Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Πάμπλο λύνει όλες τις απορίες!

Δημοφιλή

Εν μέσω καραντίνας, ο Πάμπλο Γκαρσία, πρωταθλητής για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο με την ομάδα νέων Κ-19 του ΠΑΟΚ, δίνει απαντήσεις σ΄ όλα τα ερωτήματα που του υποβάλλαμε.

Τι σου έχει λείψει περισσότερο αυτήν την περίοδο, που πρέπει να παραμένουμε στα σπίτια μας λόγω του κορονοϊού;

«Νιώθω τυχερός γιατί έχω την οικογένειά μου και δεν κρύβω πως μου αρέσει να περνάω χρόνο με την γυναίκα και τα παιδιά μου. Σίγουρα, όμως, μου λείπουν η προπόνηση, το γήπεδο και όλη η καθημερινότητα γύρω από το ποδόσφαιρο».

Πώς είναι η κατάσταση στην πατρίδα σου με την πανδημία;

«Στην Ουρουγουάη ακόμα δεν έχει πολλά κρούσματα. Αλλά ίσως είναι νωρίς. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί και, σίγουρα, θέλει προσοχή, όπως σε όλο τον κόσμο».

Η ΟΥΕΦΑ επιμένει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα σε κάθε χώρα, όπως και το Τσάμπιονς Λιγκ και το Γιουρόπα Λιγκ. Ποια είναι η γνώμη σου; Μπορούν οι ομάδες να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια Ιούνιο και Ιούλιο;

«Αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό είναι η υγεία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, τώρα δε μπορείς να προγραμματίσεις. Μόλις τελειώσει όλο αυτό, θα χρειαστεί ένα διάστημα για να προετοιμαστούν οι ομάδες και αν έχουν χρόνο, να ολοκληρώσουν τα παιχνίδια τους σε μικρό χρονικό διάστημα. Ίσως χρειαστούν και κάποιες αλλαγές, για παράδειγμα, να μπορούν να κάνουν οι ομάδες πέντε αλλαγές αντί για τρεις, όπως είναι σε κανονικές συνθήκες».

Τι αλλαγές περιμένεις στο ποδόσφαιρο την επόμενη ημέρα, όταν θα έχει τελειώσει η πανδημία του κορονοϊού;

«Στο ποδόσφαιρο συμβαίνει ό,τι και στη ζωή. Πρόβλημα θα έχουν οι μεσαίες και μικρές ομάδες που έχουν λίγα χρήματα. Νομίζω πως οι μεγάλες ομάδες δε θα έχουν σοβαρό πρόβλημα. Όπως ακριβώς γίνεται και στους ανθρώπους, όπου η μεσαία και αδύναμη τάξη έχουν πάντα το μεγάλο πρόβλημα… Για αυτό πρέπει να βρεθεί μια φόρμουλα και να υπάρχει ισορροπία, να μάθουμε κάτι από όλο αυτό για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον».

Σκέφτεσαι την επόμενη χρονιά; Θα συνεχίσεις στην Κ-19;

«Τώρα είναι δύσκολη εποχή, είμαι ευχαριστημένος με την δουλειά που κάνω με τα παιδιά και ελπίζω να είναι ευχαριστημένη και η οικογένεια Σαββίδη και ο ΠΑΟΚ το ίδιο».

Τι γνώμη έχεις για το VAR; Είσαι υπέρ ή κατά της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα σε όλα τα πράγματα υπάρχουν και θετικά και αρνητικά. Χρειάζεται βελτίωση, πρέπει οι αποφάσεις να παίρνονται πιο γρήγορα. Να μη χαλάει ο ρυθμός και να περιμένει όλο το γήπεδο μια απόφαση. Επίσης πρέπει να προσέξουν το οφσάιντ και να μην ακυρώνονται γκολ, επειδή κάποιος έχει μεγάλη… μύτη ή μεγάλα δάχτυλα.. Ή στα πέναλτι, όταν βλέπεις ξανά τις φάσεις σε αργή κίνηση όλα είναι πέναλτι. Αλλά δεν είναι έτσι…».

Αν είχες απέναντι σου τον Ιβάν Σαββίδη, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα, γενικά, που θα του ζητούσες να κάνει για την ομάδα;

«Πρώτα από όλα θα έλεγα ευχαριστώ για όλα όσα κάνει για τον ΠΑΟΚ. Μετά θα είχα να δώσω κάποιες συμβουλές για το ποδόσφαιρο, αν ήθελε, και, τέλος, υπάρχει κάτι ακόμα, αλλά είναι μυστικό…».

Πώς είδες την πορεία της πρώτης ομάδας, έστω κι αν η σεζόν δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, μια και απομένουν τα πλέι οφ, αλλά και η διοργάνωση του κυπέλλου;

«Αυτή τη στιγμή δουλεύω στην Κ-19. Εχω γνώμη και παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορώ να πω, καθώς είναι θέμα σεβασμού».

Πιστεύεις ότι η πορεία της επηρεάστηκε από την προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκαλέσει την τιμωρία και την αφαίρεση βαθμών σχετικά με την υπόθεση με την Ξάνθη;

«Το τι έκανε πάντα και το τι κάνει ο Ολυμπιακός το γνωρίζουμε πολύ καλά εδώ και… 60 χρόνια. Δεν πιστεύω πως αυτό επηρεάζει την ομάδα και αν την επηρεάζει, πρέπει να το κάνει ανάποδα και να προκαλεί θυμό, πείσμα και πείνα για τη νίκη».

Στο παρελθόν είχες πει, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι είχες προτείνει στον Φρανκ Αρνεσεν να φέρει τον Μαλεζά πίσω στον ΠΑΟΚ. Τώρα, αν ήσουν πρόεδρος στην ομάδα, θα κρατούσες τον Βιεϊρίνια, που λήγει το συμβόλαιο του;

«Πρώτα απ’ όλα, θα είχα μια ειλικρινή συζήτηση με τον Αντρέ, όπως και με κάθε παίχτη σε τέτοια ηλικία. Θα ρωτούσα πώς είναι, πώς αισθάνεται και μετά θα αποφασίζαμε».

Το καλοκαίρι θα συμπληρώσεις δώδεκα χρόνια παραμονής στη χώρα μας. Αρχίζεις να νιώθεις και λίγο Έλληνας;

«Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχω μείνει τα περισσότερα χρόνια μετά την πατρίδα μου. Εδώ έχουν μεγαλώσει τα παιδιά μου και εδώ είναι και η ομάδα, που έχω δεθεί και αγαπήσει, ο ΠΑΟΚ. Νοιώθω καλά στην Ελλάδα, προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνω και να μαθαίνω καλύτερα την γλώσσα. Είναι το σπίτι μου εδώ και τόσα χρόνια και αισθάνομαι καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι Νιγηριανοί υπολογίζουν τον Έκονγκ για τον Ιούνη!

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Γουίλιαμ Τροστ- Έκονγκ για τον τραυματισμό του, και τον τρόπο που αυτός ήρθε, αλλά και...

Στην ίδια κατηγορία