Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Μάλε» σπίτι του!

Δημοφιλή

Ο Στέλιος Μαλεζάς επιστρέφει στην Τούμπα ως πατέρας δύο γλυκύτατων παιδιών και πρωταθλητής Ελλάδας! Αυτό το απωθημένο έγινε πράξη τον περασμένο Απρίλιο για ένα παιδί από την Κατερίνη που θα έχει να λέει στα παιδιά και στα εγγόνια του.

Το φινάλε του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα, μετά από 241 συμμετοχές και πέντε γκολ, έμοιαζε ονειρεμένο. Ωστόσο είμαστε σίγουροι πως ο «Μάλε» αυτό που κρατάει είναι η αγάπη του κόσμου και η αναγνώριση των συμπαικτών του. Καλοί δε λέμε και οι τίτλοι, αλλά λόγια σαν αυτά που διάβασε από τον Χοσέ Κρέσπο, είναι το παράσημο-καριέρας. «Το πρώτο μου “ζευγάρι”, παράδειγμα εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, πραγματικός αρχηγός, κανείς δεν έδωσε περισσότερα από εσένα μέσα από τη σιωπή και ξέροντας πάντα πως πρέπει να είναι. Θα μου λείψεις… όπως και σε όλους! Ευχαριστώ Μάλε, για μένα είσαι ο ΠΑΟΚ», έγραψε ο Ισπανός στόπερ.

Γεννημένος στις 11 Μαρτίου του 1985, έκανε τα πρώτα του βήματα στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης. Προτού καν κλείσει τα 19 του βρέθηκε να κάνει προπονήσεις, μετά από προτροπή του προπονητή του, Γιώργου Καμπερίδη, με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ. Εκεί τον είδε ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης, ο οποίος σε συνεννόηση με τον Άγγελο Αναστασιάδη, εισηγήθηκαν την απόκτηση του.

Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον «Δικέφαλο» στις 11 Ιανουαρίου του 2004 και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς βρέθηκε στην Κρήτη παίζοντας 31 αγώνες στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ως δανεικός στην ομάδα του Ηροδότου. Στο ντεμπούτο του κάνει πέναλτι πέντε λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης με τα Μάλια. Οι φιλοξενούμενοι σκοράρουν και φεύγουν με το «διπλό». Σοκ! Ευτυχώς στον πάγκο του Ηροδότου ήταν η παλιά δόξα του ΟΦΗ, ο Μανώλης Πατεμτζής, τον στήριξε μέχρι να πάρει το δρόμο της επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη.

Με τον Φερνάντο Σάντος καθιερώθηκε στην ενδεκάδα ως παρτενέρ του Πάμπλο Κοντρέρας, του Μάρκος Αντόνιο και του Μπρούνο Τσιρίλο. Μέτρησε 74 συμμετοχές, με δύο γεμάτες σεζόν (2008-09, 32 συμ. 1 γκολ, 2009-10, 31 συμ.,  1 γκολ), μια περίοδο όπου η ΑΕΚ επιχείρησε ΑΕΚ επιχείρησε να τον κάνει δικό της πολλές φορές, αλλά ο Ζαγοράκης αρνήθηκε την παραχώρηση του και έγινε ένας εκ των αρχηγών της ομάδας.

Με τον Λάζλο Μπόλονι έκανε τις περισσότερες συμμετοχές (48) σε μια σεζόν και σύμφωνα με δήλωση του, την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του μέσα στο Λονδίνο, όταν ο «Δικέφαλος» επικράτησε της Τότεναμ με 2-1. Οι εμφανίσεις έφεραν την κλήση στην Εθνική ομάδα και την παρουσία στην αποστολή για του Euro 2012, μαζί με τη μεταγραφή στην Μπουντεσλίγκα και τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, όπου έμεινε για δύο σεζόν.

Η επιστροφή στα πάτρια εδάφη τον βρήκε στο Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό, απ’ όπου τον απέκτησε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2015. Στο δεύτερο μέρος της καριέρας του (2015-2019) στην Τούμπα κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και τρία κύπελλα, ενώ συνολικά έχει φτάσει να παίξει σε 342 επίσημα παιχνίδια, με 7 γκολ.

ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ  ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ…

Η καριέρα του στα «ασπρόμαυρα» ξεκίνησε με τον αποκλεισμό-σοκ από τον Αγροτικό Αστέρα στο ντεμπούτο του (27/10/2005), ακόμη πιο τραυματική ήταν η εμπειρία στην πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Χειμώνας του 2006, 15 Ιανουαρίου πιο συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την Ξάνθη σε έκρυθμη κατάσταση, με τον Γούμενο στα… τελευταία του. Το γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 63’ θα διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα (1-0), παρ’ όλα αυτά ο πανηγυρισμός του θα ραγίσει το γυαλί στις σχέσεις του με τον κόσμο. Ήταν το ματς με τη γνωστή κίνηση του «Σάλπι» προς τη Θύρα 4 ζητώντας, «από μια μειοψηφία» όπως είπε αργότερα, να σωπάσει! Στο υπόλοιπο μισάωρο η «4» τον αποδοκιμάζουν κάποιοι άλλοι τον αποθεώνουν και μέσα σ’ αυτό το αρρωστημένο κλίμα ο «Μάλε» μπαίνει στα τελευταία 15 λεπτά στη θέση του σημερινού διευθυντή  αγωνιστικού τμήματος, Χρήστου Καρυπίδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Σταθερά βήματα για Έκονγκ

Με τους Γιάννη Κωνσταντέλια και Ιβάν Νάσπεργκ να... αποχωρούν από το ιατρικό δελτίο του ΠΑΟΚ ενόψει συνέχειας, με τον...

Στην ίδια κατηγορία