Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μισός αιώνας από το πρώτο κύπελλο!

Δημοφιλή

Ο τελικός της 5ης Ιουλίου 1972 εναντίον του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη ήταν υπόθεση του Γιώργου Κούδα. Μέχρι τότε ο ΠΑΟΚ μετρούσε (σ’ εκείνη τη δεκαετία) δύο σερί χαμένα τρόπαια, αφού το 1970 είχε ηττηθεί από τον Αρη με 1-0 και το 1971 είχε χάσει από τον Ολυμπιακό με 3-1.Εκείνες οι αποτυχίες είχαν πεισμώσει την ομάδα του Λες Σάνον, που ήταν αποφασισμένη να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, έχοντας προηγουμένως κάνει δικό της το τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός διέθετε παίκτες –«ιερά τέρατα» της εποχής: Οικονομόπουλο κάτω από τα δοκάρια, Δομάζο στη μεσαία γραμμή, Αντωνιάδη στην επίθεση. Δεν είχε, όμως, έναν Γιώργο Κούδα, το άστρο του οποίου αποδείχτηκε εκείνο το βράδυ ικανό να φωτίσει κάθε γωνιά του Καραϊσκάκη. Ο «Μεγαλέξανδρος» δεν ήταν απλώς ο καθοδηγητής του παιχνιδιού του Δικεφάλου, αλλά και ο εκτελεστής των «πράσινων», αφού είχε πετύχει και τα δύο γκολ της νίκης με 2-1 (2΄ και 88΄). Είχε μεσολαβήσει ένα ακυρωθέν γκολ του Ματζουράκη στο 79΄ (τρία λεπτά νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι). Το μόνο που κατάφερε ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο 89΄ με τέρμα του Παπαδημητρίου.

Για τους νικητές είχαν αγωνιστεί οι Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Ιωσηφίδης, Τερζανίδης, Μπέλλης, Κούδας, Σαράφης (46′ Λάζος), Αποστολίδης και Ασλανίδης (76′ Ματζουράκης).

Μετά την επιστροφή την επόμενη ημέρα του τελικού στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Κούδας αναχώρησε ξανά, με προορισμό το εξωτερικό. Μετέβη στο Λονδίνο, όπου υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη από το προηγούμενο χρονικό διάστημα χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που ένιωθε στην ωμοπλάτη (έμεινε εκτός δράσης το πρώτο δίμηνο της σεζόν που ακολούθησε). Εκείνο το πρόβλημα, πάντως, καθόλου δεν τον εμπόδισε να είναι ο κορυφαίος του τελικού.


Τελευταία νέα

Προπόνηση χωρίς δύο για Παναθηναϊκό

Με μεσημεριανή προπόνηση στο «Γεώργιος Καλαφάτης» συνεχίστηκε σήμερα (29/03) η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο αγώνα κόντρα στον...

Στην ίδια κατηγορία