Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο μαχητής, που τηρεί την υπόσχεση

Δημοφιλή

Ο Νέλσον Ολιβέιρα έχει ακούει πολλά. Ή μάλλον όχι. Έχει ακούσει κάτι συγκεκριμένο, απλά το έχει ακούσει πολλές φορές. Η ταμπέλα που οι περισσότεροι του κολλάνε με ευκολία είναι πως δεν έχει το «εύκολο γκολ». Εδώ και σχεδόν μια τετραετία, όλοι οι επιθετικοί μπαίνουν στη σύγκριση με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο Ολιβέιρα δεν είναι Πρίγιοβιτς στο σκοράρισμα. Και ο Πρίγιοβιτς δεν είναι Ολιβέιρα στον συνολικό τρόπο παιχνιδιού του.

ΑΝΤΕΞΕ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Ο δεύτερος προημιτελικός ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, στο Λεωφόρο, ήταν ματς αντοχής και ανοχής. Αντοχής του ΠΑΟΚ στο ξύλο του Παναθηναϊκού και ανοχής από την πλευρά του Φινλανδού διαιτητή στην κατάσταση που υπήρχε. Ο Νέλσον Ολιβέιρα έφαγε το περισσότερο. Και άντεξε. Ο Ολιβέιρα κέρδισε 8 φάουλ στην αναμέτρηση της περασμένης Πέμπτης στο γήπεδο της Λεωφόρου, τη στιγμή που είχε κερδίζει επτά στα έξι προηγούμενα παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε. Για να είμαστε πιο σωστοί, σφυρίχτηκαν οκτώ φάουλ υπέρ του Ολιβέιρα, διότι είναι δεδομένο πως έγιναν παραπάνω, αλλά ο διαιτητή, όπως προείπαμε, ανέχτηκε το ξύλο. Όλα έδωσαν στον ΠΑΟΚ κατοχές και μέτρα στο γήπεδο, Τα μισά ήταν στα όρια της κάρτας, με τον Κουρμπέλη να έχει κάνει την πλειοψηφία εξ’ αυτών και να παλεύει με όλες τους τις δυνάμεις να κατεδαφίσει τον Ολιβέιρα που κάθε φορά έκανε υποδοχή της μπάλας.

ΔΕ «ΜΑΣΗΣΕ» ΣΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ

Όταν ήρθε η υπόδειξη πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, ο Νέλσον Ολιβέιρα πήρε από νωρίς τη μπάλα και πήγε στην άσπρη βούλα. Από τα πρώτα δευτερόλεπτα, Κουρμπέλης και Λοντίγκιν έκαναν τη «δουλειά» τους. Δεν τους παρεξηγεί κανείς. Το τελευταίο τους χαρτί ήταν να σπάσουν τα νεύρα του Ολιβέιρα. Αλλά έπεσαν σε τοίχο. Και όπως δεν παρεξηγεί κανείς τους «πράσινους» που προσπάθησαν να παίξουν με το μυαλό του Ολιβέιρα, κανείς δεν τον παρεξηγεί που μετά τη εκτέλεση του τέλειου πέναλτι (ο Λοντίγκιν κάνει την καλύτερη δυνατή εκτίναξη προς την μπάλα) ζήτησε από όλους να καλμάροιυν.

ΤΟ ΕΙΠΕ ΣΤΗ FORZA ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΡΕΙ

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ολιβέιρα παραχώρησε συνέντευξη στη FORΖA και μεταξύ άλλων, είπε: «Θέλω να δείξω ότι είμαι ο ποδοσφαιριστής που περίμεναν, όταν αποφάσισαν να με φέρουν στον ΠΑΟΚ. Είχαν προσδοκίες από μένα, και θέλω να ξεπληρώσω ότι έκαναν για μένα, δείχνοντας ότι είμαι αυτό που πήραν». Και αυτό κάνει ο Ολιβέιρα από τότε που βρήκε ρυθμό. Δυο δύσκολοι τραυματισμοί, η ρήξη χιαστού τον Αύγουστο του 2021 και το κάταγμα στα πλευρά που ήρθε τον Ιούλιο του 2022, τον δυσκόλεψαν πολύ. Για να το εμπεδώσει κανείς, από το δεύτερό του ματς ως βασικός μέχρι το τέταρτο, πέρασαν 400 μέρες.


Τελευταία νέα

Διοργανώνει φιλανθρωπικό ματς ο Έκονγκ

Μετά την ιδιαίτερη επίσκεψη που είχε προ λίγων ημερών στο Macedonia Palace με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της...

Στην ίδια κατηγορία