Κυριακή, 2 Απριλίου, 2023

Ο αξέχαστος Γιώργος Παντελάκης

Δημοφιλή

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα (Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009), που ο Γιώργος Παντελάκης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, όταν παρασύρθηκε από μηχανή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας λίγη ώρα αργότερα την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο.

Πριν από περίπου έξι χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του –για τους περισσότερους-κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του ασπρόμαυρου συλλόγου.

Ο Παντελάκης είχε και σπουδαίο κοινωνικό έργο, μια κι η πτέρυγα της παιδοογκολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ δημιουργήθηκε χάρη στην κληρονομιά που άφησε μετά το θάνατό του.

«Ο Γιώργος Παντελάκης υπήρξε ένας παράγοντας πολύ δυναμικός. Ηταν σκληρός, ήταν απόλυτος, με ένα πηγαίο και εξαιρετικό ταλέντο στο να διοικεί. Ηξερε πως να διοικεί. Ηξερε να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν ήταν επιπόλαιος. Ο,τι έκανε, το έκανε με γνώση, με επίγνωση. Ηταν θαρραλέος. Ηταν αποφασιστικός. Ηξερε το αντικείμενο πολύ καλά. Εχαιρε της εκτίμησης πολλών παραγόντων. Και είναι άξιο λόγου ότι, όπου κι αν πήγαινε, οι φίλαθλοι τον εκτιμούσαν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Νικηφόρου στο βιβλίο του «ΠΑΟΚ αγάπη μου».

Τελευταία νέα

Μαργαρίτης: «Ο Πρέλεβιτς ενέπνεε σε όλους μας εμπιστοσύνη»

Για τη νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά και για την εκδήλωση απόσυρσης της φανέλας του Μπάνε Πρέλεβιτς αναφέρθηκε στις...

Στην ίδια κατηγορία