Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Λυκογιάννης έδωσε εξηγήσεις

Δημοφιλή

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Άρης Λυκογιάννης μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον Δικέφαλο και τη σεζόν που πέρασε.

O Έλληνας τεχνικό εξήγησε τους λόγους που κατά τη γνώμη του δεν πήγε καλά η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους».

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το αν ήταν σοκ ο αποκλεισμός από τα Play Off για όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ:

«Σοκ δεν ξέρω αν αποτελεί, σίγουρα όμως αποτελεί αποτυχία. Ήταν μία χρονιά που κύλησε από την αρχή στραβά, με πολλές ατυχίες και τραυματισμούς. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό για μένα, έχει να κάνει με το γεγονός ότι χτίστηκε μία ομάδα, με ένα συγκεκριμένο τρόπο και εκτός από 20 μέρες, δεν την είδαμε να παίζει μαζί. Σου μένει λίγο η απορία, αν ήταν όλοι εκεί, ποια θα ήταν η κατάληξη, γιατί αυτές τις 20 μέρες, που η ομάδα έπαιξε πλήρης, έκανε και τις καλύτερες εμφανίσεις της και τις πιο σημαντικές νίκες, με Νίμπουρκ και Γαλατασαράι. Συνέβησαν πολλά και σε χρονικά σημεία που πηγαίναμε να βρούμε ρυθμό. Εγώ είμαι κατά των αλλαγών, όμως αναγκαστήκαμε να κάνουμε τέσσερις αλλαγές ξένων. Είναι ενδεικτικό του ότι δεν πήγε καλά η σεζόν».

Για την εντύπωση που του μένει από αυτήν τη σεζόν:

«Υπήρξαν πολλοί παράγοντες που επηρέασαν την κατάσταση. Στο τέλος, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν αξίζαμε. Δεν είχαμε την κατάλληλη χημεία, δεν παίζαμε με το σωστό τρόπο. Δεν είχαμε μία ομάδα η οποία άξιζε να βρίσκεται στα Play Off. Μερικές φορές, ήταν κάποιες λεπτομέρειες. Είχαμε επτά παιχνίδια που χάσαμε στο τελευταίο σουτ. Δεν είναι μικρό νούμερο… Αν είχαμε πάρει κάποια από αυτά, θα ήμασταν στα Play Off και ενδεχομένως σε κάποια διαφορετική θέση, γιατί μια φάση, ένα αποτέλεσμα, ένα σουτ, μπορούν να καθορίσουν πολλά. Με τα ίσως και τα αν όμως, δε βγαίνει τίποτα».

Για το αν θα έκανε μία άλλη επιλογή ή να ξαναπαίξει ένα ματς:

«Το να ξαναπαίξω ένα ματς, ούτε σε χρονιές με νίκες δεν το σκέφτομαι. Την ομάδα που εγώ σχεδίασα το καλοκαίρι, την είδα να παίζει 20 μέρες μαζί και να παίζει και καλά, οπότε δεν είμαι 100% βέβαιος, ότι οι επιλογές που έγιναν, ήταν λανθασμένες. Και ατομικά αν το δω, οι περισσότεροι παίκτες, είχαν λογική. Κρατήσαμε τρεις ξένους από την προηγούμενη σεζόν, πήραμε παιδιά που είχα συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν, όπως ο Τζόουνς, ο Τολιόπουλος, ο Γιάνκοβιτς. 1-2 επιλογές, βλέποντας εκ των υστέρων, δε θα τις κάναμε, αλλά αυτό είναι λίγο εκ του αποτελέσματος και εκ του ασφαλούς».

Για τους καλούς παίκτες που δεν έγιναν καλή ομάδα:

«Αυτό ισχύει ως ένα βαθμό, γιατί όταν αναγκάζεσαι να παίζεις για πολύ μεγάλα χρονικά διαστήματα, με παίκτες που είναι για 1-1,5 μήνα έξω, κανένας δε χτίζει ρυθμό. Εκεί μπερδεύεται η κατάσταση, γιατί παιδιά που έχουν αποκτηθεί για να υποστηρίξουν ένα συγκεκριμένο ρόλο, αναγκάζονται να βγουν μπροστά, οπότε μετά, όταν γυρνούν οι τραυματίες, δε μπορούν να δεχτούν αυτό για το οποίο εσύ τους έχεις πάρει. Χάθηκε κάπου ο ρόλος και η χημεία, μέσα σε όλα».


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία