Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

O Ινγκασον και το κυνήγι ενός ξεχωριστού ρεκόρ

Δημοφιλή

Ο ΠΑΟΚ τον αγόρασε πέρσι την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από τη Ροστόφ για να προστατεύει την εστία του, αλλά ο Ινγκι Ινγκασον έχει βαλθεί να «τρομοκρατεί» και τ’ αντίπαλα τέρματα!

O 26χρονος Ισλανδός δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε μετά τον τραυματισμό του Φερνάντο Βαρέλα. Και στην πορεία κατάφερε να μονιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα της ενδεκάδας, προσφέροντας λύσεις, όχι μόνο ως στόπερ, αλλά και ως… επιθετικός! Οι προωθήσεις του στις αντίπαλες εστίες, όταν η ομάδα του κερδίσει κάποιο κόρνερ ή φάουλ κοντά στην περιοχή του αντιπάλου, τον έχουν φέρει στην τρίτη θέση (μαζί με τον Ακπομ) του πίνακα των σκόρερ του ΠΑΟΚ στα ματς πρωταθλήματος με τέσσερα γκολ, πίσω μόνο από τον Σφιντέρσκι (οχτώ γκολ) και τον Μίσιτς (πέντε τέρματα). Μάλιστα, όλα τα γκολ του Ισλανδού σημειώθηκαν στη διάρκεια του Δεκεμβρίου. Ανοιξε το σκορ στα εκτός έδρας παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό και τον Πανιώνιο, ενώ πανηγύρισε δύο φορές προσωπικές του επιτυχίες στο ματς της Τούμπας εναντίον του Ατρόμητου.

Απομένουν δέκα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ο Ινγκασον χρειάζεται να πετύχει άλλα τρία τέρματα, προκειμένου να γίνει κάτοχος ενός ξεχωριστού ρεκόρ. Να γίνει, δηλαδή, εκείνος ο κεντρικός αμυντικός, που θα έχει πετύχει στον ΠΑΟΚ-από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου-τα περισσότερα γκολ στη διάρκεια ενός πρωταθλήματος.

Ποιους «κυνηγά» ο Ισλανδός; Δύο συνολικά στόπερ είχαν τελειώσει μια σεζόν στο πρωτάθλημα με έξι γκολ στο ενεργητικό τους.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Από τους κεντρικούς αμυντικούς με έφεση στο σκοράρισμα ήταν ο Αλέξης Αλεξίου. Η πιο παραγωγική του χρονιά στον ΠΑΟΚ ήταν τη σεζόν 1991-92, όταν σημείωσε έξι τέρματα (τα τέσσερα με κεφαλιές), όλα στη διάρκεια του πρώτου γύρου! Ο Αλεξίου τερμάτισε δεύτερος σκόρερ (μαζί με τους Λαγωνίδη και Τζούρτζεβιτς), υπολειπόμενος μόνο του Σκαρτάδου (εννέα γκολ).

Εξίσου ικανός στο ψηλό παιχνίδι ήταν και ο Χάρης Μπανιώτης, ο οποίος ολοκλήρωσε την περίοδο 1986-87 επίσης με έξι γκολ (τα τέσσερα με κεφαλιές). Περισσότερα τέρματα είχε πετύχει μόνο ο Σκαρτάδος (οχτώ), ενώ ο Μπανιώτης είχε τον ίδιο απολογισμό τερμάτων με τον Αλεξανδρίδη.

ΒΙΤΟΡ ΚΑΙ ΤΑΚΟΛΑ

Από τους ξένους στόπερ, εκείνος που ξεχώρισε με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα ήταν ο Μιγκέλ Βίτορ. Στην πρώτη του σεζόν στο Δικέφαλο (σεζόν 2013-2014), ο Πορτογάλος αμυντικός είχε παραβιάσει πέντε φορές τις αντίπαλες εστίες (το εντός έδρας 2-0 επί του Αστέρα Τρίπολης είχε διαμορφωθεί με δύο δικές του κεφαλιές).

Αρκετά χρόνια πριν τον Βίτορ, ένας άλλος ξένος στόπερ προσέφερε στον ΠΑΟΚ και στο επιθετικό κομμάτι. Τη σεζόν 1998-99 ο Μίρκο Τάκολα είχε αγωνιστεί σε 19 παιχνίδια και είχε προλάβει να πετύχει πέντε γκολ.

ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΑΣ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Όσο για τον Νίκο Καραγεωργίου, στην τελευταία του σεζόν στον ΠΑΟΚ (1990-91), είχε σκοράρει πέντε φορές, όντας αποτελεσματικός στις εκτελέσεις πέναλτι (τέσσερα γκολ σε ισάριθμες εκτελέσεις).

ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού είναι τα γκολ, που πέτυχε ανά σεζόν ο Ινγκασον σε καθεμία από τις ομάδες, στις οποίες έχει αγωνιστεί (μακριά από την Ισλανδία) μέχρι τώρα στην καριέρα του. Πριν έξι χρόνια ολοκλήρωσε με τρία γκολ τη σεζόν στο πρωτάθλημα Νορβηγίας με τη Βίκινγκ, ενώ ως παίκτης της Λόκερεν –δύο χρόνια μετά-στο πρωτάθλημα Βελγίου πανηγύρισε μόνο μια προσωπική του επιτυχία. Το ίδιο και τη σεζόν 2016-17 στην Ισπανία με τη Γρανάδα, ενώ πριν δύο χρόνια, αγωνιζόμενος στο πρωτάθλημα Ρωσίας, είχε σταματήσει στα τρία γκολ με τη φανέλα της Ροστόφ.

Ο Ινγκασον έχει πετύχει τρία γκολ και με την εθνική ομάδα της χώρας του, στην οποία μετράει μέχρι σήμερα συνολικά 29 συμμετοχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Υπολογίζοντας εκ νέου στους διεθνείς ποδοσφαιριστές του κατόπιν της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των...

Στην ίδια κατηγορία