Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο νέος ΠΑΟΚ στο… πιάτο σας

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ έμαθε από το περσινό πάθημα και ολοκλήρωσε την στελέχωση του ρόστερ από τις αρχές Αυγούστου, φτιάχνοντας μια ομάδα η οποία αποτελείται από παίκτες αξίας που έχουν κίνητρο!

Από τις 23 Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Βαγγέλη Μαργαρίτη, ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μόλις δέκα μέρες για να ολοκληρώσει ουσιαστικά το ρόστερ του ανακοινώνοντας εννιά μεταγραφές!

Το αν αυτές οι κινήσεις είναι ικανές να μην βάλουν ον ΠΑΟΚ και πάλι στους μπελάδες που μπήκε στο περσινό πρωτάθλημα, θα φανεί στο παρκέ, ωστόσο αυτό που πρέπει να αναγνωρίσουμε στους ανθρώπους της ομάδας που πήραν μέρος στον εντοπισμό των στόχων (Κώστας Μέξας) και στις διαπραγματεύσεις (Μιχάλης Γιαννακίδης), είναι ότι ενήργησαν ταχύτατα και με αποτελεσματικότητα. Κι αν ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε κάνει την προεργασία πριν ακόμα φανεί φως στα διοικητικά, το παράσημο για τον… ρούκι στη θέση του τιμ μάνατζερ, Μιχάλη Γιαννακίδη, είναι ακόμα μεγαλύτερο, πόσο μάλλον από την στιγμή που οι οδηγίες του Θανάση Χατζόπουλου και των συνεργατών του για την αυστηρή διαχείριση του μπάτζετ ήταν ξεκάθαρες.

ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με μια απλή ματιά στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει περισσότερη ποιότητα, αλλά και πληρότητα στην περιφέρεια. Ακόμα και από οικονομικής πλευράς να το εξετάσει κάποιος, ο ΠΑΟΚ έδωσε τα δύο μεγαλύτερα συμβόλαιά του στους δύο βασικούς γκαρντ του, τους Μάλκολμ Γκρίφιν και Ζερμέν Λοβ. Οι δύο Αμερικανοί που συνεργάστηκαν πέρυσι στον Κολοσσό (για τέσσερα μόνο παιχνίδια) θα αποτελέσουν το βαρόμετρο του ΠΑΟΚ όσον αφορά την επιθετική λειτουργία. Ο πρώτος θα έχει την… μπαγκέτα του δημιουργού, με πρωταρχικό στόχο να βάζει τους συμπαίκτες του στο παιχνίδι, ενώ ο Λοβ είναι ο πιο χαρισματικός σκόρερ της ομάδας. Πίσω τους στις δύο θέσεις των γκαρντ, βρίσκονται οι Νώντας Παπαντωνίου και Ελάιζα Μήτρου-Λονγκ, με τον πρώτο να έχει τον τίτλο του καλύτερου περιφερειακού αμυντικού της ομάδας, αλλά και του παίκτη που θα δίνει ενέργεια στην ομάδα και τον ομογενή γκαρντ να είναι το «στοίχημα» του ΠΑΟΚ, όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια, καθώς έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο. Το σημαντικό, βέβαια, για τον Δικέφαλο, θα είναι να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που απαιτούνται για να αγωνιστεί ως Έλληνας, προκειμένου να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία αυτή η μεταγραφή. Αυτό, μάλιστα, είναι πιθανό να φανεί χρήσιμο στον ΠΑΟΚ και στη διάρκεια της σεζόν, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να γίνει κάποια προσθήκη και έχει ελευθερωθεί μια θέση ξένου.

Βοήθειες στις θέσεις του γκαρντ μπορεί να δώσει και ο Έλστον Τέρνερ, ο οποίος, όμως,  προορίζεται για να ξεκινάει βασικός στο «3», αν και στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του έπαιζε στην περιφέρεια. Γίνεται αντιληπτό, πάντως, ότι βάσει αρχικού πλάνου, η τριάδα Γκρίφιν-Λοβ-Τέρνερ θα παίρνει αρκετό χρόνο στο παρκέ, με τον Κώστα Μέξα να περιμένει πολλά από την ποιότητα αυτών των παικτών, αλλά και από τις παραστάσεις τους από τα ευρωπαϊκά, αλλά και τα ελληνικά γήπεδα, καθώς όλοι τους έχουν παίξει στο παρελθόν, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, στην Basket League.

Η ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΕΡΙΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Η τελευταία χρονικά προσθήκη του ΠΑΟΚ ήταν αυτή του Γιώργου Καμπερίδη, με τον 21χρονο φόργουορντ να αφήνει τον Πανιώνιο για να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη. Ο Καμπερίδης έχει την ευκαιρία να κερδίσει σημαντικό ρόλο στον φετινό ΠΑΟΚ, καθώς είναι τα μοναδικό καθαρό τριάρι της ομάδας. Από εκεί και πέρα, στο ρόστερ της ομάδας παραμένει ο Κωνσταντίνος Ιατρίδης, που θα έχει τον ρόλο του πέμπτου ψηλού, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η προσθήκη του Αναγνώστη Παπασάβογλου από τη ΔΕΚΑ (γκαρντ), αλλά και η προαγωγή κάποιου παίκτη από την εφηβική ομάδα.

