Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ χτίζεται από την αρχή

Δημοφιλή

Η πανδημία του κορονοϊού έχει «παγώσει» τα πάντα στον αθλητισμό και ειδικότερα στο ελληνικό μπάσκετ, που έτσι κι αλλιώς έχει τα προβλήματά του. Είναι δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά, ωστόσο δεν έχει υπάρξει κάποια ανακοίνωση για αν θα υποβιβαστεί κάποια ομάδα και με ποιον τρόπο θα καθοριστεί κάτι τέτοιο.

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν τις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΣΑΚΕ, αν και μοιάζει απίθανο το ενδεχόμενο να αποφασιστεί ο υποβιβασμός των δύο τελευταίων ομάδων την στιγμή της διακοπής, αν κρίνουμε από όσα έχουμε δει στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έβαλαν… λουκέτο.

ΘΟΛΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Όσο πιο νωρίς ξεκαθαρίσει και τυπικά τα δεδομένα ο ΕΣΑΚΕ, τόσο πιο έγκαιρα θα αρχίσει ο ΠΑΟΚ να ασχολείται με τη δική του επόμενη μέρα. Το πιο σημαντικό κομμάτι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι στα διοικητικά. Η παρουσία του ΠΑΟΚ στη φετινή σεζόν ήταν άλλη μία απόδειξη για το ότι η ομάδα δεν γίνεται να συνεχίζει να πορεύεται με διοίκηση Πρωτοδικείου. Αν αυτό δεν αλλάξει, τότε αργά ή γρήγορα, ο ΠΑΟΚ θα πέσει στα βράχια, είτε οικονομικά είτε σε αγωνιστικό επίπεδο.

Δεν είναι όλα… μαύρα όμως. Η οικογένεια Σαββίδη ήταν πολύ κοντά στην ομάδα φέτος, με τον Γιώργο να είναι αρκετά ενεργός στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς, με τις οικονομικές ενέσεις για την μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Η παρουσία του είναι το μόνο που φέρνει αισιοδοξία, τουλάχιστον για την ώρα, όσον αφορά την επόμενη σεζόν.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ

Όπως είναι λογικό το αγωνιστικό κομμάτι περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς όλα εξαρτώνται από τις εξελίξεις στα διοικητικά. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποια δεδομένα…

Για πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία, ο ΠΑΟΚ καλείται να χτίσει μια ομάδα από το μηδέν, καθώς κανένας παίκτης που είχε ενεργό ρόλο στη φετινή χρονιά δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο για την επόμενη σεζόν. Στην πραγματικότητα τα μόνα ενεργά συμβόλαια είναι αυτά των Θοδωρή Καρρά και Κωσταντίνου Ιατρίδη, με το μέλλον του πρώτου στην ομάδα να μην είναι βέβαιο, καθώς η αμοιβή του δεν είναι ανάλογη της προσφοράς του.

Προφανώς και θα γίνει κουβέντα με τον αρχηγό Βαγγέλη Μαργαρίτη, αλλά σίγουρα σε χαμηλότερη οικονομική βάση σε σύγκριση με τα 90.000 ευρώ του φετινού συμβολαίου. Ο ίδιος θέλει να μείνει και να κλείσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, ενώ σίγουρα θα είναι σημαντικό και για την ομάδα να παραμείνει η σημαία της τελευταίας οχταετίας στον ιστό της. Ανάλογη είναι η κατάσταση και με τον Απόλλωνα Τσόχλα.

Όσον αφορά τη θέση του προπονητή, κάθε πρόβλεψη είναι παρακινδυνευμένη. Ο Κώστας Μέξας δεν έχει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά και προφανώς όλα θα εξαρτηθούν από την επόμενη μέρα στα διοικητικά. Τόσο για το αν ο ΠΑΟΚ θα θελήσει να πορευτεί με τον Κερκυραίο προπονητή, όσο και για το αν ο ίδιος ο Μέξας θα πειστεί για τις προοπτικές που υπάρχουν.

ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

Η χρονιά που αφήνουμε πίσω μας, ήταν πολύ δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, όπως άλλωστε και όλες οι προηγούμενες από το 2000 και έπειτα. Η κρίση που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσει του κορονοϊού, είναι λογικό να επηρεάσει τον ΠΑΟΚ στο κομμάτι των χορηγιών και των εισιτηρίων, όπως άλλωστε και τις περισσότερες επαγγελματικές ομάδες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος, όσον αφορά τα τηλεοπτικά, ο ΠΑΟΚ δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο και οι δρόμοι που μπορεί να ακολουθήσει είναι δύο: Να παραμείνει σε καθεστώς κεντρικής διαχείρισης, καθώς η ΕΡΤ θα προσφέρει τριετές συμβόλαιο με τον Δικέφαλο να παίρνει… ψίχουλα ή να χαράξει έναν πιο… μοναχικό δρόμο, όπως έχουν ήδη κάνει οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και Ολυμπιακός. Οι άνθρωποι της ομάδας θέλουν να εξετάσουν και την προοπτική του PAOK TV, καθώς αφενός συμφωνούν με τη λογική του εγχειρήματος της ΠΑΕ και θέλουν να το στηρίξουν και από την άλλη είναι βέβαιο ότι οι οικονομικές απολαβές θα είναι μεγαλύτερες από τις περίπου 100.000 ευρώ που δίνει η ΕΡΤ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

«Χάλκινη» η Κ18 βόλεϊ του ΠΑΟΚ!

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Κ18 βόλεϊ κοριτσιών του ΠΑΟΚ, στο Final-4 της ΕΠΕΣΘ, το οποίο διεξήχθη στο Ε.Γ....

Στην ίδια κατηγορία