Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ο Γερμανός, που ξανάρχεται!

Δημοφιλή

Ένας φίλος απ΄τα παλιά έχει στρέψει τις κεραίες του (και) προς την Ελλάδα, αναζητώντας τον επόμενο πάγκο της καριέρας του. Και το όνομα αυτού, Μπερντ Στορκ.

Ο Γερμανός τεχνικός συστήθηκε στο ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό το καλοκαίρι του 2012, μέσω της συνεργασίας με την ομάδα Νέων του Ολυμπιακού. Στον Πειραιά έριξε άγκυρα για δύο χρόνια και αποχώρησε το 2014.

Το 2015 προσλήφθηκε από την ουγγρική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, ανέλαβε την Κ20 της Εθνικής και στη συνέχεια την Ανδρών.

Πέρυσι πήγε στη Μουσκρόν στο Βέλγιο, την οποία οδήγησε στα play off για την έξοδο στο Europa League.

Ο 56χρονος προπονητής ξεκίνησε την καριέρα ως πρώτος προπονητής (ως βοηθός ξεκίνησε από τη Στουτγκάρδη, ενώ δούλεψε στο αντίστοιχο πόστο σε Χέρτα, Βόλφσμπουργκ και Παρτίζαν) στην Αλμάτι του Καζακστάν, ενώ έπειτα ανέλαβε την εθνική ομάδα της χώρας (αρχικά της Κ21 και στη συνέχεια των Ανδρών).

Τον περασμένο Μάιο έπαιξε δυνατά για τον πάγκο της Χέρτα Βερολίνου, ωστόσο την τελευταία στιγμή του «έφαγε» τον πάγκο ο Άντε Κόβιτς και έμεινε… μπουκάλα!

Ο (παλιόφιλος) Στορκ βρίσκεται σε αναζήτηση νέου πάγκου κι αφού ψάχτηκε διακριτικά για τον πάγκο της Εθνικής ομάδας για την μετά – Αναστασιάδη εποχή, δεν θα έλεγε «όχι» για την συνεργασία του με σύλλογο της χώρας μας.

Κάτι που ήδη γνωρίζουν κάποιοι από τους καλούς φίλους που έκανε στην Ελλάδα το διάστημα της θητείας του στα μέρη μας και έχουν αναλάβει να προωθήσουν την υποψηφιότητά του, όπου προκύψει μια καλή ευκαιρία και αδειάσει ένας… δελεαστικός πάγκος.

Γι΄ αυτό λοιπόν καλό θα ήταν να αποθηκεύσουμε το όνομά του Γερμανού κόουτς και να το έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας.

ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Νταμίρ Κάναντι αποχώρησε από την Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι προκειμένου να συνεχίσει την προπονητική καριέρα του στη Γερμανία για λογαριασμό της Νυρεμβέργης, ωστόσο οι ελληνικές κλήσεις στο κινητό του, πέφτουν… νον στοπ! Βλέπετε, υπάρχουν παίκτες (by Greece) που θα πήγαιναν με τα… πόδια στη Γερμανία και ο άλλοτε κόουτς του Ατρόμητου θα μπορούσε να τους «φτιάξει» προκειμένου να ξεκινήσουν το ταξίδι.

Ο «ΠΡΟΞΕΝΗΤΗΣ» ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΦΑΝ ΣΙΠ

Η αλήθεια είναι πως ο ομογενής agent, Ρίαν Καπαγιαννίδης, είναι αυτός που σύστησε τον Τζον Φαν Σιπ στους ανθρώπους της ΕΠΟ. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ο εκπρόσωπός του, ούτε πως συμμετείχε στα παζάρια – διαπραγματεύσεις για την συνεργασία του Ολλανδού κόουτς με την ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έχοντας έναν καθαρά συμβουλευτικό ρόλο.

