Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Να πάμε βήμα – βήμα»

Δημοφιλή

Με θητεία στον Αίαντα Εύοσμου και στους Μακεδόνες Αξιού, η Μαρία Μυρίδου εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ, για να ενισχύσει τις προσπάθειες της ομάδας, στην πρώτη της παρουσία στην Α1. Η διεθνής λίμπερο, μιλάει στη FORZA για την τρέχουσα σεζόν με τον Δικέφαλο, αλλά και την ζωή της μέσα και έξω από το γήπεδο.

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το βόλεϊ; Σε ποια ηλικία;

«Έγινε στην Δ’ Δημοτικού. Η κόρη της νονάς μου πήγαινε βόλεϊ και εγώ μόλις είχα σταματήσει το κολυμβητήριο. Ήθελα να ασχοληθώ με κάτι και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω και έκατσα».

Πότε σου δημιουργήθηκε η επιθυμία να το ακολουθήσεις σοβαρά;

«Δεν μου άρεσε πάρα πολύ από την αρχή, δεν με “τραβούσε”. Όταν έφτασα στην Α’ Γυμνασίου ανέλαβε προπονήτρια η Μαρία Γαβαλά στον Αίαντα Ευόσμου. Εκεί άρχισε να μου αρέσει η προπόνηση και κατ’ επέκταση το άθλημα. Ήρθαν η επιτυχίες στα ηλικιακά, στην συνέχεια οι Εθνικές και κατάλαβα ότι ήθελα να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το άθλημα και να φτάσω στην Α1. Λόγω αυτού έβαλα σαν στόχο να περάσω στην Γυμναστική Ακαδημία».

Ο ΠΑΟΚ πως προέκυψε;

«Ήρθαν κάποιες προτάσεις, μέσα σε αυτές ήταν και του ΠΑΟΚ. Μίλησε αρχικά ο μάνατζερ μου με την ομάδα, μου είπε αυτά που θέλει η ομάδα, μου άρεσαν και έτσι αποφάσισα να ενταχθώ στην ομάδα».

Πως σου φαίνεται η ομάδα και το ξεκίνημα της την φετινή σεζόν;

«Η ομάδα τα τελευταία χρόνια δείχνει διάθεση να προσπαθήσει να πάει ψηλά. Δημιουργήθηκε ένα καλό σύνολο από νέες και έμπειρες αθλήτριες, με προσθήκες στον βασικό κορμό που είχε ήδη δημιουργηθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι ξεκινήσαμε καλά και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε ακόμα καλύτερα».

Ποιοι είναι οι συλλογικοί αλλά και οι ατομική στόχοι για την φετινή χρονιά με τον ΠΑΟΚ:

«Δεν θέλουμε να το πάμε τόσο μακριά. Αυτό που λέει και ο προπονητής μας είναι να παίζουμε καλά σε κάθε παιχνίδι. Να πάμε βήμα – βήμα, το πρωτάθλημα είναι μεγάλο. Ατομικά θέλω να δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ στην ομάδα, να βελτιώσω και στο τέλος της χρονιάς να είμαι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου, μέσα και έξω από το γήπεδο;

«Αφού τελείωσα την Γυμναστική Ακαδημία, φέτος η μέρα μου γεμίζει από το βόλεϊ, το οποίο είναι το πιο σημαντικό. Το πρωί υπάρχει μια προπόνηση, όπως και το απόγευμα. Στο ενδιάμεσο θα μαγειρέψω και θα προσπαθήσω λίγο να ξεκουραστώ. Παράλληλα, ασχολούμαι και με τα γερμανικά, θέλω να προσθέσω πράγματα στο βιογραφικό μου».

Τι σου αρέσει να κάνεις στον ελεύθερο σου χρόνο;

«Κυρίως τα Σαββατοκύριακα θα βγω, εκτός αν έχουμε κάποιο μεσοβδόμαδο ρεπό από την ομάδα, όπου υπάρχει χρόνος για μια πρωινή έξοδο για ένα καφέ. Μου αρέσει να βγαίνω για καφέ, για ψώνια, να πηγαίνω σινεμά, να διαβάζω βιβλία όταν έχω χρόνο».

Αναφέρθηκες σε βιβλία. Ποια τα αγαπημένα σου;

«Διαβάζω κυρίως το καλοκαίρι. Αγαπημένα μου βιβλία είναι “Ο γυρισμός” και ο “Μπρούτζινος Καβαλάρης”».

Αγαπημένες ταινίες;

«Αγαπημένη ταινία δεν έχω. Μου αρέσουν πάρα πολύ οι περιπέτειες, δύσκολα θα δω θρίλερ και κωμωδίες».

Ποιο το αγαπημένο σου είδος μουσικής;

«Αποκλειστικά ελληνικά, κάθε είδος. Πάει ανάλογα με την διάθεση».

Αφού πλέον έχεις ολοκληρώσει την σχολή σου, ποιες οι σκέψεις σου για το μέλλον;

«Ασχολήθηκα με ακαδημίες στο παρελθόν και θα ήθελα να το ξανακάνω στο μέλλον. Τώρα σκέφτομαι είτε να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό, είτε να ασχοληθώ με την διατροφολογία, μέσω κατατακτήριων εξετάσεων. Για το μακρινό μέλλον, ίσως ανοίξω κάποιο δικό μου γυμναστήριο».

Ασχολείσαι με τον αθλητισμό σε υψηλό επίπεδο. Σου αρέσει να παρακολουθείς κάτι σαν φίλαθλος;

«Όποτε βολέψει πηγαίνω και στο γήπεδο να δω τον ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο. Επίσης, πέραν του βόλεϊ βλέπω και τένις, κυρίως λόγω του Στέφανου Τσιτσιπά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες (18/4) από την ΕΜΥ αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Σύμφωνα...

Στην ίδια κατηγορία