Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Νίκος Περσίδης, έδωσε το σύνθημα για τη νέα σεζόν στη Media Day, αναλυτικά για τις αλλαγές, τον Αντρέα Τρινκιέρι και τους στόχους της ομάδας. Εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το νέο κλειστό προπονητικό κέντρο που ετοιμάζεται και τα ανακαινισμένα αποδυτήρια, τονίζοντας ότι ο σύλλογος αναβαθμίζεται συνολικά εντός και εκτός παρκέ. Χαρακτήρισε τον Ιταλό τεχνικό εξαιρετικά απαιτητικό και εστιασμένο στη λεπτομέρεια. Με δόση χιούμορ στάθηκε στις ιταλικές ατάκες του, ξεκαθαρίζοντας πως χωρίς σκληρή προπόνηση δεν έρχονται αποτελέσματα.
Υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ χτίζει μια ταυτότητα με πιεστική άμυνα, υψηλή ένταση και γρήγορες κατοχές, αξιοποιώντας το μεγάλο βάθος που διαθέτει το ρόστερ. Σημείωσε ότι με 10 νέους παίκτες, η ομάδα θα έχει βρει την πλήρη χημεία της μέχρι τον Νοέμβριο, με απώτερο σκοπό να διεκδικήσει και να πανηγυρίσει έναν τίτλο σε Ελλάδα και EuroCup, τονίζοντας συγχρόνως πως η συνύπαρξη με τον Τσεντί Οσμάν στην ίδια θέση του δίνει έξτρα κίνητρο, καθώς μαθαίνει πολλά από την NBA εμπειρία του, την ηρεμία του υπό πίεση και τον τρόπο που διαβάζει το παιχνίδι.
Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του αρχηγού του ΠΑΟΚ:
Για τη νέα σεζόν:
«Βλέπουμε πως έχει αρχίσει να χτίζεται το καινούργιο κλειστό, το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες μέρες, βλέπουμε τις αλλαγές που έχουν γίνει τόσο στο γήπεδο, όσο και στα αποδυτήρια, ότι περιλαμβάνει την ομάδα εντός κι εκτός γηπέδου. Οπότε ανυπομονούμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά και να ξεκινήσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις».
Για το πώς βιώνει την προετοιμασία με τον Αντρέα Τρινκιέρι:
«Όπως έχω πει και σε προηγούμενη συνέντευξη ο κοουτς είναι πολύ απαιτητικός, εστιάζει στις λεπτομέρειες, τόσο στις αμυντικές όσο και στις επιθετικές. Απο εκεί και πέρα όμως, χωρίς σκληρή δουλειά δεν μπορείς να πας πουθενά».
Για το αν μπορεί να μοιραστεί κάποια ατάκα του:
«Στα ελληνικά ή στα ιταλικά; On camera αυτές δεν λέγονται. Στα ιταλικά είναι τα γνωστά, έχει περάσει και Ιταλός προπονητής, che cazzo και τα σχετικά (σ.α γέλια)».
Για το αγωνιστικό και πνευματικό επίπεδο του ΠΑΟΚ μετά το νικηφόρο σερί του στις φιλικές αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας του:
«Η ομάδα βλέπουμε έχει αρχίσει να χτίζει μια ταυτότητα, δείχνουμε πόσο πιεστικοί γινόμαστε τόσο σε αμυντικό, όσο και επιθετικό επίπεδο, με το που σκοράρουμε ένα καλάθι δηλαδή πως ανταποκρινόμαστε και αντιδρούμε. Η ομάδα έχει βάθος οπότε καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα θέλουμε να διατηρούμε την ένταση σε υψηλά επίπεδα»».
Για τις αυξημένες απαιτήσεις και τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του νέου ΠΑΟΚ μετά και τις δηλώσεις του Νικ Καλάθη για ένα σύνολο με full-speed χαρακτηριστικά:
«Το σύγχρονο μπάσκετ εκεί βαδίζει, δηλαδή στο παιχνίδι περισσότερων κατοχών. Εμείς θεωρώ μπορούμε να το πετύχουμε αυτό, έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και στο αθλητικό κομμάτι και στο μπασκετικό και μένει να το εφαρμόσουμε και στο παρκέ».
Για τα στοιχεία που χρήζουν βελτίωσης ενόψει συνέχειας:
«Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει στην ομάδα αντιλαμβάνονται το μέγεθος του κλαμπ, και την αγωνιστική ταυτότητα που χτίζουμε όλοι μαζί. Θεωρώ πως μέσα στον Νοέμβριο θα έχουμε χτίσει τη βασική αγωνιστική μας ταυτότητα, που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην Ελλάδα και το EuroCup. Λέγοντας Νοέμβριο, είμαστε 10 καινούργιοι παίκτες, μαθαίνουμε ο ενας τον άλλο, υπάρχει πολύ μεγάλη διάθεση από όλα τα παιδιά να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και στο τέλος της χρονιάς να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο. Το μόνο που εύχομαι είναι να είμαστε καλά και να μπορούμε να το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο».
Για τη συνύπαρξη με τον Τσεντί Οσμάν και τον εσωτερικό ανταγωνισμό:
«Ο Οσμάν είναι και πολύ καλός συμπαίκτης, αλλά και αθλητής. Μην ξεχνάμε πως διαθέτει εμπειρία από NBA και έχει σημειώσει εντυπωσιακά δείγματα γραφής και στον Παναθηναϊκό, αλλά και στις προηγούμενες ομάδες του. Μόνο κίνητρο μπορεί να μου δώσει το γεγονός πως αγωνιζόμαστε στην ίδια θέση. Μαθαίνω από εκείνον πάρα πολλά πράγματα. Αν έπρεπε να πάρω κάτι από εκείνον είναι το ποσό αποτελεσματικά μπορεί να διαβάσει το παιχνίδι και το πόση ηρεμία βγάζει υπό καθεστώς έντασης και πίεσης σε συνθήκες αγώνα».




