Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο κίνδυνος του… εκτροχιασμού

Δημοφιλή

Το φετινό πρωτάθλημα χωρίζεται-κυριολεκτικά- στα δύο εξαιτίας της μεγάλης παύσης, που θα υπάρξει λόγω Μουντιάλ. Μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, όταν και θα ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, πρόκειται να διεξαχθούν επτά αγωνιστικές, η έκβαση των οποίων ασφαλώς θα μας κάνει πιο… σοφούς, ως προς το που οδηγούνται οι ομάδες στη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ θ’ αντιμετωπίσει την επόμενη Κυριακή εκτός έδρας το Λεβαδειακό (σέντρα στις 16.30). Ακολουθεί τη Δευτέρα 17 του μηνός το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό (έναρξη στις 20.00), ενώ την Κυριακή 23 Οκτωβρίου ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης (19.30).

Μια εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 30 του μηνός στις 19.30, θα βρεθεί στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ για το ντέρμπι με την Ενωση και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου (21.00) θα φιλοξενήσει τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ακολουθεί εμβόλιμη αγωνιστική, όταν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου (21.30) θα παίξει εκτός έδρας με τον Ιωνικό, ενώ τρεις ημέρες αργότερα -την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 21.30-θα υποδεχθεί το Βόλο.

Η νίκη σε κάθε παιχνίδι εξασφαλίζει τρεις βαθμούς, μόνο που στα ντέρμπι ο νικητής κόβει αυτομάτως και τρεις βαθμούς από τον αντίπαλό του. Συνεπώς, το πώς θ’ ανταποκριθεί ο ΠΑΟΚ στις επικείμενες μάχες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ μπορεί να καθορίσει και την περαιτέρω πορεία του στο πρωτάθλημα. Αν τα βγάλει πέρα, η κουβέντα αυτομάτως αλλάζει. Αν, όμως, δεν τα καταφέρει, μπορεί να χάσει τόσο έδαφος, που θα δυσκολευτεί πολύ στη συνέχεια για να επιχειρήσει την αντεπίθεσή του.

Κάτι άλλο που επίσης είναι σαφές είναι ότι η θέση κι η βαθμολογική συγκομιδή, που θα έχει ο ΠΑΟΚ στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στη… συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Μια ομάδα, που θα βρίσκεται «ζεστά» μέσα στο παιχνίδι της διάκρισης θα τύχει και της ανάλογης ενίσχυσης του ρόστερ, που, έστω και θεωρητικά, θα αύξανε τις πιθανότητες κατάκτησης έστω και της δεύτερης θέσης. Δεν είναι καθόλου σίγουρο-μάλλον το αντίθετο-ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ θα έπραττε το ίδιο, σε περίπτωση που θα έβλεπε τον ΠΑΟΚ εκτός τροχιάς τίτλου και σε κάποια απόσταση από την κορυφή ήδη από τα μέσα της σεζόν.


Τελευταία νέα

Aκόμα εκτός ο Μπάμπα

Στενεύουν τα περιθώρια για τον Ράχμαν Μπάμπα, με τον Γκανέζο μπακ να ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και στην...

Στην ίδια κατηγορία