Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο μικρός… μεγάλωσε από νωρίς

Δημοφιλή

Φανταστείτε ένα παιδί στην προεφηβική ηλικία, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στα Χανιά, που έχει ξεχωρίσει για τις ικανότητες και τις προοπτικές του στην μπάλα, να πρέπει να αποφασίσει αν θα αποχωριστεί την οικογένειά του και να εγκατασταθεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη και να αρχίσει μια εντελώς νέα ζωή, συνεχίζοντας να παίζει ποδόσφαιρο στην ακαδημία του ΠΑΟΚ.

Ο Κώστας Κουλιεράκης χρειάστηκε να ανδρωθεί από μικρός, να ζήσει μακριά από τα αγαπημένα του πρόσωπα, προκειμένου να κυνηγήσει τα όνειρα του. «Στην αρχή δυσκολεύτηκα κάπως να προσαρμοστώ, αλλά μάλλον γρήγορα μπόρεσα ν’ ακολουθήσω τους ρυθμούς στη νέα μου ζωή. Δεν θα έλεγα ότι ήταν μια δύσκολη αυτή η απόφαση για μένα. Ηθελα ν’ ακολουθήσω το όνειρο μου. Ο ΠΑΟΚ μου έδωσε την ευκαιρία, την οποία δεν μπορούσα ν’ αφήσω να πάει χαμένη» είχε εξομολογηθεί σε παλαιότερη συνέντευξή του στη FORZA.

Ο μικρός Κρητικός ήταν αποφασισμένος να παίξει μπάλα σε υψηλό επίπεδο, για αυτό και δεν έκανε πίσω την κρίσιμη στιγμή. Μπορεί το ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη για να δοκιμαστεί αρχικά από τους προπονητές της ακαδημίας του ΠΑΟΚ να ματαιώθηκε τρεις φορές (οι δύο για ιατρικούς λόγους και η άλλη επειδή είχε υποχρεώσεις με τη μικτή Χανίων), ωστόσο, όταν ήρθε η ώρα, πέρασε με επιτυχία όλα τα δοκιμαστικά τεστ.

Ο Αγγελος Ζαζόπουλος, προπονητής τότε στις υποδομές του ΠΑΟΚ, ήταν από τους ανθρώπους, που είχαν τεστάρει τον Κουλιεράκη στις δοκιμαστικές προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είχε κλείσει τα 14 του χρόνια, αλλά μας έδειχνε από τότε κάποια εντυπωσιακά στοιχεία στο παιχνίδι του» θυμάται χαρακτηριστικά, και προσθέτει: «Για να βεβαιωθούμε και να είμαστε σίγουροι για την κρίση μας, τον ανεβάσαμε στο πιο πάνω ηλικιακό επίπεδο, όπου και πάλι ανταποκρίθηκε ικανοποιητικά. Οι μεγάλες μεταβιβάσεις της μπάλας και τα ωραία χτυπήματα ήταν πράγματα, που τον διέκριναν από μικρό. Αλλωστε, τότε αγωνίζονταν ως «8άρι» και με δική μας πρωτοβουλία τον γυρίσαμε στη θέση του κεντρικού αμυντικού, μια και το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί από τους στόπερ να έχουν καλά χτυπήματα της μπάλας. Φυσικά, η ακαδημία του ΠΑΟΚ τον βοήθησε να εξελιχτεί πολύ, πλέον είναι ένας άλλος παίκτης. Θεωρώ ότι η γενική του εικόνα και τα χαρακτηριστικά του ως ποδοσφαιριστής είναι ακόμη καλύτερα από ό,τι ήταν του Μιχαηλίδη πριν τρία χρόνια, γιατί, βέβαια, πρέπει να συγκρίνουμε δύο παίκτες στην ίδια ηλικία. Το πώς θα εξελιχθεί η καριέρα του Κουλιεράκη, όπως και του κάθε νεαρού παίκτη, δεν μπορεί να προβλεφθεί με ασφάλεια. Αλλωστε, είναι κάτι που βρίσκεται σε συνάρτηση πολλών παραγόντων. Ο Κουλιεράκης θα πρέπει να προσθέσει την εμπειρία και την οξυδέρκεια στο παιχνίδι του, προκειμένου να εξελιχθεί».

Κι ο Ζαζόπουλος, νυν προπονητής του Ποσειδώνα Μηχανιώνας, καταλήγει: «Χαίρομαι όταν μιλάω για παίκτες, που αναδεικνύονται από την ακαδημία και φθάνουν στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Χαίρομαι περισσότερο, όταν πρόκειται για εξαιρετικούς χαρακτήρες, όπως είναι ο Κουλιεράκης. Από μικρός ήταν άψογος στη συμπεριφορά του, ξεπερνώντας και τη δυσκολία να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη και σε μακρινή απόσταση από την οικογένειά του».

Η οικογένεια του Κουλιεράκη (ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει και μια αδερφή δεκαέξι χρόνων) τον καμαρώνει από μακριά. Η απόσταση με τα Χανιά είναι μεγάλη και, σε συνδυασμό και με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις (που πλέον είναι ακόμη πιο αυξημένες), έχουν ως αποτέλεσμα η οικογένεια να συγκεντρώνεται δύο-τρεις φορές το χρόνο. Ο Μιχάλης Κουλιεράκης, πατέρας του 19χρονου ποδοσφαιριστή, είχε ασχοληθεί κι αυτός στα νιάτα του με το ποδόσφαιρο, αλλά σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Κι η αγάπη του για το άθλημα τον ώθησε να ασχοληθεί με το διοικητικό κομμάτι, έχοντας διατελέσει μέχρι και αντιπρόεδρος στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων. Φυσικά και δεν έχει ξεχάσει την ημέρα, που έγραψε τον μικρό Κώστα στην τοπική ακαδημία Καλτσέτο, όταν εκείνος ήταν πέντε χρόνων. Το θυμήθηκε και πάλι τον όταν είδε το προπερασμένο Σάββατο να κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.


Τελευταία νέα

BMW M2: Βελτιωμένες και έτοιμες για πίστα!

Αναβαθμισμένες νέες BMW M2 διαθέσιμες για ενοικίαση και trackdays στο Nürburgring και στο Spa-Francorchamps, δια χειρός AC Schnitzer και...

Στην ίδια κατηγορία