Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Νέλσον είναι εδώ!

Δημοφιλή

Ο Νέλσον Ολιβέιρα ξεπέρασε όλες τις φοβίες, όλα τα ψυχολογικά που του άφησε ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο και αποτελεί πια το σημείο αναφοράς που περιμένει ο ΠΑΟΚ από αυτόν στην επίθεση του.

Το ημερολόγιο έδειχνε 12 Αυγούστου του 2021 και ο ΠΑΟΚ μετά κόπων και βασάνων κρατούσε το 2-0 επί της Μποέμιανς που τον έστελνε στα πλέι-οφ του Europa Conference League.

Το γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο Δουβλίνο τον είχε κρατήσει ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης και στον επαναληπτικό -παρότι δεν είχε σκοράρει- ο Πορτογάλος ήταν και πάλι το σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Από το δεύτερο επίσημο παιχνίδι του με την ασπρόμαυρη φανέλα έδειχνε ότι θα μπορούσε να κάνει την διαφορά μπροστά και να δώσει το κάτι παραπάνω.

Μέχρι που όλα… καταστράφηκαν. Σε μία ανύποπτη φάση και μία προσπάθεια για αλλαγή κατεύθυνσης, ο Ολιβέιρα άκουσε τον ήχο που δεν θέλει κανείς αθλητής. Η ζημιά στο γόνατο ήταν τεράστια και η ρήξη πρόσθιου χιαστού, ουσιαστικά τον έθεσε νοκ-άουτ για ολόκληρη την σεζόν.

ΓΥΡΙΣΕ, ΑΛΛΑ…

Άλλοι αθλητές επιστρέφουν σε έξι μήνες, άλλοι θέλουν περισσότεροι, άλλοι κάνουν ένα-δύο χρόνια, άλλοι δεν επιστρέφουν ποτέ μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό. Διότι δεν είναι μόνο η σωματική ζημιά, αλλά και η πνευματική που αφήνει μία ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Ο Πορτογάλος επέστρεψε στα γήπεδα στις 21 Απριλίου στο ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και στις 7 ολιγόλεπτες συμμετοχές του μέχρι το τέλος της σεζόν δεν κατάφερε ούτε να σκοράρει, μα ούτε και να βοηθήσει ουσιαστικά.

Κανείς δεν είχε την απαίτηση να το κάνει τόσο γρήγορα, η στόχευση ήταν ουσιαστικά για την επόμενη σεζόν. Μόνο που από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας, ο Νέλσον έδειχνε άλλος… άνθρωπος.

Ο ΠΑΟΚ τον έβαλε… σε μία προστατευτική γυάλα, κανείς δεν τον μάρκαρε σκληρά στις προπονήσεις, οι επαφές ήταν πολύ προσεκτικές, η διαχείριση του το ίδιο.

«ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ»

Ο Πορτογάλος όμως ήταν φοβικός. Έμπαινε διστακτικά σε όλες τις φάσεις, δεν έβαζε δύναμη στις προσωπικές μονομαχίες, ακόμα και στα τελειώματα των φάσεων φοβόταν να «εκτελέσει» με το χειρουργημένο του πόδι, κάτι απόλυτα φυσιολογικό για παίκτες που επιστρέφουν από μία τέτοια περιπέτεια.

Κι όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν φοβάσαι μήπως χτυπήσεις, συνήθως χτυπάς. Ξανά σε μία ανύποπτη φάση μιας προπόνησης, ο Πορτογάλος έσπασε ένα πλευρό, έχασε τα παιχνίδια με την Λέφσκι Σόφιας, έχασε τον ρυθμό του, έμεινε ένα μήνα έξω και χρειάστηκε νέο restart στο λογισμικό του για να ξαναπάρει μπροστά και να αποβάλλει όλες τις φοβίες του.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Η είσοδος στην εξίσωση του Γιάννη Κωνσταντέλια ήταν το κατάλληλο καύσιμο για να του δώσει την ώθηση που χρειαζόταν. Ο Νέλσον απολαμβάνει το παιχνίδι μαζί του, βρίσκεται μαζί του με κλειστά μάτια στο γήπεδο, μιλάνε την ίδια ποδοσφαιρική γλώσσα.

Ο ΠΑΟΚ έγινε πιο δημιουργικός, άρχισε να «ταΐζει» με καλύτερες μπαλιές τον βασικό εκτελεστή του κι εκείνος άρχισε να θυμίζει τον παλιό καλό Νέλσον Ολιβέιρα.

Σκόραρε σε πέντε συνεχόμενα επίσημα παιχνίδια (τέσσερα πρωταθλήματος και ένα κυπέλλου), σερί το οποίο διεκόπη στο ντέρμπι με τον Άρη, στο οποίο, όμως, είναι στην φάση με το κερδισμένο πέναλτι.

Ο Πορτογάλος είναι πιθανώς ο μόνος αναντικατάστατος παίκτης του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο ρόστερ, αφού πίσω του το ποιοτικό βάθος εκλείπει.

Και στην φετινή ομάδα του Δικεφάλου υπάρχει ένα αξίωμα: όταν ο Ολιβέιρα είναι καλά, τότε όλη η ομάδα είναι καλά, ανεβαίνει ένα επίπεδο πάνω σε απόδοση. Γερός να είναι και όλα τα άλλα θα έρθουν…

ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Αποτελεί ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια του ΠΑΟΚ, με απολαβές που αγγίζουν (και ξεπερνούν οριακά μαζί με τα μπόνους) το ένα εκατομμύριο ευρώ, όμως μόνο φέτος κάνει απόσβεση της επένδυσης που έκανε ο σύλλογος στο πρόσωπο του πέρσι το καλοκαίρι.

Αυτό όμως λήγει το καλοκαίρι και ο Νέλσον παίζει και για το επόμενο συμβόλαιο του, δίχως ο ΠΑΟΚ προς το παρόν να έχει αποφασίσει τι θα πράξει μαζί του.

Είθισται οι παίκτες σε χρονιές συμβολαίου να τα δίνουν όλα, αρκεί αυτή η σκέψη να μην θολώνει το μυαλό και να οδηγεί σε ατομικές ενέργειες για καλύτερα νούμερα, όπως έγινε με τον Πορτογάλο σε κάποιες φάσεις στα παιχνίδια με Ατρόμητο και Άρη.

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΕΛΣΟΝ ΤΟ… ΧΑΟΣ

Ήταν αυτός που έκανε ποδαρικό στην σεζόν, είχαν περάσει μόλις επτά λεπτά στην πρεμιέρα με τον Παναιτωλικό, όταν ο Μπράντον Τόμας σκόραρε το πρώτο του επίσημο γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, αφήνοντας υποσχέσεις για ανάλογη συνέχεια.

Έκτοτε όμως, είναι άφαντος. Παρότι σε κάθε παιχνίδι παίρνει 15-20 λεπτά, ερχόμενος από τον πάγκο, ο Ισπανός φορ δεν είναι απειλητικός, δεν συμμετέχει στο παιχνίδι, δεν κάνει αισθητή την παρουσία του. Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Σε 11 παιχνίδια και 380 λεπτά συμμετοχής, ο Μπράντον έχει μόλις 5 τελικές προσπάθειες σε όλο το πρωτάθλημα (!), έχει κερδίσει μόλις 3 φάουλ (έχει υποπέσει σε 14), δεν έχει κάποια ασίστ, ενώ έχει υποπέσει σε 24 λάθη. Αυτά δεν είναι νούμερα επιπέδου ΠΑΟΚ, ο Ισπανός φορ πρέπει να βρει τρόπο για να τον νιώσουν οι αντίπαλες άμυνες, που ανασαίνουν όταν ο Νέλσον βγαίνει από το παιχνίδι.


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία