Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νίκη με ωραίο μπάσκετ από τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα!

Δημοφιλή

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στην Α1 Μπάσκετ γυναικών ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας του ΓΑΣ Εύνικου με 49-68, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής. Ο ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε στην διάθεση του την αρχηγό του, Ρένια Καρλάφτη, παρατάχθηκε με αρχική σύνθεση τις: Κιλαζίδου, Κολλάτου, Τζετ-Ουίλσον, Ουίλιαμς και Πέρι.

Με άμυνα ζώνης ξεκίνησε ο Δικέφαλος, θέλοντας να ελέγξει τα ριμπάουντ και να μην επιτρέψει στον Εύνικο να βάλει την μπάλα μέσα. Οι γηπεδούχες εμφανίστηκαν «μπλοκαρισμένες» επιθετικά, χάνοντας πολλά σουτ, τόσο δίποντα, όσο και τρίποντα. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» με Τζετ-Ουίλσον και Ουίλιαμς, παίρνοντας διαφορά στα πρώτα λεπτά, 4-11. Ο Εύνικος βρήκε λύσεις από το τρίποντο, μειώνοντας στον πόντο, 13-14, με το δεκάλεπτο να τελειώνει με βολή της Ουίλιαμς, 13-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε σε άμυνα ζώνης, με τις γηπεδούχες ωστόσο να βρίσκουν τις λύσεις τους και να ισοφαρίζουν, 18-18. Ο Δικέφαλος διατήρησε την ψυχραιμία του, διάβασε υπέροχα το παιχνίδι με Κιλαζίδου και Κολλάτου στην δημιουργία και Τζετ-Ουίλσον και Ουίλιαμς στην εκτέλεση, παίρνοντας σημαντική διαφορά, 23-31. Με την Ζάντα Ουίλιαμς να είναι πραγματικά ασταμάτητη, ο ΠΑΟΚ κράτησε την διαφορά των επτά πόντων μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, 30-37.

Στην επανάληψη ο Εύνικος ξεκίνησε με 4-0 σερί μειώνοντας την διαφορά, 34-37, ωστόσο η συνέχεια ήταν καθαρά «ασπρόμαυρη». Με τρομερή άμυνα ζώνης και τις Ουίλιαμς και Τζετ-Ουίλσον σε πολύ καλή επιθετική μέρα, ο ΠΑΟΚ πήρε διψήφιο προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο, 34-48. Με «όπλο» του την άμυνα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε λόγω να ανοίξει τον ρυθμό επιθετικά, κρατώντας τον Εύνικο σταθερά πίσω με διψήφια διαφορά. Οι γηπεδούχες πέτυχαν μόνο τέσσερις πόντους στην τρίτη περίοδο, με αυτή να ολοκληρώνεται με 34-48 υπέρ του ΠΑΟΚ.

Στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο ο ΠΑΟΚ δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης στον Εύνικο. Με το δίδυμο Ουίλιαμς και Τζετ-Ουίλσον να ηγούνται επιθετικά, ο Δικέφαλος ανέβαζε όλο και περισσότερο τον δείκτη της διαφοράς. Η ζώνη η οποία ήταν προσαρμοσμένη επάνω στις παίκτριες του Εύνικου, «έπνιξε» τις γηπεδούχες, οι οποίες δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα αντίδραση. Το τελευταίο πεντάλεπτο βρήκε τον ΠΑΟΚ μπροστά με 16 πόντους, 44-60, παίζοντας παράλληλα εκπληκτικό μπάσκετ. Ο Δικέφαλος δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι», παίρνοντας μία άκρως σημαντική νίκη με 49-68.

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για την ομάδα του Άγγελου Αγγελίδη, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 13:00, εντός έδρας, κόντρα στη Νίκη Λευκάδας, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής.

Εύνικος – ΠΑΟΚ49-68

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 30-37, 34-48, 49-68


Τελευταία νέα

Χατζηθεοδώρου: «Κάναμε την έκπληξη της 20ετίας»

Με την ψυχή τους πανηγύρισαν στην ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ την πρόκρισή τους στα ημιτελικά του πρωταθλήματος. «Πραγματικά είναι κάτι...

Στην ίδια κατηγορία