Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Αυγενάκης συνεχίζει το… έργο του

Δημοφιλή

Ο Λευτέρης Αυγενάκης δεν βρέθηκε σε αυτή τη θέση τυχαία και δεν παραμένει εκεί χωρίς σκοπό μετά  από τόσες και τόσες γκάφες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος επιχείρησε να παρέμβει στις Ομοσπονδίες, δεν κατάφερε και πολλά, αλλά είναι 100% βέβαιο ότι θα συνεχίσει το… έργο του. Κάτι τέτοιο αναμένεται και στο ποδόσφαιρο…

Οι προσπάθειές του να ελέγξει την κατάσταση ξεπερνώντας κάθε περιθώριο που του δίνει το καταστατικό της Ομοσπονδίας, θεωρείται βέβαιο ότι και μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ψάξει εκείνους τους τρόπους για να αλλάξει την κατάσταση, που όπως λένε οι κακές γλώσσες, στο τέλος μπορεί να οδηγηθούμε σε διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Αυτό ήθελε, αυτό επιχειρήθηκε να γίνει και μέσα στην προεκλογική περίοδο και αυτό λένε οι επαΐοντες ότι θα συνεχίσει να προσπαθεί τώρα που κατάλαβε ότι όλα τα άλλα που επιχείρησε δεν είχαν αποτέλεσμα.

Μέσα στην εβδομάδα που πέρασε το ελληνικό ποδόσφαιρο ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας για το θέμα της ΑΕΚ και τις καταγγελίες που αφορούσαν παρεμβάσεις σε εκλογές Ενώσεων. Δεν είναι μόνο η ΑΕΚ που κατηγορείται, αλλά και μέλη της νυν Εκτελεστικής Επιτροπής.

Υπάρχει η εντύπωση που δίνει η ίδια η Επιτροπή Δεοντολογίας με τον τρόπο που έτρεξε αυτό το θέμα και άφησε σε εκκρεμότητα πολλά άλλα, ότι κάτι βρίσκεται στον ορίζοντα για να προκληθεί αναστάτωση. Το όλο θέμα βέβαια θα τρέξει για καιρό μέχρι να φανεί αν θα μεταφερθεί στο δικαστικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας, αλλά έστω και έτσι όλες οι κινήσεις που προηγήθηκαν των εκλογών και αυτές που έπονται δεν μπορεί να είναι τυχαίες.

Η πλευρά του Ολυμπιακού που τυχαίνει να συμπορεύεται με πολλές επιλογές της κυβέρνησης και του Αυγενάκη δεν χάνει την ευκαιρία να δημιουργεί το γνωστό τοξικό κλίμα που την συμφέρει και τελευταία αφορμή βρήκαν από την εκλογή εκτελεστικού διευθυντή. Ο Ζαγοράκης δεν έκανε το χατίρι κανενός (άλλον ήθελε η κυβέρνηση, άλλον οι Ενώσεις) κράτησε πιο ουδέτερη στάση και στο τέλος μετά την εκλογή Φιλιππούση, είδε και πάλι την ερυθρόλευκη πλευρά να εξαπολύει επιθέσεις. Οι πρώτες θα είναι ή οι τελευταίες; Αυτές θα συνεχιστούν καθημερινά και με κάθε αφορμή με στόχο να πετύχουν τον στόχο τους και να φέρουν την Ομοσπονδία στα μέτρα τους, εκεί που ήταν και πριν τον 2016 στις εποχές του απόλυτου 100-0!

Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ

Για να δικαιολογηθεί για τις ήττες του σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες ο Αυγενάκης δήλωσε μέσα στην εβδομάδα… ««Είμαι χαρούμενος γιατί η δική μας μεταρρύθμιση επέφερε αλλαγές στον τομέα αρχαιρεσιών» δίνοντας βάρος στην συμμετοχή των εκλεκτόρων.

Το πώς εκείνος παρενέβη, το πώς εκείνος κατηγορήθηκε από επώνυμους για προσπάθεια επηρεασμού δεν το σχολίασε. Δεν είχε απαντήσεις. Γιατί και αν δεν εμπλέκονταν πουθενά θα έβρισκε τρόπο να στραφεί κατά ενός από όλους όσους τον κατηγόρησαν με τα χειρότερα.

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔ

Ο Θόδωρος Ζαγοράκης μπήκε με συγκεκριμένο σκεπτικό πρόεδρος στην Ομοσπονδία και εξ αρχής δεν έχει κρύψει τις σκέψεις του να εξετάσει τις προτάσεις της Ολιστικής Μελέτης που εκπόνησε η UEFA μετά από συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση. Οι προτάσεις αυτές θα εξεταστούν τον Ιούνιο στη ΓΣ της ΕΠΟ και για να εγκριθούν χρειάζεται πλειοψηφία 2/3. Αν δεν εγκριθούν, τότε πολλά… παίζονται.

Σε γενικές γραμμές η Ολιστική Μελέτη προβλέπει δομικές αλλαγές, στρατηγικό Πλάνο 1-5 ετών δημοσιευμένο, για να αξιολογούνται ετησίως ο Πρόεδρος και η ΕΕ της ΕΠΟ με μετρήσιμους δείκτες,  αναλογική συμμετοχή όλων των Ποδοσφαιρικών Φορέων, επαγγελματισμός στις Δομές των Επιτροπών, ανοικτή και ξεκάθαρη διαδικασία προσλήψεων, αλλά και διαφάνεια μέσα από εσωτερικό οικονομικό έλεγχος, αλλά και από ανεξάρτητη εταιρία.  Πάνω από όλα αναβάθμιση της Επιτροπής Επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Μέσα σε όλα αυτά τελειώνει η σεζόν και ο Κλάτενμπεργκ λογικά συνεχίζει για έναν ακόμη χρόνο. Εκείνος ως επικεφαλής της ΚΕΔ, ίσως όμως και με αλλαγές με νέα σύνθεση. Οι πληροφορίες για το ότι ο ίδιος μπορεί να επιλέξει ως νέους συνεργάτες πρώην διαιτητές όπως ο Μάνταλος και ο Καλογερόπουλος, μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσουν, σε κάθε περίπτωση όμως ελέγχονται και διερευνώνται. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία και όλα από κάπου ξεκινούν…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Η επιθετική συγκομιδή του ΠΑΟΚ στο Conference League

Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στο Conference League σταμάτησε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, με τους παίκτες του Δικεφάλου να...

Στην ίδια κατηγορία