Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο αξέχαστος Γιώργος Παντελάκης

Δημοφιλή

Δεκατέσσερα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, από την ημέρα (Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009), που ο Γιώργος Παντελάκης «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, όταν παρασύρθηκε από μηχανή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας λίγη ώρα αργότερα την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο.

Πριν από περίπου έξι χρόνια, ο Ιβάν Σαββίδης είχε κάνει τα αποκαλυπτήρια της προτομής του –για τους περισσότερους-κορυφαίου παράγοντα στην ιστορία του ασπρόμαυρου συλλόγου.

Ο Παντελάκης είχε και σπουδαίο κοινωνικό έργο, μια κι η πτέρυγα της παιδοογκολογικής κλινικής του ΑΧΕΠΑ δημιουργήθηκε χάρη στην κληρονομιά που άφησε μετά το θάνατό του.

«Ο Γιώργος Παντελάκης υπήρξε ένας παράγοντας πολύ δυναμικός. Ηταν σκληρός, ήταν απόλυτος, με ένα πηγαίο και εξαιρετικό ταλέντο στο να διοικεί. Ηξερε πως να διοικεί. Ηξερε να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν ήταν επιπόλαιος. Ο,τι έκανε, το έκανε με γνώση, με επίγνωση. Ηταν θαρραλέος. Ηταν αποφασιστικός. Ηξερε το αντικείμενο πολύ καλά. Εχαιρε της εκτίμησης πολλών παραγόντων. Και είναι άξιο λόγου ότι, όπου κι αν πήγαινε, οι φίλαθλοι τον εκτιμούσαν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Νικηφόρου στο βιβλίο του «ΠΑΟΚ αγάπη μου».


Τελευταία νέα

Μπαίνει στην μάχη των ημιτελικών ο ΠΑΟΚ

Για τον πρώτο ημιτελικό της Handball Premier, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Αθήνα, προκειμένου να αντιμετωπίσει το Σάββατο 20 Απριλίου...

Στην ίδια κατηγορία