Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μια σχέση με πολλές πληγές

Δημοφιλή

Ο Γιώργος Δώνης ήταν ο πρώτος Έλληνας με τον οποίο συνεργάστηκε ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος και τον βρήκε στην Τούμπα τον Αύγουστο του 2012 όταν η ΠΑΕ πέρασε στα χέρια του. Με τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ να είναι σε κακή κατάσταση και δίχως να έχει επιβεβαιωθεί η έλευση του ομογενή επιχειρηματία, ο Ζήσης Βρύζας αποφάσισε να στηρίξει την επιλογή του βλέποντας και τη δουλειά του την προηγούμενη τριετία στον Ατρόμητο.

Γι’ αυτό δεν έκανε πίσω, προχώρησε στην απόλυση (με αποζημίωση) του Μπόλονι, δίνοντας στις 29 Μαΐου του 2012 τα χέρια με τον Δώνη. Δύο μέρες αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, με τον Έλληνα τεχνικό να υπογράφει διετές συμβόλαιο, κλείνοντας οριστικά την πόρτα στον Παναθηναϊκό, που επίσης τον ήθελε από τότε για τον πάγκο του.

Ο αποκλεισμός από τη Ραπίντ Βιέννης και η μη παρουσία του «Δικεφάλου» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποτέλεσε την πρώτη αφορμή για να βρεθεί στο στόχαστρο της κερκίδας. Τα πράγματα χειροτέρεψαν με την επιμονή του στο… χορτάρι της Μεσημβρίας, ως αποκλειστική αιτία των πολλών θλάσεων, με τον Λόρενς να έχει το ρεκόρ και να παθαίνει σε μια προπόνηση διπλή θλάση, αλλά και της έγκρισης που έδωσε να ανέβει στους επίσημους λογαριασμούς της ΠΑΕ το περιβόητο βίντεο με «τους αυτοματισμούς του ΠΑΟΚ» στο Ολυμπιακό στάδιο και το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Το συμπέρασμα, «δείτε τι καλή κυκλοφορία είχε η ομάδα μέχρι ν’ αρχίσει να… βρέχει», αποδείχθηκε άστοχο. Ακόμη και σε βραδιές, όπως αυτό της εντυπωσιακής νίκης με 4-1 επί του Άρη, ο Δώνης ήταν πάντα σε πρώτο πλάνο. Τα χειρότερα, όμως, δεν είχαν έρθει…

Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΚΑΡΣΙΑ

Το διάστημα του… πολέμου με τον Γκαρσία οι «φαν» του Ουρουγουανού τον κατηγορούσαν, ευθέως, για λάθη στο πρόγραμμα εκγύμνασής του, λάθη στην προσέγγιση του παίκτη, αδυναμία κατανόησης της ψυχοσύνθεσής του. Αυτά του έλεγαν τότε του Δώνη, ο οποίος είχε κρίνει ότι ο αγαπημένος Πάμπλο της «ασπρόμαυρης» κερκίδας δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στα δικά του «θέλω», όσα ραντεβού και όσες συζητήσεις είχε κάνει με τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ, που στο μεταξύ είχε μπει ανάμεσα στους δύο άνδρες και προσπαθούσε να παίξει το ρόλο του πυροσβέστη. Η φωτιά είχε ανάψει και τίποτα δε μπορούσε να τη σβήσει.

Τα επεισόδια στο πάρκινγκ της Τούμπας, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Άρη, κατέδειξαν την τεράστια απόσταση των δύο πλευρών. Ο Γκαρσία την επομένη ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του, αλλά η παρέμβαση του Σαββίδη αποδείχθηκε, προσωρινά, καθοριστική και διατήρησε τον Ουρουγουανό στις τάξεις της ομάδας. Στις 15 Μαρτίου του 2013 ο Πάμπλο σηκώθηκε και έφυγε από την προπόνηση, παραμονές καλή ώρα όπως και τώρα ενός ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με μια ανακοίνωση, που επιχειρούσε να καλύψει όλες -απολύτως- τις πλευρές, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, στηρίζοντας τον Γιώργο Δώνη και τις επιλογές του, αλλά διευκρινίζοντας ότι στην περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία έχει ξεπεραστεί η συνηθισμένη σχέση ομάδας – ποδοσφαιριστή.

Η κατάσταση είχε ξεφύγει, η πληγή που είχε ανοίξει ήταν τόσο μεγάλη, φτάνοντας μέχρι και στην επίσκεψη των οπαδών στην προπόνηση. Αρχικά, ο Σαββίδης στήριξε τον προπονητή, αλλά όταν ήρθε ο αποκλεισμός από τον τελικό του κυπέλλου ήταν αυτός που σήκωσε το τηλέφωνο και έδωσε την εντολή για να απομακρυνθεί από την τεχνική ηγεσία.

Το «διαζύγιο» του προπονητή (στις 29 Απριλίου του 2014 ανέλαβε ο Γιώργος Γεωργιάδης, που μέχρι τότε βρισκόταν στο πλευρό του ως τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ) δεν ήταν βελούδινο. Και τα πράγματα χειροτέρεψαν εξαιτίας του εξωδίκου, που έστειλε κατά του προέδρου Ζήση Βρύζα και του μεγαλομετόχου Ιβάν Σαββίδη, αλλά και των γνωστών SMS του Γκέρμαν Τσιστιακόφ προς το κινητό τηλέφωνο του Έλληνα τεχνικού.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ

Ο Δώνης έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ απέναντι στην Μπνέι Γιεχούντα για τον γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ (0-2) και ολοκλήρωσε την παρουσία του στις 27 Απριλίου του 2013 με τον αποκλεισμό από τον Αστέρα Τρίπολης. Απολογισμός: 42 αγώνες, 26 νίκες, 9 ισοπαλίες, 7 ήττες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

ΠΑΟΚτσήδικη «τρέλα» στην Stark Arena (video)

Απίθανη ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι οπαδοί της Παρτιζάν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την 32η αγωνιστική της Euroleague, εκφράζοντας...

Στην ίδια κατηγορία