Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μια καταραμένη χρονιά!

Δημοφιλή

Να φύγει και να μην έρθει ξανά! Κάπως έτσι σκέφτονται αρκετοί από τους αθλητές των «ασπρόμαυρων» τμημάτων που μέσα στο 2019 έπεσαν «θύματα» σοβαρότατων τραυματισμών.

Συνηθίζεται όταν μία χρονιά φτάνει στο τέλος της να κάνουμε τον θετικό απολογισμό των ημερών που πέρασαν και να παρουσιάζουμε τους στόχους που υπάρχουν για τη νέα χρονιά. Για μία μερίδα αθλητών του ΠΑΟΚ το 2019 τους αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, αφού παράλληλα με τις επιτυχίες που πανηγύρισαν είδαν την τύχη να τους γυρίζει την πλάτη, με αποτέλεσμα να μείνουν στα… πιτς για μεγάλο διάστημα της νέας χρονιάς.

Στο χάντμπολ γυναικών η Κατερίνα Βαφειάδου επέστρεψε πρόσφατα στη δράση, έπειτα από το σοβαρό τραυματισμό που την άφησε εκτός για εννιά μήνες! Τη σεζόν θα χάσει από το τμήμα η Φωτεινή Νούσια, με τη νεοαποκτηθείσα παίκτρια του Δικεφάλου να τραυματίζεται σοβαρά στην προπόνηση!

Το χάντμπολ ανδρών μέσα στο 2019 θύμιζε… νοσοκομείο, με πέντε παίκτες να μένουν εκτός για όλη την υπόλοιπη αγωνιστική χρονιά. Ο Ιωαννίδης τραυματίστηκε στην προετοιμασία, οι Πετρίδης, Κεσίδης στο ματς με τον Ολυμπιακό και σε αυτούς ήρθαν να προστεθούν οι Τσεσμετζίδης και Αποστόλου.

Μεγάλο σοκ προκάλεσε στην ανδρική ομάδα βόλεϊ ο σοβαρός τραυματισμός του Γιάννη Τακουρίδη. Ένας από τους παίκτες «βαρόμετρο» τα τελευταία χρόνια θα μείνει εκτός για τους επόμενους πέντε μήνες τουλάχιστον λόγω προβλήματος στον αχίλλειο.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η τερματοφύλακας της γυναικείας ομάδας, Ζωή Νάση, χάνει και αυτή όλη την υπόλοιπη σεζόν, με τη νεαρή παίκτρια πρόσφατα να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Αντίστοιχη ατυχία και στο γυναικείο μπάσκετ με την Βαϊολετάμα να χάνει τη χρονιά λόγω ρήξης χιαστών και την Κιλαζίδου να αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα τραυματισμού τις τελευταίες εβδομάδες.

«ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ»

Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Φαίη Κωτούλα, κάνει τον απολογισμό του 2019 και στέλνει τις δικές της ευχές για το νέο έτος.

Το 2019 βρήκε τον Δικέφαλο στην υψηλότερη βαθμολογική θέση στην ιστορία του, αφού το σύνολο του Βασίλη Μασλαρινού τερμάτισε δεύτερο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ έφτασε για πρώτη φορά και στους τελικούς της Α1. Πάνω σε αυτή την επιτυχία οι άνθρωποι του τμήματος θέλουν να χτίσουν, ώστε τα επόμενα χρόνια ο ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει έχοντας έναν σταθερό πυρήνα Ελληνίδων παικτριών που θα ενισχύεται από τις ξένες αθλήτριες.

Η Φαίη Κωτούλα κάνοντας τον απολογισμό του 2019 φυσικά και δεν μπορεί να ξεχάσει την επιτυχημένη πορεία των «ασπρόμαυρων» την περασμένη σεζόν. «Από το 2019 δεν μπορώ να κρατήσω τίποτα άλλο πέρα από την πορεία που μας έφερε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Με πολύ καλές εμφανίσεις ήρθαν τα ανάλογα αποτελέσματα που μας έφεραν στους τελικούς. Για το 2019 είμαστε δευτεραθλήτριες Ελλάδας. Οι κόποι μας ανταμείφθηκαν και κατακτήσαμε την υψηλότερη θέση στην ιστορία του τμήματος και πάνω σε αυτό χτίζουμε».

Σχετικά με την έως τώρα πορεία του τμήματος και τις ευχές της για το νέο έτος τόνισε: «Βρισκόμαστε στην έκτη θέση της βαθμολογίας μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. Κάναμε κάποιες σημαντικές νίκες δεδομένων των συνθηκών, καθώς είχαμε κάποιες ατυχίες με τους τραυματισμούς. Έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ευελπιστούμε σε μία καλή πορεία στη συνέχεια με σκοπό να ανέβουμε βαθμολογικά. Από το 2020 περιμένω υγεία και από εκεί και πέρα χρειάζεται πολλή προσπάθεια και δουλειά για να επιτευχθούν οι στόχοι τόσο σε προσωπικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Καλή χρονιά με επιτυχίες σε όλο τον κόσμο και τα τμήματα του ΠΑΟΚ».

«Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ»

Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν αποχαιρετάει το 2019 στην κορυφή της Ελλάδας, αφού για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να αναδειχτεί πανελλήνιος πρωταθλητής στην κατηγορία του και ήδη βάζει ψηλότερα το στόχο για το νέο έτος. Ο πυγμάχος του Δικεφάλου δήλωσε: «Από τη χρονιά που φεύγει δε θα ξεχάσω την παρουσία μου στο premium boxing event που φιλοξενήθηκε στο PAOK Sports Arena. Ήταν τιμή μου να παλέψω μπροστά σε τόσο κόσμο και να υψώσω τη σημαία του ΠΑΟΚ. Μακάρι αυτή η διοργάνωση να ήταν μόνο η αρχή και να ακολουθήσουν και άλλες. Πλέον, έχω στο μυαλό μου τα προολυμπιακά τουρνουά του Απριλίου. Εκεί θέλω να κατακτήσω μία από τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στο Τόκιο, κάτι που αποτελεί και το μεγάλο μου στόχο».

 «ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ»

Το πρώτο μισό της σεζόν δεν έκλεισε καλά για την ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη ζώνη των play out και καλείται στο δεύτερο γύρο να καλύψει το χαμένο βαθμολογικά έδαφος για να βρεθεί ξανά στην πρώτη εξάδα. Ο παίκτης του Δικεφάλου Νίκος Προσινικλής τόνισε: « Στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν, δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε, καθώς αντιμετωπίσαμε αρκετά προβλήματα από την περίοδο της προετοιμασίας που μας κόστισαν στη συνέχεια. Θα υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα μας. Η περίοδος της διακοπής μας δίνει τη δυνατότητα να δουλέψουμε και να εμφανιστούμε καλύτεροι».

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ συνεχίζει και τη φετινή σεζόν τη ξέφρενη πορεία της προς την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος και η Μαρία Μήτκου δήλωσε: «Το κλίμα στην ομάδα είναι ιδανικό. Όλοι στον ΠΑΟΚ είμαστε μία μεγάλη οικογένεια. Έχουμε κοινούς στόχους, κοινά όνειρα και όλοι μαζί δουλεύουμε σκληρά για να τα πραγματοποιήσουμε. Τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα στο γήπεδο και στη βαθμολογία μας. Τα νούμερα μας είναι ιδανικά, έχουμε σκοράρει 49 γκολ και δεν έχουμε δεχθεί κανένα. Αυτό από μόνο του δείχνει την σοβαρή δουλειά που κάνουμε και την πειθαρχία που έχουμε σαν ομάδα. Σίγουρα η ομάδα μπορεί να παίξει ακόμη καλύτερα και γιατί όχι να σπάσει και άλλα ρεκόρ».

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΔΑ

Αρκετές ημέρες ξεκούρασης και ανασύνταξης έχουν ακόμη μπροστά τους οι παίκτριες της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, αφού η επόμενη αγωνιστική υποχρέωση είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Ιανουαρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Μίκρας. Πρόκειται για ένα από τα πέντε ντέρμπι του δεύτερου γύρου που θα κρίνουν τα πάντα για τον Δικέφαλο ως προς την προσπάθεια εισόδου στην πρώτη τετράδα στην παρθενική του συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Οι «ασπρόμαυρες» θα φιλοξενήσουν στη Θεσσαλονίκη τις «πράσινες», τον Ολυμπιακό και τον ΑΟ Θήρας, ενώ θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας τον Πανναξιακό και τον Άρη, πέντε ομάδες που δεν κέρδισαν στον πρώτο γύρο.

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ

Ο καλοκαιρινός προγραμματισμός του ρόστερ κατέληξε στο σύνολο του στον κάλαθο των αχρήστων και οι «ασπρόμαυροι» καλούνται μέσα σε λίγες ημέρες να φτιάξουν νέα ομάδα.

Ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός, ο στόχος του League Cup που χάθηκε, αλλά και τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας προκαλούν έντονο προβληματισμό στους ανθρώπους της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Εδώ και λίγες εβδομάδες ο Δικέφαλος έχει ξεχωρίσει συγκεκριμένες περιπτώσεις ξένων κεντρικών για να ενισχύσουν το φιλέ, την ώρα που εξετάζονται και Έλληνες αθλητές στη συγκεκριμένη θέση, μετά τον τραυματισμό του Τακουρίδη. Το όνομα του Σμαραγδή «παίζει» πάντα, αλλά δεν αποκλείεται να απασχολήσουν και άλλοι παίκτες που θα μείνουν ελεύθεροι. Οι «ασπρόμαυροι» καλούνται να αποφασίσουν τι θα κάνουν στη διαγώνιο με τους Φαν Ντάικ, που έληξε το συμβόλαιο του, και Λούμποριτς (26χρονος Σέρβος στην Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ) να εξετάζονται, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και το τι θα γίνει με τον Ιλίνιχ που ακόμη δεν πείθει.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Όταν οι ΠΑΟΚτσήδες έβαλαν… φωτιά στη Θεσσαλονίκη (videos)

Ο ΠΑΟΚ γιορτάζει τα 98 χρόνια ζωής του, με την 20η Απριλίου να είναι η πιο ξεχωριστή ημέρα του...

Στην ίδια κατηγορία