Πέρασαν μέρες από τις ανακοινώσεις για αυτή την πρωτοφανή μεταγραφική υπόθεση, όσον αφορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ρεκόρ μεταγραφής Έλληνα παίκτη στο εξωτερικό ΧΩΡΙΣ αυτός να έχει μεγάλη συμμετοχή στην ομάδα του.
Είναι ξεκάθαρο ότι οικονομικά ο ΠΑΟΚ πέτυχε μία καλή συμφωνία, που λογικά δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί αν ο παίκτης δεν αγωνίζονταν σε ένα άλλο πρωτάθλημα του εξωτερικού. Ο οικονομικός στόχος επετεύχθη, έστω και αν την υπεραξία την έδωσε κατά βάση η Νυρεμβέργη.
Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ απέτυχε να αξιοποιήσει ένα μεγάλο ταλέντο σε μία θέση που υπέφερε και υποφέρει. Ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα και το timing εκτιμώ τελικά ότι ο ΠΑΟΚ συνειδητά έβαλε σε προτεραιότητα το οικονομικό, αποδεχόμενος την αγωνιστική του ήττα. Αν τον ήθελε, πιστεύω ότι θα κατάφερνε να τον κρατήσει. Επέλεξε άλλο δρόμο όμως.