ΤΟ ΠΑΖΛ ΤΗΣ ΡΑΚΕΤΑΣ

Μπορεί το μεγαλύτερο κομμάτι του μπάτζετ να πήγε στην περιφέρεια, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι και η φροντ λάιν του ΠΑΟΚ δεν απαρτίζεται από παίκτες με παραστάσεις και ποιότητα. Η πρώτη και πιο σημαντική κίνηση του ΠΑΟΚ, ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Ο Κώστας Μέξας εξήγησε στον αρχηγό του ΠΑΟΚ ότι θέλει να έρχεται από τον πάγκο και να δίνει ποιοτικά λεπτά στην ομάδα, έχοντας στο μυαλό του ότι θέλει να τον χρησιμοποιήσει τόσο στο «4» όσο και στο «5», όπως γίνεται άλλωστε σταθερά τα τελευταία χρόνια.

Δίπλα στον Μαργαρίτη, προστέθηκε άλλος ένας Έλληνας παίκτης, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης. Ο 26χρονος σέντερ που πριν παίξει στην ΑΕΚ είχε αναδειχθεί πιο βελτιωμένος παίκτης του πρωταθλήματος φορώντας τη φανέλα του Λαυρίου, μπορεί να μην κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω υπό τις οδηγίες του Ηλία Παπαθεοδώρου, ωστόσο στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι παίρνοντας χρόνο και σημαντικό ρόλο στη φετινή ομάδα, μπορεί να επανέλθει στην ανοδική του πορεία.

Όσον αφορά τους ξένους, ο παίκτης που αναμένεται να σηκώσει μεγάλο βάρος είναι ο Άλαν Χέρντον. Ο Αμερικανός που πρόπερσι έπαιξε στην Τουρκία για την Σακάρια και πέρυσι στην NBA G-League, είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι, καθώς το σουτ του από την μέση απόσταση είναι αξιοπρεπές, ενώ και στην άμυνα μπορεί να παίξει τον ρόλο του… σκιάχτρου κοντά στη ρακέτα, καθώς είναι «μακρύς», αν και όχι ιδιαίτερα δυνατός.

Την τετράδα των ψηλών ολοκληρώνει ο Μπο Μπιτς, ο πάουερ φόργουορντ που παίζει σαν… περιφερειακός. Πρόκειται για έναν παίκτη που επιθετικά απειλεί κυρίως από την περιφέρεια, ενώ αμυντικά έχει την ευφυία για να βοηθήσει στα ριμπάουντ και γενικότερα στην άμυνα.

ΜΑΛΚΟΛΜ ΓΚΡΙΦΙΝ

Ο εγκέφαλος του νέου ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Μέξας θα του δώσει την μπάλα και κατά συνέπεια τα κλειδιά στην επίθεση. Θα είναι το βαρόμετρο της ομάδας.

ΖΕΡΜΕΝ ΛΟΒ

Ο εκτελεστής του νέου ΠΑΟΚ. Είναι ο πιο χαρισματικός παίκτης του Δικεφάλου στον τομέα της επίθεσης και σίγουρα θα παίρνει αρκετά σουτ σε κάθε αγώνα.

ΝΩΝΤΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ

Το «σκυλί» του νέου ΠΑΟΚ. Είναι ο καλύτερος περιφερειακός αμυντικός, που θα αναλάβει αρκετές επικίνδυνες αποστολές μέσα στην χρονιά, ενώ η ενέργεια του θα φανεί χρήσιμη και στην επίθεση.

ΕΛΣΤΟΝ ΤΕΡΝΕΡ

Ο πιο έμπειρος ξένος του νέου ΠΑΟΚ. Παίζει στην Ευρώπη από το 2013 και έχει πολλές παραστάσεις από την Ιταλία. Είναι ο παίκτης που θα ξεκινάει στο «3».

ΜΠΟ ΜΠΙΤΣ

Ο «τριποντάκιας» του νέου ΠΑΟΚ. Δεν είναι περιφερειακός (παίζει στο «4»), αλλά απειλεί κυρίως μέσω τριπόντων. Πέρυσι σούταρε 91 τρίποντα (με 40.7%) και 38 δίποντα!

ΑΛΑΝ ΧΕΡΝΤΟΝ

Ο ψηλός του νέου ΠΑΟΚ. Μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν. Έχει σουτ από μέση απόσταση, ενώ μπορεί να προστατέψει και τη ρακέτα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΑΚΗΣ

Το κλειδί στη ρακέτα του νέου ΠΑΟΚ. Είναι ο παίκτης που ξεκλείδωσε τον μεταγραφικό σχεδιασμό του καλοκαιριού, καθώς επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να ρίξει το βάρος στην περιφέρεια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Πόρτερ ζητάει δεύτερη ευκαιρία στο ΝΒΑ

Δεν θα βιαστούν οι Αμερικανοί ατζέντηδες να λάβουν απόφαση σχετικά με το μέλλον του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ. Αρχικά πρέπει να...

Στην ίδια κατηγορία