Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Να μη ξανάρθει τέτοια σεζόν

Δημοφιλή

Η σεζόν 2019-20 ήταν αποτυχημένη για τον περσινό νταμπλούχο ΠΑΟΚ. Τελεία και παύλα. Οι «ασπρόμαυροι» πέτυχαν το μίνιμουμ των στόχων τους, εξασφαλίζοντας στο τέλος τη συμμετοχή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο ήταν μια περίεργη χρονιά με πολλά μη αγωνιστικά θέματα να τη σημαδεύουν.

Ο «Δικέφαλος» κόντρα σε θεούς και δαίμονες έπρεπε να ανορθώσει ανάστημα, στάθηκε όρθιος και πρώτος μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου προτού τον… πλακώσει η «Επιτροπή Αυγενάκη» και ένα ολόκληρο σύστημα που τάχθηκε απέναντι του. Η ατζέντα άλλαξε, η ομάδα εξάντλησε όλες τις δυνάμεις σε εξωαγωνιστικά ζητήματα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ρότα της.

Δεν είναι δικαιολογία, αλλά μια (σκληρή) πραγματικότητα. Σύσσωμος ο «ασπρόμαυρος» οργανισμός ασχολήθηκε από τον Δεκέμβριο και μετά περισσότερο με τα δικαστήρια και όχι με την μπάλα. Αν κάποιος γυρίσει το χρόνο πίσω θα διαπιστώσει όλα τα στραβά και άτυχα βρήκε στο δρόμο της η ομάδα του Φερέιρα, ο οποίος μπήκε στη ζωή των ΠΑΟΚτσήδων, εντελώς ξαφνικά, μετά τη φυγή Λουτσέσκου.

Η fast track αλλαγή τεχνικής ηγεσίας στα τέλη του περασμένου Ιουνίου αποδείχθηκε κομβικό σημείο και σημάδεψε το υπόλοιπο της χρονιάς. Όταν το απόγευμα της 28ης Ιουνίου 2019 έσκαγε σαν βόμβα η είδηση της αποχώρησης του Ρουμάνου προπονητή ελάχιστοι μπορούσαν να αντιληφθούν τις πραγματικές συνέπειες της. Ο οργανισμός έβγαλε αντίδραση, καθώς η ομάδα σε δύο μέρες αναχωρούσε για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Ολλανδία, ένα μήνα πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι, βρήκε τον Πορτογάλο τεχνικό και επένδυσε σ’ αυτόν υπογράφοντας μαζί του τριετές συμβόλαιο.

ΠΑΛΙ… ΑΓΙΑΞ

Τα εμπόδια συνέχιζαν να ορθώνονται στο δρόμο του ΠΑΟΚ, που περίμενε στις 22 Ιουλίου 2019 να μάθει τον αντίπαλο στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Στην κληρωτίδα μπήκαν πέντε βατές ομάδες (Κοπεγχάγη, ΑΠΟΕΛ, Ντίναμο Ζάγκρεμπ, Σέλτικ, Ρόζενμποργκ) και… ο Άγιαξ! Είναι γνωστό το αποτέλεσμα της κλήρωσης, όπως και το τι συνέβη στα δύο παιχνίδια ενός πολύ γνωστού ζευγαριού την τελευταία δεκαετία.

Ο «Δικέφαλος» κόντραρε στα ίσια τον «Αίαντα» (2-2, 3-2), έφτασε πολύ κοντά σε μια ιστορική πρόκριση, αλλά λογάριαζε χωρίς τον Κρέγκ Πόουσον. Ο Άγγλος ρέφερι «εκτέλεσε εν ψυχρώ» και με τρία πέναλτι οδήγησε την ολλανδική ομάδα στην επόμενη φάση και τους πρωταθλητές Ελλάδας στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ – ΣΟΚ

Ο ΠΑΟΚ καιγόταν για να περάσει στους ομίλους, ώστε να μαζέψει πόντους που θα τους χρειαστεί τα επόμενα χρόνια και για να ρεφάρει τη ζημιά με το FFP. Έπρεπε να περάσει το εμπόδιο της Σλόβαν Μπρατισλάβας, με τη ρεβάνς στην Τούμπα.

Ένα γκολ απ’ το πουθενά στο 94ο λεπτό του πρώτου αγώνα στην Σλοβακία, τα αμέτρητα λάθη και η ατυχία στέρησαν την πρόκριση στους «ασπρόμαυρους» παρότι κέρδισαν με 3-2 στο δεύτερο παιχνίδι. Ο Ιβάν Σαββίδης συγκαλεί σύσκεψη στο «Μακεδονία Παλλάς», τα ψέλνει στους παίκτες και οι πρώτοι τριγμοί εμφανίζονται στο εσωτερικό της ομάδας.

*Η πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στο κύπελλο, με δύο άνετες νίκες, έμοιαζε σαν μια μικρή αχτίδα φωτός μέσα στη χρονιά. Όμως, στο πρωτάθλημα, μέσα σε μια εβδομάδα, η διαφορά από τον Ολυμπιακό εκτοξεύεται στο +5 και εν μέσω πανδημίας πηγαίνει, μετά την απόφαση-σκάνδαλο της Επιτροπής Εφέσεων, στο +12.

**Η ήττα (0-1) σ’ ένα ισορροπημένο ντέρμπι στην κατάμεστη Τούμπα το βράδυ της 23ης Φεβρουαρίου 2020, αλλά και η απώλεια βαθμών στην Ξάνθη πλάκωσαν τον ΠΑΟΚ προτού μας πλακώσει ο… κορονοϊός.

** Πριν από την καραντίνα ο «Δικέφαλος» με ανατροπή στον πρώτο ημιτελικό απέναντι στους «ερυθρόλευκους» παίρνει προβάδισμα πρόκρισης (3-2), το οποίο στη συνέχεια θα αποδειχθεί ότι δεν ήταν αρκετό για να του δώσει το εισιτήριο για τέταρτη σερί χρονιά στον τελικό, με τον ΠΑΟΚ να παραδίδει το στέμμα του κυπελλούχου, όποτε κι αν γίνει ο φετινός τελικός.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ!

«Με νύχια και με δόντια» ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ζωντανό το αήττητο ακόμα και όταν την 1η Δεκεμβρίου του 2019 πήγε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δεν ηττήθηκε (1-1) από τον Ολυμπιακό.

Αμέσως το σύστημα των χαϊδεμένων παιδιών της κυβέρνησης αντιλαμβάνεται ότι μπορεί το πρωτάθλημα να χαθεί για τρίτη σερί χρονιά και στήνει την υπόθεση με τη φερόμενη πολυϊδιοκτησία ΠΑΟΚ-Ξάνθης.

Οι «ερυθρόλευκοι» προχωράνε, μέσω των αγαπημένων τους ΜΜΕ, στη δημοσιοποίηση του θέματος και λίγο αργότερα σε καταγγελία στην ΕΕΑ. Έκτοτε και μέχρι η υπόθεση να φτάσει στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS) όλος ο οργανισμός του «Δικεφάλου» ασχολείται με την συγκεκριμένη καταγγελία.

Στις 27 Ιανουαρίου του 2020, Δευτέρα βράδυ, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Βόλο για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Με νίκη θα ήταν και πάλι μόνος πρώτος. Μόλις μετά από 5 λεπτά αγώνα ουδείς είχε το μυαλό του στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν η στιγμή που έγινε γνωστή η εισήγηση (με ψήφους 3-2) της ΕΕΑ για υποβιβασμό του «Δικεφάλου»! Το μη δεσμευτικό -πόρισμα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού έκανε λόγο για υποβιβασμό του ΠΑΟΚ (και της Ξάνθης), για τη φερόμενη υπόθεση πολυιδιοκτησίας.

Ο επίσημος ΠΑΟΚ αντιδρά και το ίδιο βράδυ με δηλώσεις στο «OPEN» ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Χρυσόστομος Γκαγκάτσης, κάνει λόγο για πολιτική απόφαση με εντολή του Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας πως «ο μόνος λόγος που δημοσιεύτηκε η απόφαση την ώρα που έπαιζε ο ΠΑΟΚ με τον Βόλο ήταν γιατί ήθελαν να χυθεί αίμα στην Τούμπα»!

Οι κινητοποιήσεις του κόσμου οδηγούν άρον άρον την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση και στις 30 Ιανουαρίου περισσότεροι από 8000 φίλοι του «Δικεφάλου» συμμετείχαν σ’ ένα ειρηνικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ήρθε το CAS στις 10 Ιουλίου 2020 «άδειασε» τους τακτικούς δικαστές της ΕΠΟ, επέστρεψε τους επτά βαθμούς στο «Δικέφαλο» και παράλληλα γύρισε την υπόθεση στην Εφέσεων για να τη δικάσει στην ουσία της δίχως να δεσμεύεται από το πόρισμα της ΕΕΑ.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΜΕ ΤΟ PAOK TV

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας είδαν να ακυρώνεται η συμφωνία με την ΕΡΤ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, να μην προχωρούν οι κουβέντες με το συνδρομητικό κανάλι, αλλά δεν έκαναν πίσω. Ο ΠΑΟΚ κοίταξε μπροστά, πίστεψε στις δυνάμεις του και έστησε τη δική του ψηφιακή πλατφόρμα, το PAOK TV. Το επίσημο κανάλι του «Δικεφάλου» έφτασε να είναι  στην κορυφή των ελληνικών αναζητήσεων στο google, για το 2019, με το τιμ που τρέχει το πρότζεκτ να προχωρά σε 100% δικές του παραγωγές, να στήνει και να εξελίσσει τη δική του ψηφιακή πλατφόρμα ως τηλεοπτικό πάροχο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ 

Στα πλέι οφ ο Φερέιρα εμφάνισε μια διαφορετική ομάδα, με άλλο σχέδιο, πολλά νέα πρόσωπα που στο τέλος παρότι κέρδισε μόνο τον ΟΦΗ μέσα στην Τούμπα κατόρθωσε να πάρει τη 2η θέση χάρη στις εκτός έδρας επιδόσεις της (2-3-0) και μη πληρώνοντας ακριβά την γκάφα με τις ληγμένες κάρτες υγείας 12 ποδοσφαιριστών στο δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Μια πράξη που στιγματίζει την ιστορία του, εξέθεσε ανεπανόρθωτα τον σύλλογο, έφερε δύο παραιτήσεις. Η μια που αφορούσε την παραίτηση του ιατρού, Ευθύμη Παπασούλη, θα φέρει αλλαγές στο ιατρικό τιμ, ένα κομμάτι του αγωνιστικού τμήματος όπου έγιναν πολλά και σημαντικά λάθη στη διάρκεια της σεζόν.

ΕΝΑ… ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Η ομάδα ταλαιπωρήθηκε με τραυματισμούς και απουσίες σημαντικών ποδοσφαιριστών του. Στο ξεκίνημα δεν είχε τον ηγέτη της, Αντρέ Βιεϊρίνια και το «μυαλό» της στη μεσαία γραμμή, Χοσέ Μαουρίσιο, ενώ στην πορεία χάθηκαν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, λόγω δικών του λαθών και κακών χειρισμών, οι Βαρέλα, Ζαμπά (λοίμωξη στο χειρουργείο), Κρέσπο (η θλάση που έγινε πρόβλημα στον τετρακέφαλο), Αουγκούστο, Πέλκας (σχεδόν ένα μήνα ταλαιπωρήθηκε από υποτροπές) και φυσικά ο ξεχασμένος Βέρνμπλουμ.

Το μεγαλύτερο, όμως, σοκ προήλθε από την είδηση που αφορούσε την υγεία του Γιόσιπ Μίσιτς. Σ’ ένα κομβικό σημείο της χρονιάς με υποχρεώσεις στα πλέι οφ και στο Κύπελλο, η ομάδα και ο Φερέιρα στερήθηκαν των υπηρεσιών του Κροάτη μέσου, βασικού στυλοβάτη και με διαφορά καλύτερου ποδοσφαιριστή την σεζόν 2019-20. Να’ ναι γερός να επιστρέψει και πάλι στα γήπεδα…

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ AWARDS 2019-20!
Επόμενο άρθροΕπαναπατρισμός για τον ΠΑΟΚ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Βάζει μία… τάξη στην Μπριζ ο Χάγιεν

Σωρεία εξελίξεων έχει προκύψει στην επικείμενη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στους «8» του UEFA Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, δεδομένου...

Στην ίδια κατηγορία