Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ο ΠΑΟΚ έχει βλέψεις για ψηλά!»

Δημοφιλή

Αφού πέρασε από σαράντα κύματα, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός κατάφερε να επιστρέψει, με τα περισσότερα πρωταθλήματα να ξεκινούν εκ νέου. Ο αθλητής της ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ Νίκος Προσινικλής, μιλά στη FORZA για την επιστροφή στις πισίνες, το δύσκολο διάστημα του «λουκέτου», αλλά και τους στόχους του Δικεφάλου για την τρέχουσα σεζόν.

Μετά από αρκετό διάστημα επιστρέψατε στη πισίνα και δώσατε τα πρώτα σας παιχνίδια. Ποια τα συναισθήματα σου;

«Τα πρώτα συναισθήματα ήταν χαρά και ανακούφιση, όταν ακούσαμε ότι τελικά θα επιστρέψουμε στη πισίνα. Για να σου πω όμως την αλήθεια υπήρχε μια δυσπιστία από το άνοιξε- κλείσε. Θα θυμάστε ότι το περασμένο διάστημα ανακοινώθηκε το άνοιγμα του αθλητισμού και το πήραν πίσω το ίδιο βράδυ. Οπότε μέχρι να παίξουμε όντως το πρώτο παιχνίδι υπήρχε ο φόβος μήπως αλλάξει κάτι».

Πως βίωσες όλο αυτό το διάστημα με το λουκέτο στον αθλητισμό;

«Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να μένεις εκτός για ένα τόσο μεγάλο διάστημα και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, όταν για παράδειγμα οι καλοκαιρινές μας διακοπές είναι το πολύ ένα μήνα. Το θεώρησα παράλογο γιατί βλέπαμε ότι σε όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα τα κρούσματα ήταν ελάχιστα στα όσα τεστ».

Θεωρείς ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια καλύτερη αντιμετώπιση  και να μην το περάσετε όλο αυτό;

«Πραγματικά ήταν σαν να ¨”σκότωναν” τον αθλητισμό. Το σώμα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις εναλλαγές. Κάνουμε προετοιμασία, παίζουμε κάποια παιχνίδια, μετά μπαίνει λουκέτο και ξανά από την αρχή. Η καταπόνηση που νιώσαμε οι αθλητές όλων των αθλημάτων των τελευταίο χρόνο με τα σταμάτα- ξεκίνα ήταν πολύ μεγάλη. Πέραν του πρώτου Lockdown που δεν ξέραμε τι ακριβώς αντιμετωπίζαμε, θεωρώ ότι στη συνέχεια θα μπορούσαν να αποφευχθούν όλα αυτά και να μην σταματήσουμε, ακολουθώντας και εμείς τα πρωτόκολλα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ».

Πόσο δύσκολη ήταν η επιστροφή σας, μετά από την απραξία;

«Ήταν ένα… σοκ για το σώμα μας, αφού δεν μπορούσαμε όλο αυτό το διάστημα να κάνουμε προπόνηση έξω από το νερό. Νιώσαμε ότι δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε και αυτό ήταν δύσκολο για όλους μας τόσο αγωνιστικά, όσο και ψυχολογικά, ακόμα και για τους ίδιους τους προπονητές που δεν γνώριζαν τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουν στην προπόνηση».

Αναφέρθηκες στο ψυχολογικό κομμάτι. Πως προσπάθησες να ανταπεξέλθεις εσύ όλο αυτό το διάστημα της διακοπής;

«Προσπαθούσα να απασχολώ τον εαυτό μου συνεχώς μέσα στη μέρα, γιατί το ψυχολογικό κομμάτι όπως είπα ήταν δύσκολο αυτό το διάστημα. Να βρεθώ με συγκεκριμένα άτομα μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον για να περάσουμε χρόνο μαζί, ή πολύ κοντινούς μου φίλους, πάντα με προσοχή και υπό τον φόβο του ιού».

Πως σου αρέσει να γεμίζεις τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να παρακολουθώ κυρίως ταινίες αλλά και κάποιες σειρές. Μου αρέσουν αυτές με “plot twist”, μυστηρίου και horror. Από σειρές, το διάστημα της καραντίνας βρήκα τον χρόνο να παρακολουθήσω κάποιες παλιότερες όπως το “Prison Break” και το “Lost”. Μου αρέσει επίσης να διαβάζω κάποιο βιβλίο, όταν έχω την ευκαιρία».

Ποιος ο στόχος του ΠΑΟΚ για την τρέχουσα σεζόν;

«Ξεκινήσαμε ένα στραβοπάτημα αλλά ο στόχος μας δεν αλλάζει. Θέλουμε να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που απομένουν για να καταλάβουμε μια θέση στην εξάδα και τα Play Off. Από εκεί και πέρα θα διεκδικήσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και πιστεύω ότι η ομάδα έχει τις βλέψεις να κατακτήσει μια από τις υψηλές θέσεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έπεσε ξύλο στη Βουλή, ο Κ. Φλώρος γρονθοκόπησε τον Β. Γραμμένο!

Χαμός επικράτησε στη Βουλή καθώς ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος έφαγε μπουνιά από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, ο...

Στην ίδια κατηγορία