Με τον χειρότερο τρόπο εξελίχτηκε για τον ΠΑΟΚ το εκτός έδρας ντέρμπι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Ο Δικέφαλος βρέθηκε να παίζει από το 16΄ με δέκα παίκτες (αποβολή Ελουστόντο), όντας πίσω στο σκορ με 2-0 πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ενδιάμεσα ο Τσβάιερ δεν έδωσε πέναλτι σε ανατροπή του Εντιαγέ. Το δεύτερο μέρος ήταν διαδικαστικό, με το τελικό σκορ να είναι 3-1.
Στο 12΄ ο Παβλένκα απέκρουσε την κεφαλιά του Γκαρσία, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Τετέι ανατράπηκε από τον Ελουστόντο, ο οποίος είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Λίσι ήταν υποχρεωμένος να βάλει στόπερ (Μπαταούλας), θυσιάζοντας τον Πέλκα.
Στο 29΄ ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Ταμπόρδα, που αξιοποίησε τη σέντρα του Κυριακόπουλου.
Στο 34΄ ο Εντιαγέ ανατράπηκε από τον Φαν Ντρόγκελεν, χωρίς όμως να καταλογιστεί η εσχάτη των ποινών. Τέσσερα λεπτά αργότερα με ατομική ενέργεια ο Τετέι διπλασίασε τα γκολ των γηπεδούχων.
Στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους ο Μπαταούλας έκανε πέναλτι (άπλωσε το χέρι στην μπάλα προ του Τετέι), ο Ταμπόρδα ανέλαβε την εκτέλεση των ποινών, με τον Παβλένκα να αποκρούει το σουτ του Αργεντινού.
Οχτώ λεπτά μετά την έναρξη του β΄ μέρους ο Παναθηναϊκός ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0 με το δεύτερο γκολ του Τετέι.
Στο 70΄ ο Παναθηναϊκός έμεινε κι αυτός με δέκα παίκτες μετά την μπουνιά (!) του Ντέσερς στον Μιχαηλίδη.
Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει στο 90΄+2΄ με τον Ούγκρεσιτς.
Ο Δικέφαλος τελείωσε το ματς με εννέα παίκτες, αφού ο τραυματίας Γιαννούλης δεν μπορούσε ν’ αντικατασταθεί.
Παναθηναϊκός: Πένια, Κυριακόπουλος, Φαν Ντρόνγκελεν, Ντε Φράι, Καλάμπρια, Καμαρά, Κάνγκουα (62΄Λούζα), Αντίνο, Ταμπόρδα (62΄ Ντέσερς), Λιβάι Γκαρσία, Τετέι (67΄ Ουναχί).
ΠΑΟΚ: Παβλένκα, Κένι, Μιχαηλίδης, Ελουστόντο, Γιαννούλης, Σανταμαρία (58΄ Καμαρά), Ζαφείρης (75΄ Ούγκρεσιτς), Πέλκας (18΄ Μπαταούλας), Άλι (75΄ Τάισον), Ζίβκοβιτς (46΄ Χατσίδης), Εντιαγέ.




