Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο νέος ηγέτης του ΠΑΟΚ

Δημοφιλή

Στα 20 του έτρεξε άρον-άρον στη Λισαβόνα να πάρει τα χρήματα. Αν ήμουν ο πατέρας του, που λειτουργεί ως επίσημος ατζέντης του, θα του έλεγα πόσο καλά έκανε. Αγια! Η showbiz είναι πιο ανελέητη απ’ όσο είναι ελκυστική. Τη στιγμή του, λοιπόν, οφείλει να την αντιλαμβάνεται κανείς. Να την αδράξει. Carpe momentum.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, όμως στην περίπτωση μας, τώρα ζει την στιγμή του. Τώρα τη γράφει. Τη δική του ιστορία με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, όχι της Παρτίζαν που φόρεσε από μικρό παιδί, αλλά του ΠΑΟΚ.

Στο ποδόσφαιρο, πιο πολλά είναι τα σήμερα-είσαι-αύριο-δεν-είσαι παραδείγματα. Οσο «είσαι» συνεπώς, εκμεταλλεύσου το. Ο,τι πάρεις, θα σου χρειαστεί όταν…δεν θα είσαι. Στην περίπτωση του, ο «Ζίλε» πρώτα έπαιξε και μετά έδειξε ότι αξίζει κάθε σεντς από τα χρήματα που θα μπαίνουν κάθε μήνα στο λογαριασμό του, αφού πρώτα τα έχει δουλέψει πάνω στο χορτάρι.

Ο Ζίβκοβιτς είναι στα 25. Δεν τον πήραν δα τα χρόνια, αντίθετα διάγει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Εκείνο που, 15 ή 25 ή 35, δεν αλλάζει στον ποδοσφαιριστή, είναι η ανάγκη να νιώθει σημαντικός. Πιο πολύ απ’ τον εκάστοτε αντίπαλο και την εγκαρδιότητά του, τούτη την ανάγκη μπορεί να την ικανοποιήσει το κλαμπ-εργοδότης. Ο εργοδότης-ΠΑΟΚ έδωσε στον Αντρίγια ένα νέο συμβόλαιο, ως το καλοκαίρι του 2024. Δεν ήταν τόσο τα χρήματα που συνοδεύουν το νέο χαρτί της σχέσης του με την εργοδοσία, όσο το γεγονός ότι αυτός και ο πατέρας του ένιωσαν ότι είναι σημαντικοί για το κλαμπ.

Ότι, δηλαδή, δεν έκαναν πριν από πέντε-έξι χρόνια στο Βελιγράδι οι παράγοντες της Παρτίζαν. Η σχέση του με τους «Grobari» από την απόλυτη δόξα και τα μεγαλεία είχε πάρει άσχημη τροπή και έφτασε στα άκρα, με το όνομά του να κυκλοφορεί στα Football Leaks. Καμία σχέση, δηλαδή, με το παιδί των ασύλληπτων ρεκόρ, που φόρεσε το περιβραχιόνιο στο αριστερό μπράτσο σ’ ένα παιχνίδι με τη Ράντνιτσκι σε ηλικία 17 ετών, 7 μηνών και 18 ημερών κι έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία της Παρτίζαν.

Με το χρυσό μετάλλιο από το Παγκόσμιο Κύπελλο U20 στην τροπαιοθήκη του, το παρατσούκλι «ο Σέρβος Μέσι» να τον συνοδεύει ο Ζίβκοβιτς και ο πατέρας του, Γιόβιτσα, μπορούσαν να ζητήσουν ότι πιο τρελό ήθελαν από τις ενδιαφερόμενες ομάδες. Στο τραπέζι είχαν πέσει προτάσεις από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μίλαν. Όλες οι προσφορές που έφτασαν στο Βελιγράδι απορρίφθηκαν δίχως δεύτερη σκέψη. «Ο Αντρίγια δε θέλει να φύγει», ήταν η εξήγηση που έδιναν οι παράγοντες της ομάδας, ωστόσο, η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική. Το τριετές συμβόλαιο του ολοκληρωνόταν τον Ιούνιο του 2016, η οικογένεια δεν συμφωνούσε στην ανανέωσή του και το καμάρι του Νις έμεινε εκτός ομάδας (για ένα διάστημα αγωνίστηκε στη θυγατρική Τελεόπτικ) για πάνω από τέσσερις μήνες.

«Δεν πρόκειται να μιλήσουμε ποτέ ξανά μαζί τους! Ο γιος μου αγάπησε τον σύλλογο, η Παρτίζαν αξίζει κάθε τιμή, όχι όμως και οι άνθρωποι που βρίσκονται στη διοίκηση της», είχε δηλώσει ορθά κοφτά ο Γιόβιτσα Ζίβκοβιτς όταν έκοψε κάθε επαφή με την πρώτη ομάδα του γιου του.

Ο πατέρας του Σέρβου ποδοσφαιριστή ήταν έξω φρενών με την στάση των παραγόντων της Παρτίζαν. «Η οικογένεια Ζίβκοβιτς είναι η μόνη που καθορίζει το μέλλον του Αντρίγια. Κανείς άλλος», έλεγε τότε, φτάνοντας στο σημείο να κατηγορήσει ανοικτά τη διοίκηση ότι προσδοκούσε να αποκομίσει χρήματα από τη μεταγραφή σε ομάδα του εξωτερικού. Ετσι μπήκε, προσωρινά, τέλος στη σχέση του «Ζίλε» με το «άσπρο» και το «μαύρο».

«ΖΙΛΕ»: ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΖΩΗΣ!

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην πόλη του Νις, μια πόλη στα νότια της Σερβίας, γενέτειρα του μεγάλου Ντράγκαν Στοϊκοβιτς. Έχοντας κατακτήσει με την εθνική νέων το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λιθουανία,  άδραξε την ευκαιρία και το 2015 έγινε ο κορυφαίος παίκτης της γενιάς του οδηγώντας την U20 της Σερβίας στην κορυφή του κόσμου στη Νέα Ζηλανδία. Ολοκλήρωσε τις σπουδαίες εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 2 γκολ (το τέρμα απέναντι στο Μεξικό με απευθείας φάουλ ψηφίστηκε το καλύτερο της διοργάνωσης), 4 ασίστ (η μία στον τελικό εναντίον της Βραζιλίας) και έγινε ήρωας στην πόλη.

Ακόμα και σήμερα όποτε του δίνεται η ευκαιρία πετάγεται μέχρι το Νις (απέχει μόλις 410 χλμ από τη Θεσσαλονίκη), βλέπει φίλους και γνωστούς.

Ο Σέρβος ποδοσφαιριστής έχει δείξει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο, σε δύο διαφορετικές ιστορίες ανθρώπων από το Νις που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας. Η πρώτη αφορούσε τον νεαρό δημοσιογράφο, Αλεκσάντερ Νίκολιτς, ο οποίος διαγνώστηκε με οξεία μυελοειδή λευχαιμία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί άμεσα να μεταβεί για θεραπείες στην Τουρκία. Ο «Ζίλε» πλήρωσε όλο το κόστος (30.000 ευρώ) και τιμήθηκε στα αθλητικά βραβεία 2018 της πόλης του Νις  2018.

Τον Μάρτιο του 2021 ένα οκτάχρονο κορίτσι από το Νις διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και στο άκουσμα αυτής της είδησης ο Αντρίγια λειτούργησε αστραπιαία προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά του καλύπτοντας ο ίδιος όλα τα έξοδα για τις θεραπείες της μικρής Λάνα στην Τουρκία.

ΕΤΣΙ ΧΑΛΑΣΕ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Πριν από μερικά χρόνια ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς είχε βρεθεί στο επίκεντρο μίας περίεργης συμφωνίας, μεταξύ Παρτίζαν και Απόλλωνα Λεμεσού, χωρίς να το γνωρίζει και η οποία αποκαλύφθηκε στα περίφημα Football Leaks.

Τον Ιούλιο του 2016, τα ΜΜΕ της Κύπρου δημοσίευσαν φωτογραφίες με τον πρόεδρο του κυπριακού συλλόγου, Νίκο Κιρζή και τον ατζέντη του Νέιμαρ. Περνούσαν τις διακοπές τους στο Λας Βέγκας με έναν κοινό φίλο: τον Ισραηλινό, ατζέντη, Πίνι Ζαχάβι. Τότε αποκαλύφθηκε η κρυφή πώληση του Ζίβκοβιτς το καλοκαίρι του 2014 από την Παρτίζαν στον Απόλλωνα Λεμεσού.

Η συμφωνία με το επενδυτικό fund από την Κύπρο, την Gilles Management, προέβλεπε να εισπράξει ο σερβικός σύλλογος το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων, αφήνοντας στην ομάδα μόνο το 25% των δικαιωμάτων, καθώς το υπόλοιπο 25 τοις εκατό ανήκε στον πατέρα του (15%) και σε μάνατζερ (10%). Κάπου εκεί άρχισαν τα καψόνια από τη διοίκηση, οι προπονήσεις με τη δεύτερη ομάδα, με προφανή στόχο να πάρει μεταγραφή, ο «Ζίλε» στήλωσε τα πόδια, δεν έκανε πίσω και αρνήθηκε όλες τις προτάσεις.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΕΤΟΥΣ» ΚΑΙ Η ΕΡΕΥΝΑ

Στην Πορτογαλία συνεχίζεται η έρευνα για τον πρώην πρόεδρο της Μπενφίκα, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, ο οποίος παραιτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από το πόστο του, μετά τη σύλληψη του για φορολογική απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Στο μικροσκόπιο έχουν μπει δεκάδες συμβόλαια και μεταγραφές που έγιναν επί ημερών Βιέιρα και η μία αφορά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς.

Ανεπίσημα η μεταγραφή το χειμώνα του 2016 κόστισε στους «Αετούς» κοντά στα 4.000.000 ευρώ, όμως σύμφωνα με την εφημερίδα «Record», η απόκτηση του Ζίβκοβιτς δεν κόστισε ούτε ευρώ στην Μπενφίκα. Μία ρήτρα της συμφωνίας που είχε υπογραφεί μεταξύ της Παρτίζαν και του Απόλλωνα Λεμεσού, ανέφερε πως ο σερβικός σύλλογος «είχε το δικαίωμα να λάβει μια επιπλέον πληρωμή, ίση με το 10% από τα καθαρά κέρδη του Απόλλωνα, οποιουδήποτε ποσού άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ που θα ληφθεί ως αντάλλαγμα για μελλοντική μεταγραφή του παίκτη». Και στα χαρτιά η μετακίνηση του Αντρίγια φέρεται να έγινε χωρίς καμία επίσημη αμοιβή! Ετσι Παρτίζαν και Απόλλων Λεμεσού, έμειναν στα κρύα του λουτρού, ενώ ο «Ζίλε» υπέγραψε ένα ηγεμονικό συμβόλαιο με συνολικές αποδοχές 12,5 εκατ. ευρώ.

Η ΣΧΕΣΗ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΤΖΟΛΕ»

Σ’ εκείνη τη δύσκολη περίοδο με την Παρτίζαν, υπήρξε ένα πρόσωπο σύμφωνα με τον Γιόβιτσα Ζίβκοβιτς, που στάθηκε δίπλα τους. Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς ήταν ο άνθρωπος που τους βοήθησε να σταθούν στα πόδια τους. «Είναι φίλος της οικογένειας, βρέθηκε κοντά μας σε μια δύσκολη στιγμή και μας βοήθησε να το ξεπεράσουμε. Γι’ αυτό θα έχει πάντα ένα μερίδιο από την επόμενη και κάθε μεταγραφή», είχε πει ο πατέρας του Αντρίγια περιγράφοντας τη σχέση του με τον πρώην άσο του Ερυθρού Αστέρα και του Ολυμπιακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία