Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ν’ αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας»

Δημοφιλή

Για τις επιπτώσεις της καραντίνας στον αθλητισμό και ειδικότερα στον στίβο, μίλησε στη FORZA η αθλήτρια του ΠΑΟΚ, στο άλμα εις μήκος, Στέλλα Σμαραγδή. Παράλληλα, σχολίασε και την απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων και την μεταβολή που φέρνει αυτή στους ατομικούς της στόχους για την φετινή σεζόν.

-Πως ήταν η καθημερινότητα σου το διάστημα της καραντίνας;

«Προσπάθησα να διατηρήσω την καθημερινότητα μου, όπως ήταν πριν. Να μείνω ενεργητική και να λειτουργήσω σαν να μην έχει αλλάξει κάτι. Έκανα προπόνηση στο σπίτι ή στο πάρκο. Ήταν ευκαιρία για να κάνω προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι, που δεν είχα δοκιμάσει πριν και αρκετό τρέξιμο, ώστε να διατηρήσω την φυσική μου κατάσταση σε ένα καλό επίπεδο».

-Ήταν εύκολο, χωρίς την δυνατότητα να προπονηθείς στο στάδιο;

«Προφανώς δεν ήταν το ίδιο όπως στο στάδιο, καθώς δεν είχα βασικά πράγματα όπως τα βάρη ή το σκάμμα.  Ωστόσο ξεγελούσα το μυαλό και το σώμα μου με κάτι  που με κρατούσε μακριά από την αγωνία και το άγχος της κατάστασης. Προσπάθησα επίσης να διατηρήσω το πρόγραμμα του ύπνου και της διατροφής».

-Κατά πόσο θεωρείς ότι το lock down επηρέασε τους αθλητές, ειδικά αυτούς των ατομικών αθλημάτων;

«Σίγουρα η αθλητική κοινότητα  επηρεάστηκε αρκετά. Ως αθλητές είμαστε πολύ ενεργητικοί και πειθαρχημένοι σε συγκεκριμένο πρόγραμμα που ακολουθούμε για μήνες, είτε στα ομαδικά, είτε στα ατομικά αθλήματα. Το lock down μας έφερε αντιμέτωπους με μια κατάσταση που διαμορφωνόταν μέρα με την μέρα. Θεωρώ πως και στον στίβο επηρεαστήκαμε, καθώς χάσαμε προπονήσεις και αγώνες. Δεν ακυρώθηκαν όλοι οι  στόχοι ευτυχώς, αλλά χρειάζεται αναπροσαρμογή στην νέα κατάσταση»

-Πως εξέλαβες την απόφαση της αναβολής των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών αγώνων;

«Θεωρώ πως ήταν μια πράξη ευθύνης απέναντι σε μας, τους αθλητές.  Η υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό.  Μια απόφαση όμως όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την εξασφάλιση της ισότητας των ευκαιριών. Κάθε χώρα διαχειρίστηκε διαφορετικά τα περιοριστικά μέτρα με αποτέλεσμα αν δεν επερχόταν η αναβολή, να δημιουργούνταν αδικίες».

-Ποιο είναι οι σου στόχοι για την επόμενη ημέρα και τι πρόσημο βάζεις στην χρονιά;

«Σε ατομικό επίπεδο είχα προγραμματισμένους στόχους φέτος το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Με την αλλαγή των δεδομένων ελπίζω να διεξαχθεί έστω το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ για να υπάρξει αγωνιστική δράση. Δεν θα έβαζα αρνητικό πρόσημο στην χρονιά, διότι δικαιολογημένα διαμορφώθηκε ένα καινούριο σκηνικό που αν το διαχειριστούμε σωστά μπορεί να μας ωφελήσει μελλοντικά».

-Πως διαχειρίστηκες τον ελεύθερο σου χρόνο όλο αυτό το διάστημα;

«Ευτυχώς ήμουν τυχερή και δεν κατάλαβα πότε πέρασε η καραντίνα. Εκμεταλλεύτηκα τον παραπάνω χρόνο που είχα με την οικογένεια μου και επικοινωνούσα μέσω των social με φίλους. Φυσικά αξιοποίησα την ευκαιρία των διαδικτυακών μαθημάτων από την σχολή μου, κάτι που δεν προλάβαινα να κάνω πριν δια ζώσης λόγω προπονήσεων και εννοείται πως το Netflix έγινε συντροφιά  μου. Μια από τις σειρές που παρακολούθησα ήταν το Designated Survivor».

-Η καραντίνα πλέον αποτελεί παρελθόν και σταδιακά επιστρέφουμε όλοι στην κανονικότητα μας. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που έκανες με την άρση των μέτρων;

«Είμαι άνθρωπος που προτιμώ να πάω να περπατήσω στην παραλία ή να πάρω το ποδήλατο και να πάω στο βουνό. Δεν βγαίνω πολύ. Οπότε δεν μου έγινε αισθητή κάποια απουσία… Στο lock down μου έλειψε το στάδιο, το οποίο επισκέφτηκα κατ΄ ευθείαν μετά την άρση των μέτρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Αυτό είναι το νέο πρόγραμμα των Play Off

Όπως ενημερωθήκατε νωρίτερα, μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Conference League, η Super League γνωστοποίησε το νέο...

Στην ίδια κατηγορία