Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Λουτσέσκου έγινε… 200αρης και συνεχίζει

Δημοφιλή

 

Υπό άλλες συνθήκες, ο Ραζβάν Λουτσέσκου ίσως να γιόρταζε το δεύτερό του πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, που ήταν η 200η φορά που κάθισε σε πάγκο στην Ελλάδα.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, που πέρασε το κατώφλι των 200 αγώνων στην Ελλάδα, βρέθηκε στη χώρα τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν και ανέλαβε τις τύχες της Ξάνθης. Όπως σε όλους τους τομείς, έτσι και στο ποδόσφαιρο, πολλές φορές παίζει ρόλο το τάιμινγκ. Ο Λουτσέσκου είχε λύσει την συνεργασία του με την Πετρολούλ Πλοέστι στις 16 Σεπτεμβρίου 2014, και βρέθηκε στον πάγκο της ακριτικής ομάδας μια εβδομάδα αργότερα. Η Ελλάδα έγινε η τρίτη χώρα στην οποία θα εργαζόταν, καθώς πλην της Ρουμανίας, είχε καταγράψει ένα πέρασμα από την Ελ Τζαΐς, στο Κατάρ.

Στα πρώτα 199 παιχνίδια του στους πάγκους ελληνικών ομάδων, ο Ραζβάν Λουτσέσκου μετράει δυο τελικούς κυπέλλου (το 2015 με την Ξάνθη και το 2018 με τον ΠΑΟΚ) και από την περασμένη Κυριακή έχει στο παλμαρέ του και ένα πρωτάθλημα Ελλάδος. Ή μάλλον, ένα πρωτάθλημα Ελλάδος με απονομή. Διότι ο ίδιος νιώθει, και το διατυμπανίζει, ότι με την ομάδα του κατέκτησε και το πρωτάθλημα Ελλάδος της περσινής σεζόν. Η συνολική διαδρομή περιλαμβάνει από παιχνίδι ως θεατής, μέχρι αγώνες που είτε δεν ξεκίνησαν, είτε δεν τελείωσαν. Η θητεία του στην Ξάνθη τελείωσε τον Μάιο του 2017, όταν και αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανανέωση του συμβολαίου. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δέχθηκε πρέσινγκ από την ΑΕΚ στη διάρκεια εκείνης της σεζόν, όμως αρνήθηκε να αφήσει την Ξάνθη στα μισά της σεζόν, σεβόμενος την συμφωνία που είχε με τον ισχυρό άνδρα της ομάδας, Χρήστο Πανόπουλο

Το όνομά του συζητήθηκε και εντός ΠΑΟΚ, με τον Δικέφαλο να προχωρά στην επιλογή του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς το καλοκαίρι του 2017. Ο Σέρβος τεχνικός δεν μακροημέρευσε στον πάγκο του ΠΑΟΚ, ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε βιαστεί να κάνει το επόμενο βήμα και το τάιμινγκ έπαιξε και αυτό το ρόλο του για να φτάσει ο Ρουμάνος τεχνικός στο τιμόνι των ασπρόμαυρων. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Μια άκρης τρελή, ασπρόμαυρη, πετυχημένη ιστορία, αν και το ξεκίνημα είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα, τα οποία και έλαβαν τέλος στα τέλη Νοεμβρίου του 2017, όταν και ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το πρώην «σπίτι» του Λουτσέσκου, και έκτοτε η πορεία του ανακόπηκε μόνο εξωαγωνιστικά.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μέτρησε 109 αναμετρήσεις στον πάγκο της Ξάνθη και 92 αναμετρήσεις στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τις επιδόσεις του να είναι ισορροπημένες στον πάγκο της ακριτικής ομάδας, την ώρα που στον Δικέφαλο, οι αριθμοί του γράφουν ξεχωριστά ρεκόρ. Ως προπονητής της ακριτικής ομάδας, ο Λουτσέσκου μέτρησε 38 νίκες, 37 ισοπαλίες και 34 ήττες με 123 τέρματα υπέρ και 109 τέρματα κατά. Στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου μετράει 66 νίκες 12 ισοπαλίες και 14 ήττες, με καταγεγραμμένα τέρματα 191-70. Από τα τέρματα κατά, υπάρχουν 6 που είναι στα χαρτιά, με την συνολική επίδοση να είναι στο ένα γκολ ανά 123 αγωνιστικά λεπτά, και στην επίθεση ένα γκολ ανά 42 αγωνιστικά λεπτά.

ΟΙ ΠΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Στο διάστημα παρουσίας του στον ΠΑΟΚ, υπάρχει ένας αγώνας που δεν άρχισε, ένας αγώνας που δεν τελείωσε και τουλάχιστον μια νίκη με κάθε ελληνική ομάδα που αντιμετώπισε.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε τη πορεία του στον ΠΑΟΚ με μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα, με την τελευταία να επιφέρει και τον αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τη σεζόν 2017-18.

Στις συνολικά 67 νίκες που έχει καταγράψει ο ΠΑΟΚ με τον Ραζβαν Λουτσέσκου στον πάγκο του, οι 15 είναι διαδοχικές από τις 29 Νοεμβρίου 2017 μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου 2018. Ηταν η στιγμή που ο Δικέφαλος πάτησε γκάζι και έβαλε πλώρη για το περσινό νταμπλ, με τη πορεία του να ανακόπτεται από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, όταν και «στήθηκε ένα τσίρκο» όπως είχε πολλάκις τονίσει ο Ρουμάνος τεχνικός για τα όσα έζησε τότε. Ακολούθησε η ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης από τον μουδιασμένο από όλες τις εξελίξεις ΠΑΟΚ, και η βραδιά με αντίπαλο την ΑΕΚ, τότε που όλοι πίστεψαν ότι ήρθε το τέλος των ασπρόμαυρων, αλλά σταδιακά άρχισαν να διαπιστώνουν πως από τότε βλέπουν απλά την αρχή του. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, ο ΠΑΟΚ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκο του, μπήκε στις ράγες.

Πριν τη συμπλήρωση ενός ημερολογιακού χρόνου, ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο, τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου αλλά και στο Ολυμπιακό στάδιο και τον Αρη στο «Κλ.Βικελίδης». Κατά το κοινώς λεγόμενο, ο Δικέφαλος δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο, δίνοντας στο «σπίτι» του καθένα από μια παράσταση. Στην Ευρώπη, οι καταγράφηκαν οι μεγάλες «παραστάσεις» του ΠΑΟΚ στην Ελβετία, με το 0-3 επί της Βασιλείας, και στη Τούμπα με την Σπαρτάκ Μόσχας, όταν και ο Δικέφαλος μετέτρεψε το 0-2 του 17’ σε 3-2 στο 44’.

Στον αντίποδα όμως, υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, όπως οι εντός έδρας ήττες από την Μπενφίκα και την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 1-4 και 1-3 αντίστοιχα, που στέρησαν από τον ΠΑΟΚ η πρώτη τη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και η δεύτερη τη πρόκριση στη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει στις 10/10 νίκες που είχε ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στην κατάκτηση του κυπέλλου της περσινής σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ βρίσκει έναν αγώνα μακριά από ένα αήττητο πρωτάθλημα.

ΟΤΑΝ ΠΛΗΓΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Τόσο στο πρώτο όσο και στο τελευταίο του παιχνίδι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ως προπονητής της Ξάνθης, ο Ραζβάν Λουτσέσκου πέτυχε ισάριθμες νίκες, με τη μια εξ’ αυτών να είναι κομβικής σημασίας.

Ο Δικέφαλος αντιμετώπισε την Ξάνθη, τον Δεκέμβριο του 2014, προερχόμενος από τη νίκη του επί του Ολυμπιακού, που του είχε δώσει «αέρα» πέντε βαθμών από τους ερυθρόλευκους. Η Ξάνθη επικράτησε με 4-2 (με τον Καπετάνο να πετυχαίνει δυο τέρματα, και τους Λουσέρο και Κλέιτον από ένα, ενώ για τους ασπρόμαυρους είχαν σκοράρει οι Αθανασιάδης και Μακ) και ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία να αυξήσει την διαφορά του με τον Ολυμπιακό να μένει ισόπαλος με τα Γιάννενα. Τον Μάρτιο του 2017, η Ξάνθη επικράτησε του ΠΑΟΚ με 1-0 στη Τούμπα, στον δεύτερο προημιτελικό του κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να προκρίνεται λόγω της νίκης του με 2-1 στην Ξάνθη, στο πρώτο αγώνα.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Χρόνια Πολλά ΠΑΟΚάρα!

Σαν σήμερα πριν από ακριβώς 98 χρόνια το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σχετική αίτηση του πρώτου διοικητικού συμβουλίου του ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία