Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μία λίστα, που όλο και μεγαλώνει

Δημοφιλή

O Στέφανος Τζίμας έχει προσθέσει το όνομά του στον…κατάλογο παικτών, που επί εποχής Ιβάν Σαββίδη έφθασαν να παίζουν στην πρώτη ομάδα, έχοντας αναδειχθεί από τις υποδομές.

Συνολικά 29 ποδοσφαιριστές ανήκουν στη συγκεκριμένη λίστα, αυτοί, δηλαδή, που από τον Αύγουστο του 2012 (όταν ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης) και μετά έπαιξαν με τον ΠΑΟΚ στη Σούπερ Λιγκ, έχοντας θητεύσει νωρίτερα στην «ασπρόμαυρη» ακαδημία.

Πέντε παίκτες από αυτούς, οι Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Κώστας Κουλιεράκης, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Γιάννης Μιχαηλίδης ανήκουν στο ρόστερ της πρώτης ομάδας, άλλος ένας, ο Βασίλης Γκορντεζιάνι, αγωνίζεται με τη δεύτερη ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ οι Χάρης Τσιγγάρας και Γιώργος Βρακάς, που ανήκουν επίσης στο Δικέφαλο, αγωνίζονται τη φετινή σεζόν ως δανεικοί σε Τουλούζ και Λεβαδειακό αντίστοιχα.

ΟΙ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΟΙ

Που βρίσκονται και τι κάνουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές;

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες ο Γιώργος Κούτσιας αποχαιρέτησε την οικογένεια του ΠΑΟΚ, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στην καριέρα του, μια και στο εξής θα αγωνίζεται στο MLS με την ομάδα του Σικάγο. Προστίθεται, έτσι, στους άλλους οχτώ παίκτες, που αγωνίζονται ήδη εκτός των ελληνικών συνόρων.

Πριν δυόμισι χρόνια ο Δημήτρης Πέλκας είχε παραχωρηθεί με μεταγραφή στη Φενερμπαχτσέ (την τρέχουσα σεζόν αγωνίζεται δανεικός στη Χαλ), ενώ πριν ενάμισι χρόνο ο Χρήστος Τζόλης είχε μετακινηθεί στη Νόριτς.

Ακόμη παλαιότερα, το καλοκαίρι του 2019 ο Eυθύμης Κουλούρης ολοκλήρωνε την παρουσία του στον ασπρόμαυρο σύλλογο, φεύγοντας με προορισμό τη Γαλλία και την ομάδα της Τουλούζ (τον περασμένο μήνα έφυγε δανεικός από την αυστριακή Λασκ στην Αλάνιασπορ). Μαζί με τον Κουλούρη, αποχαιρετούσε οριστικά το Δικέφαλο κι ο Στέλιος Κίτσιου-σήμερα ανήκει στο δυναμικό της Γκαζιαντέπ-παίρνοντας μεταγραφή για την Ανκαραγκουτσού (είχε προηγηθεί ο εξάμηνος δανεισμός του στην τουρκική ομάδα).

Kάτοικος Σλοβακίας (παίζει στη Σπάρτακ Τρνάβα) είναι ο Κυριάκος Σαββίδης, που είχε πάει ως ελεύθερος στον Πανιώνιο το καλοκαίρι του 2016. Στη Σλοβακία και στην ομάδα της Μιχαλόβτσε παίξει κι ο Κρίστι Κιόσε, ο οποίος είχε φύγει από τον ΠΑΟΚ -για τη Ρουζόμπεροκ, επίσης ομάδα της Σλοβακίας-ένα χρόνο αργότερα σε σχέση με τον Σαββίδη.

Οσο για τον Νίκο Μελίσσα, αποχώρησε οριστικά από την Τούμπα το καλοκαίρι του 2020 για να φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού, ενώ τη φετινή σεζόν ενισχύει τη Νέα Σαλαμίνα στο πρωτάθλημα της Κύπρου.

Στην 4η κατηγορία της Γαλλίας με την ομάδα της Σέτε αγωνίζεται ο Γιώργος Κάκκο, ο οποίος ανήκε στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ακόμη, στην 4η κατηγορία της Ιταλίας και στην ομάδα της Ντεσενζάνο παίζει ο Χρήστος Ιντζίδης, που είχε αποδεσμευτεί από το Δικέφαλο το καλοκαίρι του 2014, όταν είχε μετακομίσει στη Λεμεσό για λογαριασμό του τοπικού Απόλλωνα.

ΟΙ «ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑΤΟΙ»

O Αχιλλέας Πούγγουρας ανήκε στον ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2018, όταν και πήγε ως ελεύθερος στον Παναθηναϊκό, στο ρόστερ του οποίου βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Παίκτης της Λαμίας είναι ο Φάνης Τζανδάρης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2015 είχε επιλέξει να πάει ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό.

Ο Μάριος Σιαμπάνης είχε αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2019 ως ελεύθερος για τον Ολυμπιακό και πλέον ανήκει στο ρόστερ του Αρη.

Toν Ιανουάριο του 2018 ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης πήγε ως ελεύθερος στην Μπρέσια και τον τελευταίο χρόνο είναι παίκτης του Λεβαδειακού.

ΣΕ Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το καλοκαίρι του 2019 ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης μεταπήδησε στον ΟΦΗ (είχε προηγηθεί ο μονοετής δανεισμός του στην ομάδα του Ηρακλείου) και φέτος αγωνίζεται με τον Πανσερραϊκό. Την ίδια χρονική περίοδο αποχώρησε οριστικά από την Τούμπα κι ο Κρίστιαν Κούστα, ο οποίος -εδώ κι ένα μήνα-είναι παίκτης του Ηρακλή.

Στην ομάδα της Ηλιούπολης ανήκει ο Τάσος Δημητριάδης (παίκτης του ΠΑΟΚ μέχρι το καλοκαίρι του 2018). Στο ρόστερ της Κηφισιάς ανήκει ο Στέλιος Ποζατζίδης (πριν οχτώ χρόνια είχε αποχωρήσει ως ελεύθερος με προορισμό τον Πανιώνιο). Aκόμη, ο Βασίλης Παπαδόπουλος ενισχύει τον Αλμωπό Αριδαίας, έχοντας αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ τον Οκτώβριο του 2017, όταν μεταπήδησε στον Ηρακλή.

Εξάλλου, την προσπάθεια του Καμπανιακού στη Γ΄ εθνική ενισχύει εδώ και ενάμισι μήνα ο Στέλιος Πόζογλου, ο οποίος το καλοκαίρι του 2018 είχε μετακομίσει στην Κύπρο για λογαριασμό του Εθνικού Αχνας.


Τελευταία νέα

Έχασε τον Νάγκελσμαν η Μπάγερν

Τέλος στις υποθέσεις και στα σενάρια που έφερναν τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν κοντά στη Μπάγερν Μονάχουν, αφού ο Γερμανός τεχνικός...

Στην ίδια κατηγορία