Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Μια 20άδα κεντρικών χαφ τα τελευταία 7,5 χρόνια!

Δημοφιλή

Ο Στέφαν Σβαμπ ήρθε να προσθέσει το όνομα του στη μακρά μεταγραφική λίστα κεντρικών χαφ των τελευταίων χρόνων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΠΑΟΚ αποκτά κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, τρεις παίκτες, που αγωνίζονται στον άξονα της κεντρικής γραμμής, είτε ως 6άρια, είτε 8άρια.

Γυρίζοντας το χρόνο στον Ιανουάριο του 2013, θα συναντήσει κανείς τον Κώστα Κατσουράνη. Εχοντας ολοκληρώσει τη θητεία του στον Παναθηναϊκό, ο διεθνής μέσος αποδέχτηκε την πρόταση συνεργασίας του ΠΑΟΚ. Κι όταν έφθασε σε ηλικία 35 χρόνων, δοκίμασε την εμπειρία συμμετοχής στο πρωτάθλημα Ινδίας με την Πούνε Σίτι.

Το καλοκαίρι του 2013 αποκτήθηκε ο Αλέξανδρος Τζιόλης, που προέρχονταν από τον ΑΠΟΕΛ. Εξι μήνες αργότερα πήγε δανεικός στην Καϊσέρισπορ, επιστρέφοντας στην Τούμπα για τις δύο σεζόν, που ακολούθησαν. Κι όταν αναχωρούσε για τη Σκωτία και τη Χαρτς, μετρούσε 111 παρουσίες σε παιχνίδια του Δικεφάλου.

Ο Χέντβιγκες Μαντούρο ήρθε με περγαμηνές τον Ιανουάριο του 2014 (προηγούμενος σταθμός στην καριέρα του ήταν η Σεβίλη), αλλά στην πράξη η επιλογή στο πρόσωπό του αποδείχτηκε αποτυχημένη. Στην Τούμπα…άντεξε για ενάμισι χρόνο (συνέχισε στην Γκρόνινγκεν), διάστημα στο οποίο έπαιξε σε 33 αγώνες.

Μαζί με τον Μαντούρο κατέφθασε στη Θεσσαλονίκη κι ο Μπίμπρας Νάτχο. Ο Ισραηλινός παρέμεινε στον ΠΑΟΚ μόλις για τέσσερις μήνες, αλλά σ’ αυτό το διάστημα «έγραψε» 20 συμμετοχές, τρία γκολ και έξι ασίστ.

Το καλοκαίρι του 2014 αποκτήθηκε ένας άλλος Ισραηλινός, ο Εγιάλ Γκολάσα, τον οποίο οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ανακάλυψαν από τα παιχνίδια με τη Μακάμπι Χάιφα για το Γιουρόπα Λιγκ. Δύο χρόνια αργότερα έπαιρνε το δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα του και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, έχοντας παρουσία σε 50 ματς με το Δικέφαλο.

Στην αγορά της Ρωσίας στράφηκε ο ΠΑΟΚ και τον Ιανουάριο του 2015, όταν απέκτησε τον Κριστιάν Νομπόα από τη Ντιναμό Μόσχας. O χαφ από το Εκουαδόρ έμεινε στην Τούμπα για 4,5 μήνες (17 συμμετοχές) και επέστρεψε στη Ρωσία για λογαριασμό της Ροστόφ.

Ούτε ένα και δύο, αλλά τέσσερις κεντρικοί χαφ αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2015. Η αρχή είχε γίνει με τον Χάρη Χαρίση (από τον ΠΑΣ Γιάννινα), που έπαιξε για δύο χρόνια (42 συμμετοχές) και μετά από διαδοχικούς δανεισμούς σε Σεντ Τρούιντεν και Κορτράικ, συνεχίζει στον Ατρόμητο. Ο Ερικ Σάμπο είχε αρέσει στα ματς με τη Σπάρτακ Τρνάβα, αλλά στην Τούμπα έμεινε μόνο για ένα χρόνο (24 συμμετοχές). Tη σεζόν που τελείωσε, ο Σλοβάκος έπαιξε στη Β΄ Τουρκίας με τη Καραγκουμρούκ. Ακόμη, ο Γκόικο Τσίμιροτ είχε 99 συμμετοχές στη διετία, που έμεινε στον ΠΑΟΚ, πριν πάρει μεταγραφή για τη Σταντάρ Λιέγης. Αντίθετα, ο Ελληνοαυστραλός Τέρι Αντόνις περιορίστηκε στις επτά συμμετοχές και πλέον ανήκει στη Σουβόν, ομάδα της Νότιας Κορέας.

ΒΙΟΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ

Θετική πορεία διέγραψαν οι Χοσέ Κάνιας και Εβγέν Σάχοφ, που συνδύασαν την τριετή παρουσία τους στον ΠΑΟΚ με την κατάκτηση τριών κυπέλλων και ενός πρωταθλήματος. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην περίπτωση του Μαουρίσιο, εξαιρώντας τη σεζόν, που ολοκληρώθηκε. Αποτυχημένη αποδείχτηκε η επιλογή του Τιμπό Μουλέν, που ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του αγωνιζόμενος δανεικός στην Ανκαραγκουτσού και στην Ξάνθη. O Πόντους Βέρνμπλουμ έχει κλείσει διετία στον ΠΑΟΚ, αλλά πρόλαβε να παίξει σε μόνο δεκαέξι ματς πριν το σοβαρό τραυματισμό του. Τον Ιανουάριο του 2019 είχε επιλεγεί η λύση των δανεισμών (Mίσιτς και Ολιβέιρα από Σπόρτιγκ Λισαβώνας και Πόρτο αντίστοιχα), ενώ πριν ένα χρόνο ο ΠΑΟΚ αποκτούσε τους Μελιόπουλο, Αουγκούστο και Εσίτι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ


Τελευταία νέα

Ξεμούδιασμα για την Κλαμπ Μπριζ πριν τον ΠΑΟΚ (video)

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μεγάλο αγώνα της Τούμπας ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Κλαμπ Μπριζ έχει ξεκινήσει, με την...

Στην ίδια κατηγορία