσαρμογή μου στην καθημερινότητα και στο σχολείο. Ένιωθα μια μεγάλη πίεση, σε ένα αρκετά καινούριο περιβάλλον για εμένα. Και τώρα υπάρχει μια πίεση, αλλά έχω συνηθίσει και νομίζω πως μπορώ να την διαχειριστώ καλύτερα».

Πως κύλησε η πρώτη σεζόν στην ομάδα;

«Από την πρώτη στιγμή ήμουν μέλος και ακολουθούσα τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Λόγω ηλικίας, κατεβαίναμε σε κάποια παιχνίδια για το πρωτάθλημα των ακαδημιών, προκειμένου να ενισχύσουμε τις προσπάθειες των κοριτσιών και να τους βοηθήσουμε με την εμπειρία που είχαμε αποκομίσει από την πρώτη ομάδα».

Τι κρατάς από την πρώτη χρονιά σου στον ΠΑΟΚ;

«Κρατάω σίγουρα τη βελτίωση και την προσπάθεια που κατέβαλλα για αυτή. Κρατάω και τις κακές στιγμές γιατί με βοήθησαν να βελτιωθώ τόσο σαν παίκτρια, όσο και σαν άνθρωπος. Αυτή η χρονιά με βοήθησε να αλλάξω τον τρόπο σκέψης μου, εντός και εκτός γηπέδου. Στη δεύτερη μου χρόνια σίγουρα θέλω να πάρω περισσότερα παιχνίδια και θα προσπαθήσω να το πετύχω αυτό μέσα από τη σκληρή δουλειά».

Πως είναι το κλίμα μέσα στην ομάδα;

«Οι παίκτριες που έχει τώρα ο ΠΑΟΚ είναι τρομερές. Βλέπω κορίτσια κοντά στην ηλικία μου που έχουν τρομερό ταλέντο και υπάρχουν και οι μεγαλύτερες από εμάς, που δεν μπορείς παρά να τις θαυμάζεις για τα όσα έχουν πετύχει. Έχουν πάθος, απίστευτο μυαλό και σε βοηθάνε συνέχεια. Σου δίνουν κίνητρο, έχουν υπομονή. Βλέποντας όλα αυτά θες να δουλέψεις ακόμα πιο σκληρά για να φτάσεις στο δικό τους επίπεδο. Δεν πρέπει να επαναπαυθείς ποτέ, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση».

Ποιοι είναι οι μακροπρόθεσμοι στόχοι σου, μιας και είσαι στην αρχή της πορείας σου στο ποδόσφαιρο;

«Θέλω να βελτιωθώ όσο πιο πολύ μπορώ σαν Φένια, και ότι είναι να έρθει θα έρθει με τον καιρό».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«H ημέρα μου ξεκινά με το σχολείο, καθώς βρίσκομαι στην Τρίτη λυκείου. Στη συνέχεια υπάρχει λίγος χρόνος για το μεσημεριανό και μετά ακολουθεί η προπόνηση με τον ομάδα. Μετά την προπόνηση θα ασχοληθώ με τα μαθήματα μου, ίσως θα περάσω λίγο χρόνο και με τα κορίτσια για την απαραίτητη αποφόρτιση. Θέλεις να «αδειάζεις» το μυαλό σου».

 


Τελευταία νέα

Χάντμπολ: Σπουδαίο επίτευγμα για τον Νίκο Νικολαΐδη!

Τις 250 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έφτασε στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο αρχηγός της ανδρικής...

Στην ίδια κατηγορία