Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ έχει μάθει τον τρόπο!

Δημοφιλή

Η ισχύς του Ολυμπιακού στα εντός έδρας παιχνίδια του είναι δεδομένη. Αλλά αν υπάρχει μια ομάδα, που την τελευταία 15ετία του έχει κάνει «ζημιές» μέσα στο σπίτι του, αυτή είναι ο ΠΑΟΚ.

Με την έναρξη της σεζόν 2004-05 ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο Καραϊσκάκη, το οποίο βέβαια ήταν ένα νέο γήπεδο, που κατασκευάστηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Εκτοτε οι «ερυθρόλευκοι» έχουν υποχρεωθεί, για τις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα και κύπελλο), σε συνολικά δεκαέξι εντός έδρας ήττες.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η πρώτη ομάδα, που ανάγκασε τους Πειραιώτες να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι από τον αγωνιστικό χώρο του νέου Καραϊσκάκη. Παραμονές του αγώνα της 16ης Οκτωβρίου 2005, ο Δικέφαλος δεν βρίσκονταν σε «καλό φεγγάρι». Η κακή εκκίνηση στο πρωτάθλημα είχε στοιχίσει τη θέση του προπονητή στον Καραγεωργίου, τον οποίο ο Γούμενος επιδίωξε να αντικαταστήσει με τον Λόταρ Ματέους. Ο Γερμανός δεν ήρθε ποτέ στην Τούμπα (παρέμεινε προπονητής στην εθνική Ουγγαρίας) και η σκυτάλη παρέμεινε στα χέρια του Κωστίκου, που από υπηρεσιακός, μονιμοποιήθηκε στον πάγκο. Στο (άδειο λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων) Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-0, ωστόσο, με δύο γκολ του Παντελή Κωνσταντινίδη κατάφερε να κερδίσει με 2-1.Μεταξύ των ελάχιστων θεατών του αγώνα ήταν και ο Λάζλο Μπόλονι, που ήταν προπονητής της Ρεν, αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να περάσει τότε από το μυαλό του Ρουμάνου προπονητή ότι έξι χρόνια αργότερα θα κάθονταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

ΣΕΡΙ 15 ΝΙΚΩΝ

Αλλά ο Δικέφαλος είναι και η τελευταία ελληνική ομάδα, που πανηγύρισε νίκη στο Καραϊσκάκη. Πριν από δεκατέσσερις μήνες (30 Σεπτεμβρίου 2018) το αυτογκόλ του Βούκοβιτς στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ. Από εκείνο το παιχνίδι μέχρι σήμερα, ο Ολυμπιακός έδωσε δεκαεφτά εντός έδρας αγώνες, μετρώντας δεκαέξι νίκες και μία ισοπαλία (1-1 με τον Παναθηναϊκό). Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν δεκαπέντε συνεχόμενες νίκες (εννέα στην περσινή Σούπερ Λιγκ και άλλες έξι στη φετινή διοργάνωση) στο Καραϊσκάκη και αυτό το σερί καλείται να διακόψει η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα στο κυριακάτικο ντέρμπι.

Ποια ήταν τα άλλα τρία διπλά του ΠΑΟΚ, που μεσολάβησαν από το 2005 μέχρι το αντίστοιχο περσινό;  Στο ντέρμπι της 24ης Ιανουαρίου 2010 (ο Θόδωρος Ζαγοράκης είχε μόλις επιστρέψει και πάλι στην προεδρία της ΠΑΕ μετά από ένα …διάλειμμα λίγων μηνών), για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, το γκολ του Εντίνιο αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Σάντος να εξασφαλίσει το τρίποντο. Ακόμη πιο σημαντική ήταν η νίκη με 1-0 στα πλέι οφ της ίδιας σεζόν, αφού με το γκολ του Ιβιτς, ο ΠΑΟΚ οριστικοποίησε την πρωτιά στην ειδική βαθμολογία και τη συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι ας απέμεναν άλλες δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση των πλέι οφ.

Και πριν από πέντε χρόνια (3 Δεκεμβρίου 2014) τα γκολ των Αθανασιάδη (43΄) και Περέιρα (49΄) επέτρεψαν στον Δικέφαλο να πάρει το τρίποντο με 2-1 και να απομακρυνθεί στην κορυφή της βαθμολογίας με πέντε βαθμούς διαφοράς.

ΟΙ ΑΛΛΟΙ… ΘΥΤΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ποιες είναι οι άλλες ομάδες, που έχουν καταφέρει να φύγουν νικήτριες από το σύγχρονο Καραϊσκάκη; Η ΑΕΚ μετρά τρία διπλά, όλα με το υπέρ της 2-1: δύο φορές για το πρωτάθλημα (πρόπερσι και τη σεζόν 2009-10) και μία στον ημιτελικό κυπέλλου της σεζόν 2016-17. Από δύο νίκες μετρούν Παναθηναϊκός και Ατρόμητος. Οι «πράσινοι» νίκησαν 1-0 τη σεζόν 2006-07 και 3-0 την περίοδο 2013-14. Οι Περιστεριώτες είχαν επιβληθεί με 3-2 τη σεζόν 2012-2013, ενώ πρόπερσι είχαν επικρατήσει με 1-0.

Τρία χρόνια πριν, νικητής με 1-0 είχε φύγει κι ο Πανιώνιος, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε πέρσι η Λαμία για τα προημιτελικά του κυπέλλου (φωτογραφία). Οι αντίστοιχες επιτυχίες της Κέρκυρας και της Λάρισας σημειώθηκαν σε φινάλε σεζόν και επί ενός αδιάφορου Ολυμπιακού (έκανε φιέστες τίτλου). Στις 12 Απριλίου 2009 οι «βυσσινί» νικούσαν 1-0 και στις 8 Απριλίου 2012 η Κέρκυρα κέρδιζε με το ίδιο σκορ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σημαντική νίκη για τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12...

Στην ίδια κατηγορία