Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο καλός ΠΑΟΚ θα νικήσει τη Σλόβαν»

Δημοφιλή

Όταν ο Δημήτρης Πόποβιτς έκανε ντεμπούτο στις 21 Ιανουαρίου 2012 σε ματς του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο (1-0), έβαζε το όνομα του σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών, που πρωτοφόρεσαν τα ασπρόμαυρα πριν καν κλείσουν τα δεκαεφτά τους χρόνια.

Μετά από μια σειρά δανεισμών (Πλατανιάς, Απόλλων Καλαμαριάς, Αιγινιακός, Πανσερραϊκός, Καρμιώτισσα), δοκίμασε την τύχη του σε γερμανικές ομάδες χαμηλών κατηγοριών. Πλέον, τον συναντάμε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πρωτάθλημα Σλοβακίας και στην ομάδα της Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε. Κι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να μας μιλήσει για την αναμέτρηση της ερχόμενης Πέμπτης για το Κόνφερενς Λιγκ μεταξύ της Σλόβαν και του ΠΑΟΚ.

Τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τη Σλόβαν για να καταφέρει να πάρει τη νίκη;

«Όπως όλες σχεδόν οι ομάδες, έτσι κι η Σλόβαν παρουσιάζεται πιο ισχυρή στην έδρα της, σε σύγκριση με τα παιχνίδια, που δίνει μακριά από την Μπρατισλάβα. Προσωπικά, θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ διαθέτει καλύτερη ομάδα και καλύτερους παίκτες από τη Σλόβαν. Αν παρουσιαστεί στο γήπεδο το βράδυ της Πέμπτης ο… καλός ΠΑΟΚ, ασφαλώς και έχει πολλές πιθανότητες να βγει νικητής. Βέβαια, όπως είδαμε στον αντίστοιχο αγώνα του πρώτου γύρου στην Τούμπα, ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, αλλά και η Σλόβαν, που είναι μια καλή ομάδα, έδειξε ότι ανά πάσα στιγμή μπορούσε να βγει μπροστά και να απειλήσει σοβαρά. Εχω την εντύπωση ότι ο ΠΑΟΚ θα είναι η ομάδα, που θα έχει την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Παράλληλα, όμως, θα πρέπει να προσέξει πολύ τις αντεπιθέσεις της Σλόβαν, στις οποίες ειδικεύεται και θα είναι επικίνδυνη. Η Σλόβαν είναι η καλύτερη ομάδα της Σλοβακίας και στα παιχνίδια του πρωταθλήματος έχει πάντα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο ματς της Πέμπτης, όμως, κι επειδή θεωρώ τον ΠΑΟΚ ανώτερο, θ’ αντιστραφούν οι ρόλοι».

Νιώθεις ότι για τη Σλόβαν αποτελεί προτεραιότητα η κατάκτηση του εγχώριου πρωταθλήματος ή επιζητά το ίδιο και μια διάκριση στο Κόνφερενς Λιγκ;

«Μιλάμε για την ομάδα, που είναι κάθε χρόνο το παραδοσιακό φαβορί, αν και φέτος την κοντράρει η Σπάρτακ Τρνάβα. Σίγουρα τους ενδιαφέρει ο τίτλος, όμως έχουν και μεγάλο κίνητρο να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία και μετά τις γιορτές. Αρα, δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο παιχνίδι που ακολουθεί κόντρα στον ΠΑΟΚ».

Ποιες είναι οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο πρωταθλημάτων, του σλοβακικού και του ελληνικού;

«Εδώ οι ομάδες στηρίζονται κατά κύριο λόγο στη δύναμη και στο τρέξιμο των παικτών, αν και οι πιο ποιοτικές ομάδες παίζουν και στρωτό ποδόσφαιρο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα όλες οι ομάδες προσπαθούν να αποδώσουν καλό ποδόσφαιρο, όχι μόνο εκείνες, που έχουν τα πιο ποιοτικά ρόστερ».

Ποια είναι η εικόνα, που έχεις διαμορφώσει για το φετινό ΠΑΟΚ;

«Υπάρχουν παιχνίδια, στα οποία έπαιξε καλά, όπως ήταν το προτελευταίο που έδωσε κόντρα στον Παναθηναϊκό ή και εναντίον της Κοπεγχάγης στη Δανία. Εχει, πάντως, μεταπτώσεις στην απόδοσή του, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς με το Βόλο, όπου δεν κατάφερε να διατηρήσει το υπέρ του σκορ».

Πώς θυμάσαι τα χρόνια, που ήσουν στον ΠΑΟΚ;

«Ηταν ωραία χρόνια, τα ευχαριστήθηκα. Αρχισα να κάνω συμμετοχές στην πρώτη ομάδα σε πολύ μικρή ηλικία. Θα μπορούσε ίσως να είχαν πάει και καλύτερα τα πράγματα για μένα, ειδικά αν υπήρχε μεγαλύτερη υπομονή από τους ανθρώπους της ομάδας ή αν είχα αρχίσει να παίζω σε κάπως μεγαλύτερη ηλικία, οπότε, σ’ αυτήν την περίπτωση, θα ήμουν και ποδοσφαιρικά πιο ώριμος. Είναι και θέμα προπονητών, κάποιος μπορεί να πιστεύει σε σένα, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν φεύγει ένας προπονητής και έρχεται κάποιος άλλος».

Ακολούθησαν για σένα αρκετοί δανεισμοί, χωρίς τελικά να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ. Θεωρείς ότι τώρα, που εφαρμόζεται το μοντέλο της συμμετοχής των δεύτερων ομάδων στη Σούπερ Λιγκ 2, είναι καλύτερες οι προοπτικές για τους παίκτες, που ολοκληρώνουν τον κύκλο τους στα τμήματα υποδομών;

«Ναι, είναι ένα σκαλοπάτι η δεύτερη ομάδα προς την αντίστοιχη πρώτη. Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε δει το πρόβλημα, δεν ήταν εύκολη η διαχείριση των παικτών, που έπρεπε να κάνουν το επόμενο βήμα μετά τις ομάδες νέων. Τώρα με τις β΄ ομάδες μπορούν να εξελιχθούν καλύτερα, μια και θα παίζουν σε επίπεδο ανδρών και σε μια επαγγελματική κατηγορία και δεν θα χρειάζεται να ‘σκορπίζουν’ ως δανεικοί από εδώ και από εκεί. Μιλώντας για τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες μπορούν να δουλέψουν σύμφωνα με τη νοοτροπία και τη φιλοσοφία της ομάδας, πάνω στο μοντέλο, που ακολουθεί η αντίστοιχη πρώτη. Και αν ένας από αυτούς τους παίκτες ξεχωρίσει, πολύ εύκολα θα μπορεί ν’ ανέβει και στην πρώτη ομάδα».

Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΜΙΧΑΛΟΒΤΣΕ

Ο Πόποβιτς δηλώνει ευχαριστημένος από την παρουσία του στο πρωτάθλημα Σλοβακίας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα συζητούσε το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστικά ο 26χρονος μεσοεπιθετικός δηλώνει: «Είμαι ευχαριστημένος με την παρουσία μου εδώ στη Ζέμπλιν. Είμαστε η μοναδική ομάδα της κατηγορίας, που εδρεύει τόσο ανατολικά στη χώρα, δεν απέχουμε πολύ από τα σύνορα με την Ουκρανία. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι κάνουμε πολλά ταξίδια μέσα στη σεζόν, κι αυτά με το λεωφορείο. Την πρώτη χρονιά μπήκαμε στα πλέι οφ του πρωταθλήματος, την περσινή σεζόν είχα αρκετές συμμετοχές και πέντε γκολ, ενώ και φέτος, που αλλάξαμε και προπονητή, παίζω είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή. Μπορώ να πω ότι κάνουμε σχετικά καλή πορεία, είμαστε στην 7η θέση, με διαφορά τριών βαθμών από τον 6ο της βαθμολογίας, που μπαίνει στα πλέι οφ. Το περασμένο καλοκαίρι ανανεώθηκε το συμβόλαιο μου για άλλη μια χρονιά».

Πώς κυλά η καθημερινότητά σου στο Μιχαλόβτσε;

«Πρόκειται για μια σχετικά μικρή πόλη. Εδώ δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνεις, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα γι’ αυτό, αφού εδώ ήρθα για να παίξω ποδόσφαιρο. Το πρωί θα κάνουμε την προπόνηση με την ομάδα, ακολουθεί το μεσημεριανό γεύμα και μετά θα βρεθώ με συμπαίκτες είτε σε κάποιο καφέ ή στο σπίτι. Βέβαια, εδώ και τρεις εβδομάδες έχει επιβληθεί τοπικό λοκντάουν εξαιτίας του κορονοϊού, συνεπώς ούτε για καφέ μπορούμε να βγούμε. Είχαμε αρκετά κρούσματα και χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού στον πληθυσμό, για αυτό και οι αρχές αποφάσισαν να πάρουν περιοριστικά μέτρα.

Θα σκεφτόσουν την επιστροφή σου στο ελληνικό πρωτάθλημα;

«Αν είχα μια καλή πρόταση, που θα βοηθούσε και στην εξέλιξή μου, ναι, γιατί όχι; Θα το σκεφτόμουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έτοιμος για τη μεγάλη «μάχη» κόντρα στον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Για τον ημιτελικό του Final-4 Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την Παρασκευή 29 Μαρτίου και ώρα 20:15,...

Στην ίδια κατηγορία