Η… ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΒΕΛΕΘ

Μπόλικη… σκόνη σήκωσε το ρεπορτάζ της στήλης την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με την προοπτική της… περήφανης πώλησης του Φραν Βέλεθ στον Άρη.

Ο Ισπανός στόπερ αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα έμψυχα περιουσιακά στοιχεία των «κιτρίνων».  Κι η αλήθεια είναι πως μέσω των περυσινών εμφανίσεων, κατάφερε και να ανεβάσει την μετοχή του και να προσελκύσει πάνω του τα βλέμματα άλλων ομάδων. Να θυμηθούμε πως στις αρχές του καλοκαιριού έπαιξε δυνατά το όνομα του Ολυμπιακού, χωρίς ωστόσο συν τω χρόνω οι «ερυθρόλευκοι» να προχωρήσουν στο… παρασύνθημα για την απόκτησή του. Το συμβόλαιο το 28χρονου κεντρικού αμυντικού με τον Άρη ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2020. Κάτι που σημαίνει πως τον προσεχή Γενάρη ο ποδοσφαιριστής θα έχει την δυνατότητα να υπογράψει σε ομάδα της αρεσκείας του, αν μέχρι τότε δεν έχει γίνει πρόωρη επέκταση του συμβολαίου του. Η αλήθεια πάντως είναι πως στον «πλανήτη – Άρη» περισσότερο θα εξυπηρετούσε τα σχέδια τους η… περήφανη πώληση του ποδοσφαιριστή κι όχι το «δέσιμο» του.

Η ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΙΒΡΑΚΙΔΗ

Κάτι παίζει με τον Κυριάκο Κιβρακίδη στον Ατρόμητο. Για τον 27χρονο δεξιό μπακ, εκδήλωσε ενδιαφέρον ομάδα του εξωτερικού. Ωστόσο οι συζητήσεις που έγιναν, δεν έφτασαν σε τέτοιο σημείο, ώστε να ρίξουν νερό στο… μύλο της μεταγραφής. Το καλοκαίρι όμως έχει ακόμα μπόλικο δρόμο και το παζάρι κλείνει στις 31 Αυγούστου. Και μέχρι τότε, πολλά μπορούν να αλλάξουν και να συμβούν. Μια φορά (και) ο Κιβρακίδης έχει την δική του τιμή πώλησης στην ομάδα του Περιστερίου.

ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΑΠ΄ ΤΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟ

Όχι πως ο Χρήστος Αραβίδης δεν ψάχτηκε για την μεταγραφή του σε άλλη σουπερλιγκάτη ομάδα, προτού μετακομίσει στην Ελβετία για λογαριασμό της Ιβερντόν (β΄κατηγορίας). Ωστόσο η πόρτα που χτύπησε (με φόντο το Θερμαϊκό) έμεινε κλειστή και έτσι έστριψε τις κεραίες του εκτός συνόρων.

ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ

Χωρίς ομάδα παραμένει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, έπειτα από το «διαζύγιο» με την ΑΕΚ τον περασμένο Φλεβάρη. Η αλήθεια είναι πως ο Εβρίτης τεχνικός ψάχτηκε πολύ και διέθεσε πολύ χρόνο για ένα deal με σύλλογο του εξωτερικού, χωρίς όμως να βρει αυτό που ήθελε κι είχε ως στόχο. Έτσι μοιραία οι κεραίες στρέφονται προς τους ελληνικούς πάγκους. Κι ένας εξ αυτών θα μπορούσε να τον «μαγνητίσει», από την στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει διαχρονικά καλή άποψη για πάρτι του.

**Ο Νταμπίζας θα κάνει το χατίρι στον κύριο Γιάννη και μέχρι τις 31 Αυγούστου, θα έχει φορέσει την «κορδέλα» σε έναν από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του Παναθηναϊκού.

**Δύσκολα τα πρώτα φεγγάρια του (new entry) Χιλάλ Σουντανί στον Πειραιά. Ο Αλγερινός εξτρέμ έχει τα θέματα του και μοιραία στον Ολυμπιακό, κάνουν δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την υπόθεση απόσβεσης της μεταγραφής του στο λιμάνι.

**Πολλά κυκλοφορούν και γράφονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον Γρηγόρη Σαράντη και το μέλλον του στις ακαδημίες της ΑΕΚ. Ο γνωστός επιχειρηματίας και χρηματοδότης των τμημάτων υποδομής της Ένωσης, φέρεται να βλέπει προς την πόρτα της εξόδου. Αν αυτό τελικά συμβεί, μένει να φανεί αν θα επιβεβαιωθεί κι εκείνο το σενάριο που τον φέρνει να πηγαίνει με μεταγραφή (σε ρόλο «συμπαίκτη») σε άλλη αθηναϊκή ομάδα που δεν αγωνίζεται στη Super League.

**Οι Μάρκο Λιβάγια, Βασίλης Μπάρκας και Πέτρος Μάνταλος, είναι τρεις από τους «βιτρινάτους» ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να «σκάσει» πρόταση από κλαμπ του εξωτερικού για την αγορά τους. Μια φορά, στην πιάτσα των ατζέντηδων εκτιμούν πως ο παίκτης που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να φέρει πρόταση (μέχρι τις 31 Αυγούστου) και να πουληθεί είναι ο Κροάτης επιθετικός. Λέτε να πέσουν μέσα;

**Μια μικρή υπέρβαση έγινε στον Παναθηναϊκό για να καταφέρουν να αποσπάσουν το «πράσινο φως» του ΑΠΟΕΛ, σχετικά με τον δανεισμό του Γκαγιάς Ζαχίντ. Κι αυτή ακριβώς η υπέρβαση είναι που ζορίζει τον Νίκο Νταμπίζα, στο κλείσιμο των επόμενων συμφωνιών. Ειδικά σε περιπτώσεις παικτών που μαζί με τους εκπροσώπους τους, αξιώνουν μια σημαντική προκαταβολή για να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με τους «πράσινους».

**«Κολλημένα» παραμένουν όλα τα πρότζεκτ των… περήφανων πωλήσεων στον Ολυμπιακό. Οι Σισέ, Μεριά, Κούτρης, Καμαρά συνεχίζουν «αμετάθετοι» στον Πειραιά. Ωστόσο μέχρι τις 31 Αυγούστου, όλο και κάποιος θα σαλπάρει για άλλο λιμάνι. Όχι απαραίτητα με τα χρήματα που αξιώνουν οι «ερυθρόλευκοι», αφού παραδοσιακά ο Αύγουστος είναι ο μήνας των εκπτώσεων.

**Μπορεί ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου να δήλωσε αποφασισμένος να τα βροντήξει σε περίπτωση που η ΕΡΤ αποσυρθεί από τα τηλεοπτικά δρώμενα της Super League, ωστόσο πολύ δύσκολα θα πάει στο… exit από την ενασχόλησή του με τον ποδόσφαιρο και την ομάδα της Φθιώτιδας. Βλέπετε, το «μικρόβιο» της μπάλας κυκλοφορεί σε μεγάλο βαθμό μέσα του κι είναι αυτό που λέμε… αρρωστάκι!

ΚΟΥΪΖ

ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΤΗ ΟΜΑΔΑ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΕΙΝΑΙ «ΣΚΑΣΜΕΝΟΣ» ΜΕ ΤΟ… ΦΕΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΦΟΡΕΣΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ; ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ «ΣΚΑΣΜΕΝΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Μεγαλύτερο νούμερο από τα 13 εκ. ευρώ για Κουλιεράκη

Τελευταίες μέρες εμφανίστηκαν δημοσιεύματα στη Γερμανία, σύμφωνα με τα οποία η Άιντραχτ θέλει τον Κουλιεράκη και πως ο ΠΑΟΚ...

Στην ίδια κατηγορία