Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Μάτος ρίχνει βαριά τη σκιά του

Δημοφιλή

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ προχώρησε στην απόκτηση του Τέιλορ, κι ενώ είχε ήδη στο ρόστερ του τους Ροντρίγκο και Λύρατζη, ωστόσο λίγους μήνες αργότερα βγαίνει ξανά στην αγορά για την ενίσχυσή του στο δεξί άκρο της άμυνας.

Ένα χρόνο και κάτι μετά την αποχώρηση του από την Τούμπα, ο Λέο Μάτος εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά του. Για τέσσερα χρόνια (2016-2020) οι εκάστοτε προπονητές του ΠΑΟΚ είχαν ήσυχο το κεφάλι τους αναφορικά με τη θέση του δεξιού μπακ. Αναχωρώντας από τη Θεσσαλονίκη και επιστρέφοντας στην πατρίδα του, ο Μάτος είχε να επιδείξει 169 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ, 26 γκολ και δεκαπέντε ασίστ.

Η ανεύρεση ενός αντί-Μάτος ήταν μια εξ ορισμού πολύ δύσκολη υπόθεση. Αρκεί, άλλωστε, να ρίξει κανείς μια ματιά σ’ όλους τους παίκτες, που θήτευσαν στη συγκεκριμένη θέση στον ΠΑΟΚ από το 2000 και μετά για ν’ αντιληφθεί πολύ εύκολα πόσο ξεχωριστός ήταν ο Μάτος.

Ο ΑΤΥΧΟΣ ΟΥΑΓΚΕ

Το προπερασμένο καλοκαίρι ο Δικέφαλος είχε αποκτήσει δανεικό τον Ουαγκέ, ο οποίος μαζί με τους Ροντρίγκο και Λευτέρη Λύρατζη επρόκειτο να καλύψει τη συγκεκριμένη θέση. Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός, ωστόσο, του Σενεγαλέζου μπακ στο εκτός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αρη έθεσε πρόωρο τέλος στη σταδιοδρομία του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

ΧΕΜΕΡΙΝΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ Ο ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Χειμερινή επιλογή αποτέλεσε ο Νίκος Αραμπατζής, ο οποίος είχε αποκτηθεί τον Ιανουάριο του 2006 από τον Πανσερραϊκό, παραμένοντας στον ΠΑΟΚ μέχρι το τέλος της σεζόν 2009-10΄. Σ΄ αυτό το διάστημα μοιράστηκε τη θέση με τον Σνάουτσνερ, όπως και με τον Χρήστο Μελίσση (σεζόν 2007-08).

H αναγκαιότητα απόκτησης του Αραμπατζή είχε προκύψει μετά το πρόωρο διαζύγιο με τον Φατίχ Ακιέλ, ο οποίος είχε ενταχθεί στο ρόστερ το καλοκαίρι του 2005, αλλά το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς είχε ήδη αποτελέσει παρελθόν.

Ο… ΣΚΟΡΕΡ ΜΠΟΡΜΠΟΚΗΣ

Συνολικά τη διετία 2004-06, τη θέση του δεξιού μπακ είχαν καλύψει και οι Γιώργος Ζησόπουλος, Γιώτης Εγκωμίτης, Λουκάς Καραδήμος και Αρμάντο Φουτσίνι (τη σεζόν 2004-05 ο Καμερουνέζος είχε πετύχει και έξι γκολ, όλα σε παιχνίδια της Τούμπας). Οι δύο τελευταίοι είχαν κληθεί να καλύψουν το κενό αμέσως μετά την αποχώρηση του Βασίλη Μπορμπόκη το καλοκαίρι του 2002. Επιλογή του Ντούσαν Μπάγεβιτς τον Ιανουάριο του 2000, ο Μπορμπόκης είχε σκοράρει πέντε φορές σε σύνολο είκοσι συμμετοχών μέχρι το τέλος της περιόδου 1999-2000, αξιοποιώντας και την ικανότητα του στις εκτελέσεις των φάουλ. Τη διετία 2001-03 συμμετοχές στη θέση του δεξιού μπακ είχε καταγράψει κι ο Βαγγέλης Νάστος.

Ο ΣΚΟΝΔΡΑΣ ΚΙ Ο ΕΤΟ

Πριν την έλευση του Μάτος στη Θεσσαλονίκη, βασικό δεξί μπακ του ΠΑΟΚ, από το 2013 μέχρι το 2016 ήταν ο Γιάννης Σκόνδρας, με αναπληρωματικό τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη.

Τον Ιανουάριο του 2011 είχε αποκτηθεί από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ο Αραούχο Ετο. Ο Βραζιλιάνος παρέμεινε δυόμισι χρόνια στην Τούμπα, χωρίς ν’ αφήσει το στίγμα του. O Eτο είχε αποκτηθεί για να ενισχύσει τον ανταγωνισμό με τον Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, ο οποίος βρίσκονταν ήδη στο ρόστερ από το 2007 (ο Πολωνός αποχώρησε πέντε χρόνια αργότερα). Ως τρίτη επιλογή πίσω από το δίδυμο των Ετο και Σνάουτσνερ τη διετία 2011-13 ήταν ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος, ο οποίος είχε προωθηθεί τότε από την ομάδα νέων του ΠΑΟΚ και από το περασμένο καλοκαίρι ενισχύει τη δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Απόλλων Πάτρας

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει το Σάββατο (30/1, 18:00) στο Παλατάκι τον Απόλλωνα Πάτρας, για την 1η αγωνιστική των Play Out...

Στην ίδια κατηγορία