Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Να πιάσει ο σύλλογος το σφυγμό της εποχής

Δημοφιλή

Σε μία από τις πιο ιστορικές του ατάκες, ο Μάκης «Μανάβης» από το πέταλο της 4Α φέρεται να λέει στο πλήθος το οποίο τραβούσε σαν μαγνήτη: «πηγαίντε πιο πέρα να πούμε, να πούμε, εδώ δεν χωράμε άλλοι». Το θυμήθηκα βλέποντας την σούμα από τον μέσο όρο εισιτηρίων που έκοψε κάθε ομάδα στην κανονική διάρκεια της Super League.

Τα 170.694 εισιτήρια σε 13 εντός έδρας παιχνίδια ακούγονται μια χαρά, αξιοπρεπές νούμερο. Αν το ψειρίσει κανείς λίγο περισσότερο, ο μέσος όρος των 13.130 λέει πως τα άδεια καρεκλάκια ήταν φέτος περισσότερα κατά μέσο όρο από τα γεμάτα! Πληρότητα κάτω του 50%.

Με πόλο έλξης το νέο γήπεδο, η ΑΕΚ είχε παραπάνω από τον διπλάσιο μέσο όρο (26.324) και αν σκεφτεί κανείς το πανάκριβο εισιτήριο, σχεδόν τα τριπλάσια έσοδα! Ζητάμε / απαιτούμε από τον ΠΑΟΚ να φτιάξει καλύτερη ομάδα από την Ένωση, έχοντας τρεις φορές λιγότερα έσοδα. Σκεφτείτε το λίγο.

Στα δικά μου μάτια κάθε κενό, κάθε ορφανό καρεκλάκι, είναι μία ύβρη.

Και όχι δεν φταίει μόνο ο κόσμος, η ευθύνη είναι διττή. Η ακρίβεια έχει τσακίσει κυρίως τα πιο λαϊκά στρώματα, που αποτελούν την οπαδική βάση του ΠΑΟΚ. Το γήπεδο έγινε πια «πολυτέλεια» και όχι αυτονόητη διασκέδαση / εκτόνωση / απόλαυση. Οι προτεραιότητες άλλαξαν. Οι εποχές άλλαξαν.

Κι εδώ πρέπει να έρθει ο ίδιος ο σύλλογος να γεφυρώσει το χάσμα. Να αφουγκραστεί τον σφυγμό της εποχής. Να σκεφτεί τρόπους, ώστε να μην πέφτει καρφίτσα στο γήπεδο, να βρει ιδέες, λύσεις, ώστε το γήπεδο να είναι γεμάτο σε κάθε παιχνίδι. Ακόμα πιο φιλικές τιμές, μεγαλύτερες ευκολίες πληρωμής, δώρα, διαγωνισμοί, κίνητρα, διείσδυση σε σχολεία, περισσότερες γηπεδικές παροχές. Είναι απαραίτητο.


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία