Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο έλεγχος των… δευτεροετών

Δημοφιλή

Mέχρι τη διακοπή της Σούπερ Λιγκ 2 απέμεναν δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, συνεπώς το… δείγμα είναι αρκετό για να γίνει μια πρώτη σύγκριση με την περσινή σεζόν για εκείνους τους παίκτες του ΠΑΟΚ Β΄, που διανύουν τη δεύτερη χρονιά τους στην ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Ουσιαστικά οι ποδοσφαιριστές χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: αυτοί που αναλογικά έχουν αυξημένο χρόνο συμμετοχής, αυτοί που, πάνω-κάτω, κινούνται στα ίδια επίπεδα κι εκείνοι, που έχουν μειωμένο ρόλο σε σύγκριση με πέρσι.

Ο Κώστας Μπαλωμένος έχει καθίσει έξι φορές κάτω από τα δοκάρια, όσες το είχε κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν. Ο Κυριάκος Γιαξής έχει λείψει μόνο από ένα παιχνίδι και ήδη κοντεύει να φθάσει το σύνολο των περσινών συμμετοχών του (δεκαπέντε), καλύπτοντας και το χρόνο, που είχε πέρσι ο Σαλαμούρας.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Βασίλη Γρόσδη, που πέρσι κατέγραψε δεκαοχτώ παρουσίες στην ενδεκάδα και φέτος έχει χάσει επίσης μόνο ένα ματς. Ασφαλώς ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Βλάντιμιρ Μπράντονιτς, ο οποίος πέρσι ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, με συνέπεια να παίξει μόνο σε δύο ματς, ενώ φέτος έχει αγωνιστεί ήδη δέκα φορές (με πέντε γκολ στο ενεργητικό του). Αλλά κι ο Λάμπρος Σμυρλής έχει ξεπεράσει ήδη κατά μία τις περσινές του συμμετοχές στην ενδεκάδα (οχτώ έναντι επτά).

Οι Ζήσης Χατζηστραβός, Τάσος Μελετίδης, Δημήτρης Τσοπούρογλου και Ισμαΐλα Ουεντραόγκο (φωτ.) κινούνται-αναλογικά- περίπου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο, έστω κι αν οι δύο τελευταίοι έχουν… τάσεις πτωτικές.

Από την άλλη, ο Χρήστος Ταλιχμανίδης, βασικός γκολκίπερ πέρσι (δεκατέσσερις παρουσίες), φέτος έχει μόλις τρεις συμμετοχές. Βασικός πέρσι ήταν κι ο Παναγιώτης Παναγιώτου (29 συμμετοχές), ενώ φέτος έχει παίξει σε τέσσερις αγώνες, μια και ο νεοαποκτηθείς Ραούλ Μορικέλι κι ο Γιάννης Μιχαηλίδης (για τις ανάγκες της σταδιακής επιστροφής του σε δράση μετά τον περσινό τραυματισμό του) πήραν τον περισσότερο χρόνο στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών (είναι κι ο πρωτοεμφανιζόμενος Δημήτρης Κωττάς, στον οποίο ο Πάμπλο Γκαρσία έχει δείξει εμπιστοσύνη, παρά το γεγονός ότι μόλις τον περασμένο Ιανουάριο συμπλήρωσε τα δεκαοχτώ του χρόνια).

Ακόμη, η παρουσία του Στέφανου Τζίμα σε οχτώ παιχνίδια του ΠΑΟΚ Β΄ περιόρισε αναπόφευκτα το χρόνο συμμετοχής των επιθετικών Βασίλη Γκορντεζιάνι και Δημήτρη Πανίδη, που φέτος μετρούν έξι και επτά παρουσίες αντίστοιχα. Ακόμη, ο Οδυσσέας Σπυρίδης έχει περιοριστεί σε πέντε συμμετοχές (πέρσι τελείωσε τη σεζόν με δεκατέσσερις), ενώ οι Γιώργος Κουλούρης (δώδεκα συμμετοχές πέρσι) και Αχιλλέας Σαλαμούρας (είχε υποστεί ρήξη χιαστού στα τέλη της περσινής σεζόν, την οποία ολοκλήρωσε με 28 παρουσίες στην ενδεκάδα) δεν έχουν ακόμη παίξει στη φετινή Σούπερ Λιγκ 2.


Τελευταία νέα

Παραμένει εκτός ο Μπάμπα

Υπολογίζοντας εκ νέου στους διεθνείς ποδοσφαιριστές του κατόπιν της ολοκλήρωσης των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των...

Στην ίδια κατηγορία