Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπότο: «Δεν θα φέρουμε παίκτη απλά για να φέρουμε»»

Δημοφιλή

Ο Ζοσέ Μπότο έκλεισε ένα χρόνο παρουσίας στον ΠΑΟΚ και με αφορμή το κλείσιμο του 2022 μίλησε στo forzaonline.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής των «ασπρόμαυρων» προφανώς τοποθετήθηκε για το θέμα των μεταγραφών, πήρε θέση για τις φήμες και το ενδιαφέρον που υπάρχει γύρω από τους Αντρίγια Ζίβκοβιτς και Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ενώ αποθέωσε τους Τζίμα και Κωνσταντέλια.

Φυσικά, μίλησε και για τις πωλήσεις που πρέπει να γίνουν και πάνω σε αυτό το κομμάτι ανέλυσε και την κατάσταση με τον Τόμας Μουργκ.

Αναλυτικά όσα είπε στo Forzaonline ο Ζοσέ Μπότο:

Για την ισοπαλία με τον Ατρόμητο:

Δεν ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσουμε τον χρόνο αυτή η ισοπαλία.Για ακόμα μια φορά θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει το παιχνίδι, θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει εύκολα, Δεν μετουσιώσαμε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Δεν μπορώ να είμαι χαρούμενος λόγω αυτού και να «γιορτάσω» τον έναν μου χρόνο στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο, πρέπει όλοι να βελτιωθούμε και να μην πανικοβληθούμε από μια ισοπαλία, διότι η ομάδα γίνεται συνεχώς καλύτερη. Μπορώ να πω ότι αυτό το παιχνίδι από τα φιλικά της Κύπρου και έπειτα ήταν αυτό στο οποίο δημιουργήσαμε τις περισσότερες ευκαιρίες. Πρέπει να το αναλύσουμε και να δούμε γιατί δεν σκοράραμε περισσότερα γκολ.

Για το πώς πέρασε αυτός ο ένας χρόνος στον ΠΑΟΚ και πώς αξιολογεί την παρουσία του έως τώρα στην ομάδα:

«Είναι δύσκολο να αξιολογήσω αυτόν τον ένα χρόνο, ειδικά όταν μιλάμε για ένα χρόνο, που ουσιαστικά έχει δύο σεζόν. Είναι δύσκολο. Την πρώτη σεζόν, για την ακρίβεια το μισό αυτής θεωρώ πως είναι κρίμα που δεν κατακτήσαμε το Κύπελλο Ελλάδος και τώρα τίποτα δεν τελείωσε, έχουμε ακόμα πολλά ματς. Δεν είναι ο καιρός για να κάνω την αξιολόγηση μου στον ΠΑΟΚ».

Για τις μεταγραφές και τις ανάγκες της ομάδας:

«Ξέρουμε τι χρειάζεται η ομάδα, αλλά όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν η αγορά του Ιανουαρίου είναι αρκετά δύσκολη. Μερικές φορές κάνουμε λάθη και φέρνουμε παίκτες μόνο και μόνο για να είναι χαρούμενοι οι οπαδοί και να γραφτεί στα ΜΜΕ.  Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι, αλλά πρέπει να φέρουμε κάποιον που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αν βρούμε τον σωστό παίκτη, που θα βοηθήσει την ομάδα και τον προπονητή, τότε θα φέρουμε παίκτη, αλλά όχι δεν θα φέρουμε παίκτη απλά για να φέρουμε».

Όλοι μιλάνε για τις προσθήκες και είναι λογικό ως ένα σημείο. Όμως υπάρχουν και οι πωλήσεις που πρέπει να γίνουν…

«Οι πωλήσεις δεν εξαρτώνται από εμάς.Για να αγοράσουμε παίκτες ναι εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ. Για να πουλήσουμε εξαρτάται από το αν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, αν έρθουν καλές προτάσεις. Όμως, ναι πρέπει να σκεφτόμαστε και τις πωλήσεις μερικές φορές είναι αδύνατον να πεις όχι σε κάποια πρόταση. Αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ, αλλά από τα άλλα κλαμπ».

Για τα όσα ακούγονται για Κουλιεράκη και Αντρίγια:

«Είναι φήμες. Μέχρι στιγμής τίποτα επίσημο δεν έχει φτάσει στον ΠΑΟΚ. Φυσικά, ξέρουμε πως υπάρχουν ομάδες που τους αρέσει ο Ζίβκοβιτς, λόγω των εμφανίσεων του στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και ο Κουλιεράκης, λόγω της ηλικίας και της απόδοσης του στους αγώνες. Τώρα έχουμε και άλλους νεαρούς που προσελκύουν το ενδιαφέρον ομάδων. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει κάποια πρόταση. Μόνο αυτές οι φήμες υπάρχουν».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του νεαρού φορ, Στέφανου Τζίμα:

«Ο Τζίμας είναι ένας παίκτης τεράστιες προοπτικές στον ΠΑΟΚ. Νομίζω και σε όλη την Ελλάδα. Έχει χαρακτηριστικά που είναι δύσκολο να τα βρεις στην Ελλάδα. Είναι πολύ μικρός και πρέπει να είμαστε χαλαροί μαζί του. Είναι ένας παίκτης, που έπρεπε να σιγουρέψουμε πως θα είναι μαζί μας γιατί σίγουρα είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ».

Για τον Κωνσταντέλια και γενικότερα για τις φήμες γύρω από τους νεαρούς του ΠΑΟΚ περί ενδιαφέροντος από άλλες ομάδες:

«Είναι ένα ταλέντο που μεγαλώνει, μερικές φορές τα κάνει όλα καλά, αλλά δεν παίρνει στη σωστή απόφαση, το οποίο είναι κάτι λογικό. Ας τον αφήσουμε να μεγαλώσει, ας μην του βάζουμε μεγάλη πίεση στις πλάτες του γιατί και αυτός είναι το μέλλον του ΠΑΟΚ. Δεν είναι δύσκολο να το διαχειριστούμε αυτό το θέμα γιατί δεν είναι αλήθεια. Δύσκολο είναι όταν υπάρχει πρόταση. Υπάρχει ενδιαφέρον και ερωτήσεις, αλλά όχι προτάσεις. Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως αυτά τα νεαρά παιδιά, έχουν μυαλό και έχουν μυαλό κορυφαίων ποδοσφαιριστών. Δεν πετάνε στο φεγγάρι, έχουν το μυαλό στη σωστή θέση και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό των κορυφαίων ποδοσφαιριστών».

Για τον Μουργκ και το γεγονός πως ο προπονητής είχε πει σε δηλώσεις του πως θα τον ήθελε στον ρόστερ.

«Ο Τόμας είναι ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο με την ομάδα και αν παρθεί η απόφαση να παραμείνει στον ΠΑΟΚ, θα είναι μαζί μας».

Για το πώς θα περάσει την Πρωτοχρονιά;

«Αυτή είναι πολύ καλή ερώτηση γιατί ακόμα πραγματικά δεν ξέρω».


Τελευταία νέα

Το όνειρο της πρόκρισης «έσβησε» από νωρίς

Μένοντας μακριά από τον καλό του εαυτό, ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ με 0-2 και αποχαιρέτισε τη...

Στην ίδια κατηγορία