Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ο Δικέφαλος «πετά» και στην Αχαΐα

Δημοφιλή

«Ασπρόμαυρος πρεσβευτής» στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ο ΠΑΟΚ Πάτρας 2018 «γεννήθηκε» χάρη σε πρωτοβουλία φίλων του Δικεφάλου με προσφυγικές ρίζες, κερδίζοντας με το χρόνο το σεβασμό της τοπικής κοινωνίας.

Ποια ακριβώς είναι η ταυτότητα της ομάδας-δημιούργημα φίλων του ΠΑΟΚ στην Πάτρα, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας;

Ο ΠΑΟΚ Πατρών υπήρχε από το 1973 και λειτουργούσε συνεχώς μέχρι το 2009. Η ακριβής ονομασία ήταν Ποδοσφαρικός Αθλητικός Ομιλος παλαιών Κρητικών Πάτρας (τα Κρητικά είναι συνοικία της αχαϊκής πρωτεύουσας). Πέρα από το ποδοσφαιρικό τμήμα, λειτουργούσαν ακόμη ομάδες μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, μέχρι και τμήμα σκάκι. Με το πέρασμα των χρόνων έμεινε μόνο η ποδοσφαιρική ομάδα, το τμήμα μπάσκετ και το γυναικείο βόλεϊ. Όταν, όμως, το μπάσκετ και το βόλεϊ έφθασαν να συμμετέχουν στις εθνικές κατηγορίας, άρχισαν να δημιουργούνται χρέη, μέχρι που το 2010 η ομάδα διαλύθηκε οριστικά.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Προς τα τέλη του 2016, ο Νίκος Σταυρόπουλος, με καταγωγή από την Πέργαμο της Μικράς Ασίας και μεγαλωμένος από πέντε ετών στην Πάτρα, ανέλαβε πρωτοβουλία, μαζί με άλλους επτά ΠΑΟΚτσήδες επιχειρηματίες της αχαϊκής πρωτεύουσας, προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της ομάδας. Όταν, όμως, διαπίστωσαν ότι υπήρχαν χρέη από το παρελθόν σε ΙΚΑ, εφορία, ΕΠΣ Αχαΐας κλπ., αποφασίστηκε η από το μηδέν δημιουργία της ομάδας με την ονομασία Παμμικρασιατικός Αθλητικός Ομιλος Κωνσταντινουπολιτών Πάτρας 2018 (ακολούθησε η εγγραφή της στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού).

Από τις πρώτες κινήσεις των υπευθύνων του ΠΑΟΚ Πάτρας 2018 ήταν να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη και να συναντηθούν με ανθρώπους της ΠΑΕ, όπου αποφασίστηκε η μεταξύ τους συνεργασία με αμοιβαία οφέλη.

«ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ»

Την τελευταία τριετία ο ΠΑΟΚ Πάτρας 2018 μετέχει στη Β΄ κατηγορίας της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αχαΐας. «Τον πρώτο χρόνο, που παίξαμε στο τοπικό πρωτάθλημα, εισπράτταμε την κοροϊδία των άλλων. Εμείς τους απαντούσαμε ότι προερχόμαστε από προσφυγικές οικογένειες και ότι δεν θα αλλάζαμε με τίποτα τις ιδέες, στις οποίες πιστεύουμε. Πλέον, όλοι μας αντιμετωπίζουν με πολύ καλύτερο μάτι, αφού κι ομάδα έχει φθάσει σε ένα αξιοπρεπέστατο επίπεδο οργάνωσης» τονίζει στη FORZA ο Νίκος Σταυρόπουλος, προπονητής της ομάδας.

ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΟΥΝ «ΠΑΟΚ

Τι γίνεται, όμως, με τους ποδοσφαιριστές; Ποιες είναι οι συλλογικές τους προτιμήσεις ως φίλαθλοι; Οι μισοί από αυτούς τρέφουν συναισθήματα για τον Παναθηναϊκό, άλλοι έξι για την ΑΕΚ και τρεις για τον Ολυμπιακό. Πέντε είναι ΠΑΟΚτσήδες, οι οποίοι, μάλιστα, όταν τους δίνεται η ευκαιρία, ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσουν από κοντά τα εντός έδρας ματς. «Βέβαια, τους έχω… κουμαντάρει όλους για να φωνάζουν, και δυνατά, ΠΑΟΚ!», σημειώνει ο Σταυρόπουλος, ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας, Ανδρέα Πλιάτσικα, είναι αυτοί, που «τρέχουν» την ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο, ο ΠΑΟΚ Πάτρας 2018 έχει και έναν άτυπο ρόλο… πρεσβευτή του ΠΑΟΚ, όχι μόνο στην πόλη της Πάτρας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.

ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ

Το φετινό ρόστερ αποτελούν οι Παναγιώτης Λαχανάς, Κώστας Παναγιωτόπουλος, Αντώνης Χότζα, Παναγιώτης Τσίρος, Δημήτρης Χαντάι, Σωτήρης Παπανελόπουλος, Κώστας Αθανασίου, Λεωνίδας Γεροντίδης, Κώστας Τσιντώνης, Θανάσης Κρίφης, Γιάννης Παπαγγελής, Φραγκίσκος Σκλάβος, Αριστοτέλης Κόντος, Βασίλης Βάρδας, Γιώργος Ξυπολιάς, Σπύρος Τσαλπατούρος, Σταύρος Βεργίδης, Παναγιώτης Κανελλακόπουλος, Δημήτρης Ζγούρας, Δημήτρης Γραμματικόπουλος, Κώστας Ζγούρας, Λεωνίδας Βιδάχος και Δημήτρης Αναγνωστόπουλος. Προπονητές είναι οι Αντώνης Αγγελάτος και Νίκος Σταυρόπουλος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην απεργία

Το FORZA ONLINE συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν οι Ενώσεις συντακτών της χώρας. Διαβάστε αναλυτικά… «Με κοινή απόφαση της ΠΟΕΣΥ,...

Στην ίδια κατηγορία