Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Να πάμε ψηλά τον ΠΑΟΚ»

Δημοφιλή

Μετά από ένα… διετές διάλειμμα στην Αθήνα, ο Σταύρος Μανθογιάννης επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός τερματοφύλακας της ομάδας πόλο του Δικεφάλου μιλάει στη FORZA για τους ομαδικούς και προσωπικούς στόχους την τρέχουσα σεζόν, αλλά και την «γεμάτη» καθημερινότητα του, μέσα και έξω από τις πισινές».

Πως ήρθε η πρώτη σου επαφή με το πόλο;

«Με το πόλο ξεκίνησα από μικρή ηλικία, στα δέκα μου χρόνια, στην Χαλκιδική. Πρώτη φορά εκεί έπαιξα τερματοφύλακας, με επέλεξαν για την θέση λόγω ύψους. Μου άρεσε και είχα μια έφεση στην θέση».

Πότε το είδες πιο σοβαρά και αποφάσισες να το ακολουθήσεις;

«Από την πρώτη κλήση μου στις μικρές Εθνικές. Όταν μπήκα σε αυτό το μοτίβο κατάλαβα ότι πράγμα σοβαρεύει. Γνώρισα έναν πιο επαγγελματικό τρόπο δουλειάς και μου γεννήθηκε η επιθυμία να το κάνω αυτό τρόπο ζωής».

Πως προέκυψε ο ΠΑΟΚ; Σε ποια ηλικία;

«Στον ΠΑΟΚ βρέθηκα για πρώτη φορά το 2012, στις υποδομές. Τότε κερδίσαμε τίτλο στα ηλικιακά και κατάφερα να λάβω την πρώτη κλήση μου στην Εθνική Παίδων. Στην συνέχεια βρέθηκα για δυο χρόνια στην Αθήνα, πριν επιστρέψω στον ΠΑΟΚ πέρσι, αυτή την φορά για την ανδρική ομάδα».

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε με «σκαμπανεβάσματα». Που θέλετε να σας βρει το τέλος της;

«Το ξεκίνημα μας δεν ήταν πάρα πολύ καλό. Από την αρχή της χρονιάς ξέραμε ότι το πρωτάθλημα θα είναι αμφίρροπο. Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα και ο σκοπός μας να βρεθούμε στα play off. Η κακή αρχή νομίζω δικαιολογείται από το ότι δεν είχαμε την δυνατότητα να δώσουμε φιλικά προετοιμασίας, λόγω τραυματισμών. Ωστόσο θα τα δώσουμε όλα για να μπούμε στα play offs, και στην συνέχεια να πάμε όσο ψηλότερα γίνεται».

Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος για την τρέχουσα σεζόν;

«Φέτος μου προσφέρεται η δυνατότητα να διεκδικήσω όσο περισσότερο χρόνο μου αναλογεί, και να δείξω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Μέσα από την πορεία της να αναδειχθούμε και οι αθλητές».

Κάποιος μακροπρόθεσμος στόχος; Τι θα ήθελες να πετύχεις μέσα από την παρουσία σου στο πόλο;

«Η αλήθεια είναι πως με εξιτάρει το γεγονός να παίξω κάποια στιγμή στο εξωτερικό, κάποια στιγμή στο μέλλον. Να βιώσω καινούριες καταστάσεις αλλά και το επίπεδο το αθλήματος σε κάποια άλλη χώρα, εφόσον μου δοθεί η ευκαιρία».

Πέραν από την ενασχόληση σου με τον αθλητισμό, απασχολείσαι με κάτι άλλο;

«Ναι, πέρα από το πόλο σπουδάζω Οδοντιατρική στο ΑΠΘ».

Τι περιλαμβάνει η καθημερινότητα σου;

«Τα δυο κύρια σκέλη της καθημερινότητας μου είναι το πόλο και η σχολή μου, όπως είναι λογικό. Με την ομάδα υπάρχουν καθημερινές διπλές προπονήσεις, ενώ και στην σχολή προσπαθώ να δώσω μεγάλη βάση. Θέλω να διακριθώ παράλληλα και στα δυο».

Με αυτό το πρόγραμμα υπάρχει διαθέσιμος ελεύθερος χρόνος;

«Με τέτοιο πρόγραμμα ο ελεύθερος χρόνος είναι αρκετά περιορισμένος. Κυρίως τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν κάποιες ώρες. Όσο έχω, προσπαθώ να τον αξιοποιώ με φίλους μου και αγαπημένα μου πρόσωπα. Μια συνάντηση, μια βόλτα, οτιδήποτε».

Ποιες οι αγαπημένες σου ταινίες;

«Θα παρακολουθήσω τις καλύτερες κάθε είδους. Ωστόσο, έχω μια ιδιαίτερη αγάπη για τις κωμωδίες και τις ταινίες δράσεις».

Από σειρές παρακολουθείς κάτι;

«Ναι, κυρίως όχι έχει το.. Netflix. Μια από τις αγαπημένες μου είναι το “Sons of Anarchy”».

Αγαπημένο είδος μουσικής;

«Όλα τα είδη. Θα ακούσω και κάποια παλιότερα κλασικά κομμάτια, περασμένων δεκαετιών».

Ποιο άθλημα σου αρέσει να παρακολουθείς ως φίλαθλος;

«Είμαι φανατικός οπαδός του μπάσκετ και πιο συγκεκριμένα του NBA. Είμαι φαν των Mavericks αλλά και του Γιάννη Αντετοκούμπο!»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ο Πόρτερ ζητάει δεύτερη ευκαιρία στο ΝΒΑ

Δεν θα βιαστούν οι Αμερικανοί ατζέντηδες να λάβουν απόφαση σχετικά με το μέλλον του Κέβιν Πόρτερ τζούνιορ. Αρχικά πρέπει να...

Στην ίδια κατηγορία