Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ ανασαίνει ξανά και ελπίζει

Δημοφιλή

Μερικές χρήσιμες διαπιστώσεις από την τελευταία συνέντευξη Τύπου της ΚΑΕ: Ο ΠΑΟΚ έστειλε φάκελο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως είναι πληρέστατος και η ομάδα δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Στον φάκελο περιλαμβάνονται παραστατικά που αποδεικνύουν ρυθμίσεις φορολογικών –ασφαλιστικών θεμάτων. Το «κύμα» προσφυγών που όλοι στην ομάδα φοβόταν αποφεύχθηκε. Ο Ζάρας απέσυρε. Ο Χρυσικόπουλος επίσης απέσυρε και πήγε ΑΕΚ. Το ban που δέχθηκε η ΚΑΕ από την FIBA για μια αστεία οφειλή διαγράφηκε. Ο ΠΑΟΚ αναπνέει.

Η κατάσταση βέβαια παραμένει… ζόρικη. Κάθε μήνα οι υποχρεώσεις της ΚΑΕ είναι από 70 ως 100 χιλιάδες. Το μπάτζετ, που στήθηκε για την επόμενη χρονιά είναι της τάξης του 1,5 εκατ. ευρώ. Όλα μέσα, εφορίες, προπονητές, αμοιβές σε παίκτες. Το καθαρό ποσό (αμοιβές σε αθλητές) είναι συνολικά για την φετινή ομάδα περίπου 400 χιλιάδες. Κάτω από το μισό της περσινής και προπέρσινης ομάδας.

Στην ΚΑΕ το πήραν απόφαση: «Λειτουργούμε σαν να μην υπάρχει Ιβάν Σαββίδης. Αν βοηθήσει ξανά θα είμαστε ευγνώμονες όμως δεν θα τα περιμένουμε όλα από αυτόν». Ξεκίνησε μια συγκινητική προσπάθεια με το θέμα των εισιτηρίων. Μετά από χρόνια η ΚΑΕ θα σπάσει το φράγμα των 1.000 καρτών διαρκείας. Έτσι φαίνεται, προς τα εκεί πάει το πράγματα κι αυτό είναι μεγάλη ανάσα. Σχετικά με το αγωνιστικό τώρα ο Φλεβαράκης είναι λίγο… αγχωμένος. Κι είναι λογικό καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει ένα σύνολο παικτών με διαφορετικές παραστάσεις ο καθένας στην καριέρα του (ο ένας ήρθε από την… δύση κι ο άλλος από την ανατολή) να γίνει ομάδα. Δεν είναι εύκολο.

*Ταλαντούχο παιδί δείχνει από τις πρώτες προπονήσεις αυτός ο Αμάνζε Εγκεγκέζε. Νιγηριανός μεν αλλά γεννημένος και μεγαλωμένος στις ΗΠΑ. Στα 24 του παλεύει μέσω του ΠΑΟΚ να μπει στην «ευρωπαϊκή αγορά».

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΚΑΙ Η ΕΡΤ

*Μέσα στην σεζόν θα γίνουν κι άλλες συζητήσεις σχετικά με την προοπτική ένταξης του μπασκετικού ΠΑΟΚ στο Paok TV. Υπάρχουν εμπορικά ματς μέσα στην χρονιά που δίνουν κίνητρο σε συνδρομητές. Το πλάνο της επέκτασης του συγκεκριμένου εγχειρήματος(Paok TV) είναι πολύ φιλόδοξο.

*H KAE ΠΑΟΚ για φέτος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ΕΡΤ. Από την οποία παίρνει περίπου 250 χιλιάρικα. Με το τέλος της σεζόν ολοκληρώνεται η συμφωνία της ΕΡΤ με τις ομάδες της Basket League. Και τότε θα πρέπει στον ΠΑΟΚ να λάβουν αποφάσεις.

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Στην διάρκεια του Μουντομπάσκετ άνθρωποι της Ομοσπονδίας έψαχναν τον Κώστα Ρήγα. Είχε ταξιδέψει κι αυτός στην Κίνα. Για να βοηθήσει με τις γνωριμίες του σε θέματα διαιτησίας. Αυτά τα θέματα όμως θέλουν… σχεδιασμό. Δεν γίνονται έτσι στο πόδι. Αφήστε που οι σχέσεις Βασιλακόπουλου – Ρήγα έχουν περάσει από… χίλια κύματα.

Ο ΝΤΙΕΓΚΟ «ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ» ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

* Έσκασε… μύτη στις Ακαδημίες Μπάσκετ του ΠΑΟΚ ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Απόρησαν όσοι τον είδαν. Συνόδευσε τα παιδιά του σε μια προπόνηση! «Θέλουν να δοκιμάσουν και λίγο το μπάσκετ», είπε.

* Στο παρελθόν ο Ντιέγκο έχει πει: «Για μένα τα τρία κύρια σημεία τα οποία διδάσκω και στα παιδιά μου, είναι να έχεις υπομονή, να ευχαριστιέσαι το παιχνίδι και να πιστεύεις στον εαυτό σου».

* Τρελάθηκε ο Βασιλακόπουλος. Σου λέει έχουμε Έλληνα Γενικό Γραμματέα στην Παγκόσμια FIBA, τον Ανδρέα Ζαγκλή.

*Έχουμε άλλον Έλληνα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της FIBA τον Άρη Ζώη κι έχουμε τέτοιες διαιτησίες; Έκανε τα παράπονα του, έστειλε και (ιδιωτικά) επιστολές με αποδέκτη τον Ζαγκλή.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ;

Πώς να αισθάνεται άραγε ο Κώστας Βασιλειάδης κάθε φορά που ανοίγει αυτή η συζήτηση για το Ελληνικό μπάσκετ και το αν διαθέτει σουτέρ; «Έχω συμβιβαστεί με αυτό. Δεν με θέλουν και να ΄ναι καλά», είχε πει το καλοκαίρι με αφορμή το γεγονός πως δεν βρέθηκε καν στην προεπιλογή της Εθνικής. Κι ας είχε ευστοχία κοντά στο 40% στο τρίποντο. Τον ενοχλεί τον Κώστα αλλά και τι να κάνει;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βανάκεν: «Δεν δώσαμε στον ΠΑΟΚ την αίσθηση να το πιστέψει»

Ο αρχηγός της Κλαμπ Μπριζ, Χαν Βανάκεν μίλησε για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας ότι δεν έδωσαν δικαίωμα...

Στην ίδια κατηγορία