Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο μοναχικός αγώνας του Βέρνμπλουμ

Δημοφιλή

Έναν ολόκληρο χρόνο μακριά από την ενεργό δράση συμπληρώνει ο Πόντους Βέρνμπλουμ, που ακόμη προσπαθεί να αποθεραπευτεί πλήρως και να θέσει εαυτόν και πάλι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Για έναν παίκτη, όπως ο Βέρνμπλουμ, που σε όποια ομάδα αγωνίστηκε (Γκέτεμποργκ, Αλκμααρ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας) πριν έρθει στον ΠΑΟΚ είχε «γεμάτες» σεζόν, ο χρόνος που πέρασε, έμοιαζε σαν… αιώνας.

Πάνω που ο 33χρονος Σουηδός χαφ άρχισε να υπολογίζεται από τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο βασικό σχήμα ενδεκάδας (μέχρι να τραυματιστεί, είχε προλάβει να κάνει 16 συμμετοχές και να πετύχει ένα γκολ), τον βρήκε το κακό στο εκτός έδρας παιχνίδι της 17ης Δεκεμβρίου 2018 με το Λεβαδειακό. Δεν είχε καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, όταν αναγκάστηκε ν’ αποχωρήσει μ’ έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό: ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Δύο ημέρες αργότερα χειρουργήθηκε από τον επικεφαλής του ιατρικού τιμ του ΠΑΟΚ, Μανώλη Παπακώστα. Στον Σουηδό ποδοσφαιριστή έγινε συρραφή του τένοντα και ενίσχυση με ειδικό ράμμα και με αυτομόσχευμα τένοντα. Για ενάμισι μήνα έπρεπε να κινείται με ειδική μπότα, ωστόσο από τις πρώτες ημέρες, μετά την εγχείρηση, άρχισε ήπια κινησιοθεραπεία και, μετά την αφαίρεση των ραμμάτων, πιο εντατική φυσικοθεραπεία. Το είχε βάλει, άλλωστε, στόχο από την πρώτη στιγμή, να δουλέψει σκληρά και να επιστρέψει το συντομότερο δυνατά στα γήπεδα.

«Άφησα τα πάντα στους γιατρούς και προσπάθησα να αδειάσω το μυαλό και να δουλέψω. Είμαι σε καλή διάθεση και προπονούμαι σαν τρελός» δήλωνε χαρακτηριστικά τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχαν συμπληρωθεί τέσσερις μήνες από τον τραυματισμό του και, πλέον, είχε αρχίσει το τρέξιμο. Και πρόσθετε: «Δεν ρωτάω το πότε γυρνάω. Θα γυρίσω όταν μου πουν ότι είμαι έτοιμος. Το ψυχολογικό κομμάτι είναι το δύσκολο. Είναι βαρετό να κάνεις το ίδιο πράγμα κάθε μέρα».

Μέρα με τη μέρα, πάντως, μπορούσε και αύξανε την ένταση των ατομικών προπονήσεών του. Και ένα μήνα μετά την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας, άρχισε να μπαίνει σταδιακά στο κανονικό πρόγραμμα προετοιμασίας, έστω και αν, αρχικά, είχε βάλει ψηλά τον πήχη, ακόμη και να προλάβει τους προκριματικούς αγώνες για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ουσιαστικά, είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επάνοδο του στα παιχνίδια, από τη στιγμή που είχε σχεδόν επανενταχθεί στο πρόγραμμα της ομάδας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην πτέρνα. Μέχρι και ιατρικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε, με ειδικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, στο οποίο συμφωνήθηκε το νέο πλάνο αποκατάστασης, σε συνέχεια των θεραπειών που έχει ήδη κάνει ο ποδοσφαιριστής.

Η νέα ατυχία δεν πτόησε τον Σουηδό παίκτη, που συνέχισε με ακόμη περισσότερο ζήλο την προσπάθεια για να επανενταχθεί στην υπόλοιπο σύνολο παικτών. Στον ΠΑΟΚ κάνουν λόγο για μια «πολύ ισχυρή προσωπικότητα και δυνατό χαρακτήρα, που δεν χρειάζεται στήριξη, αφού, συνήθως, αυτός δίνει συμβουλές στους άλλους…».

Ακόμη, όμως, και για πιο δυνατούς χαρακτήρες, τα αποθέματα υπομονής δεν είναι… άπειρα. « Δεν αντέχω να βλέπω άλλο τα παιχνίδια από την κερκίδα. Θέλω να μπω και να παίξω μπροστά στους φιλάθλους μας. Το ποδόσφαιρο, πέρα από τη δουλειά, είναι ένα παιχνίδι που μου έχε λείψει πολύ. Θέλω να προπονηθώ, να πάρω μυρωδιά από τα αποδυτήρια» δήλωσε πριν από λίγες ημέρες στο PAOK TV.

ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Ο Βέρνμπλουμ δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει το ατομικό του πρόγραμμα, επιστρατεύοντας τα αποθέματα υπομονής του. Ακόμη και τώρα, που συμπληρώνει ένα χρόνο εκτός δράσης, δεν μπορεί να γίνει κάποια ασφαλής πρόβλεψη, ως προς την επάνοδο του σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης, πόσο μάλλον την επιστροφή του στα παιχνίδια και την έμπρακτη βοήθεια προς την ομάδα του.

Θα μπορέσει, τελικά, ν’ αφήσει πίσω του αυτήν τη μεγάλη περιπέτεια για να τεθεί στη διάθεση του Φερέιρα; Απάντηση στο ερώτημα δεν μπορεί παρά να δώσει μόνο ο χρόνος.

Ο Σουηδός χαφ, πάντως, έχει φθάσει στα μισά του συμβολαίου συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, αφού, το συμβόλαιο, που είχε υπογράψει στις 16 Αυγούστου 2018, προβλέπει τη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών μέχρι τον Ιούνιο του 2021.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία